Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osteoid Ostoma Hastasıyım. Hava değişimi aldım. Süreç hakkında fikri olan var mı?

nufu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Ben osteoid osteoma tanısı konularak askerliğe elverişlidir raporuyla askere gönderildim.Bu hastalık normalde bir ağrı kesiciyle ağrısı kesilen bir tümörü getiriyor.Silah altına alınınca ağrı kesicilerim elimden alındı ve ilk eğitimden sonra kıvranmaya ve ayakta duramamaya başladım.35 gün boyunca günlerce acile kaldırıldım ,ağrı kesicilerime ulaşssam da ağrım eskisi gibi dinmedi.Üstüne 35 gün boyunca yatakta yatarak ağrı çektim.Yolda beklerken astım oldum .Sürekli hastanelere sevk edildim ve acemi birliğinde yerim değiştirildi.Başka bir ile gönderildim orda da aynı sevk-hastane üçgeninin sonucunda ameliyat edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.Bulunduğum ilde asker hastanesi olmadığı için heyetten 3 ay hava değişimi kararı çıktı.Hava değişiminde ameliyat olmam gerektiği söylendi.Askere başlamadan önce 2 yılda 10 mm olan tümörüm ,35 günde 5 mm daha büyüdü. Hastalığımın kesin tanısı konulduğundan doktorlar da emin değil.Ama tümör çıkarılıp içine başka biyerden alınan kemik parçaları konulacağı söylendi.Üzerine 2 ayda ancak yere basabileceğimi sonra fizik tedavi sürecinin başlayacağı ihtimal dahilinde. Evimin olduğu yerdeki sorumlu hastane benle ilgilenmeyip "bişey olmaz askeriye ilgilensin" diyerek göndermişti beni.Ne yapmalıyım şaşırdım.Yine ameliyat etmezse ya da iyileşmeden gönderirse itiraz hakkım olur mu? Bir kez daha 3 ay hava değişimi verilirse askerliğim 6 ay uzayacak çalışmam gerekiyor.Süreç nasıl işler sizce ,işimi kolaylaştırıcak önerileriniz var mı?

Maalesef muafiyet verilmez. Ameliyat sonrası 3 ay daha hava değişimi verilir. Ve askerliginiz malesef uzar.
Geçmiş Olsun

nufu
Tümörün konusunda birliğin seni ameliyat olman gerekçeli olarak hava değışimine göndermiş,
Ve anladıgım kadarı ile sen henüz ameliyat olmamışsın.
şuan için bu sürecin neresindesin.
Hava değişiminin bitmesine kaç günün kaldı,
Tümörün şuanki durumu ne.
Tam olarak nerende ve boyutu ne.
Bunları yazarsan sana yardımcı olmaya çalışalım.

Tanisi konulan tumor genelde uzun kemiklerde cikan iyi huylu bir tumor ve buyume yapmiyor sanci yapmiyor cok fazla.Ama benim tumorum buyume yapiyor ve bilek kemigimde cikti.15 mm capina geldi.Muayene oldugum her iki hastanedeki doktorlar da ilk defa boyle bir vaka ile karsilastiklarini soylediler.

Suan geleli bir hafta bile olmadi sevk islemleri yapip astimla ilgili krizleri cozmeye calisiyorum .Hallettikten sonrasinda ise ameliyat olucagim.Peki istedigim saglik bakanligina bagli hastahaneye sevk alabilir miyim ya da hangi hastahanelere sevk alabilirim bunun bir listesi mevcut mu ?

nufu
Askerlik şubene bir an önce git ve hastaneye sevkini al.
Askerlik şubende sana uygun hastane seçenekleri söylenir ona göre değerlendirmeni ve seçimini yaparsın.
Unutmaki seni ameliyat için göndermişler biran önce bu süreci başlat,
Astımla ilgili rahatsizliğinida mutlaka belirt.
Durumunla ilgili olarak,ameliyatın gerçekleşmeden muafiyet vs,birşey söyleyemeyiz,
Ameliyatın geçekleştikten sonra kontrollerin neticesinde askerlige uygun olup olmadıgın meydana çıkacak ve buna göre bir karar verilecektir.
Hastanede astımının olduğunu mutlaka bildir,hem bu astım meselesi ameliyatın içinde ayrı bir değerlendirme gerektirecektir
Geçmiş olsun..

@SessizBey @Mehmet005
Tekrar merhabalar. İznimin bitmesine az bir vakit kala hastanede ameliyat listesine girebildim.3 ay süreli znim bittikten 3 gün sonrasında beni

ameliyat için yatırdılar ,neyseki önceden süreyi 10 gün daha rapor alarak uzatmıştım .Ameliyattan sonra 25 gün daha rapor aldım.25 gün sonunda garnizon komutanlığından sevk alıp 45 gün daha hava değişimi aldım.Sonucunda ayağımda tam bir iyileşme olmadı ama birliğime teslim oldum.1 Hafta oldu şimdi bana tekrar 6 ay süreli hava değişimi veriyorlar.

Doktor yine "Ben birşey yapamam birdahakine geldiğinde çürük alırsın" gibi birşey söyledi .Çok yoruldum koşuşturmaktan. Aldığım izinler raporlarla Toplam 5 ay oldu.Salt havadeğişimleri ise bununla beraber 10.5 ay olucak (3ay +45gün+6 ay). 4. hava değişimini vermezler çürük olur diyorlar ya da 6 aydan sonra çürük olur diyorlar. Bir daha hava değişimi alır mıyım bu duyumların aslı var mıdır?

Son düzenleme:
@nufu
Bir dahaki muayenende,durumunda bir düzelme olmazsa mutlaka muafiyet alırsın.

Yanıtınız için teşekkürler @Mehmet005 .

Ayrıca son olarak aldığım rapor C66 6 ay hava değişimi SMK ibareli çıkmış.

Üst Alt