Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM ek süresinde nasıl yararlanabilirim?

anonims

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, sağlık raporum %75 ortopedik engelliyim

- Ellerimi bana yetecek kadar kullanabiliyorum ama yavaş yazıyorum ve bu durum sınavda beni ister istemez etkilemekte, bunun hakkında ek süre verilebilirlermi bune ek olarak

- ÖSYM'nin "Az Gören Adaylar İçin Ek Süre Uygulaması" hakkında bilgisi olan var mı? Sol gözümde göz tembelleği bulunmakta ama raporum hakkında gözümle ilgili bir durum yazmamakta ve gözlük kullanıyorum bunu ÖSYM'ye nasıl belirtebilirim yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Merhaba, Cimer, Bimer, Ösym ve Yök'e yıllardır yazıyorum. Bende ortopedik engelli olup sağ kolumu iyi kullanamiyorum. Çeşitli Ösym sınavlarına giriyorum ve her sinavda süre sıkıntısı yaşıyorum. Başarısız olduğum her sınavdan sonra yukarıda yazmış olduğum kurumlardan ek süre talebinde bulunuyorum. Öyle sıradan bir mesaj falan da yazmıyorum.

Engelli haklarını koruyan yasal metinleri ve eğitimde bizler için gerekli düzenlemeler yapılmasını emreden (evrensel sözleşmeler emredici kanunlar niteliğindedir) tüm hükümleri gönderiyorum. Gerekçemle talepde bulunuyorum. Ama benim yazdığım mektuplara düzenli olarak red cevabı veriyorlar. Sadece görme engellilere ek süre verildiği yazıyor ve bana işaretleme yapan işaretleyiciye soruları çözdürmemi öneriyorlar.

Çok merak ediyorum, matematik ve geometri sorusu çözmeden mi geçmişler o makamların başına. Matematik sorusunu nasıl başkasina çözdüreyim. Ancak sınav süresi 4 saat olursa çok rahat başkasina çözdürülebilir, denedik eşimle 3 saat 40 dakikada alesten full yaptım. Bunu da belirttim ama hiç bir faydası yok. Engellilere bile kendi içinde ayrımcılık yapan bir sistemde mücadele etmeyi bırakmayınız. Bıkmadan, usanmadan sınavlarda tarafımıza ek süre ve ek puan verilmesini talep ediyorum. Sizlerde yazın ilgili kurumlara belki birgün duyar biri sesimizi. Kolaylıklar dilerim.

yasminn yanıtınız için teşekkürler. Okutman olayına gelecek olursak bir sınavda başka biri ile konuşarak soruları çözdürmek herkes için tatmin edici bir durum olmayabilir bu konuda haklısınız. Örneğin; elleriyle yazabilen ama kullanmak zorluk çeken biri okutman yerine kendisi yazmak ister bu konuda haklısınız. Bende sizinle aynı fikirdeyim. Şahsen sınav esnasında biri ile konuşursam benim dikkatim dağılır.

Bu durumda başka arkadaşlarda tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Merhaba Yasemin hanım. Yakınlarda kaza geçiren bir arkadaşımın ablası için buraya üye olmuştum bilgi edinmek amacıyla. Sonra forumda dolaşırken sizin yazdıklarınızı okudum, oğlunuzla ilgili. Çok etkilendim. Merakımı maruz görürseniz, oğlunuzun velayetini babasına verdiniz mi? Bu mesajınızda eşim demişsiniz yeniden barışınız mı acaba? Her gün ağlıyorum yazmışsınız çok öncelerde umarım daha iyisinizdir. Cevap vermek istemezseniz anlarım, teşekkür ederim...

Üst Alt