Merhabalar.Ben osteoid osteoma tanısı konularak askerliğe elverişlidir raporuyla askere gönderildim.Bu hastalık normalde bir ağrı kesiciyle ağrısı kesilen bir tümörü getiriyor.Silah altına alınınca ağrı kesicilerim elimden alındı ve ilk eğitimden sonra kıvranmaya ve ayakta duramamaya başladım.35 gün boyunca günlerce acile kaldırıldım ,ağrı kesicilerime ulaşssam da ağrım eskisi gibi dinmedi.Üstüne 35 gün boyunca yatakta yatarak ağrı çektim.Yolda beklerken astım oldum .Sürekli hastanelere sevk edildim ve acemi birliğinde yerim değiştirildi.Başka bir ile gönderildim orda da aynı sevk-hastane üçgeninin sonucunda ameliyat edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.Bulunduğum ilde asker hastanesi olmadığı için heyetten 3 ay hava değişimi kararı çıktı.Hava değişiminde ameliyat olmam gerektiği söylendi.Askere başlamadan önce 2 yılda 10 mm olan tümörüm ,35 günde 5 mm daha büyüdü. Hastalığımın kesin tanısı konulduğundan doktorlar da emin değil.Ama tümör çıkarılıp içine başka biyerden alınan kemik parçaları konulacağı söylendi.Üzerine 2 ayda ancak yere basabileceğimi sonra fizik tedavi sürecinin başlayacağı ihtimal dahilinde. Evimin olduğu yerdeki sorumlu hastane benle ilgilenmeyip "bişey olmaz askeriye ilgilensin" diyerek göndermişti beni.Ne yapmalıyım şaşırdım.Yine ameliyat etmezse ya da iyileşmeden gönderirse itiraz hakkım olur mu? Bir kez daha 3 ay hava değişimi verilirse askerliğim 6 ay uzayacak çalışmam gerekiyor.Süreç nasıl işler sizce ,işimi kolaylaştırıcak önerileriniz var mı?