Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM, engelli öğrencilere 25 puana kadar avantaj ve ek kontenjanlarda öncelik

bekir0675

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
ÖSYM, engelli öğrencilere 25 puana kadar avantaj ve ek kontenjanlarda öncelik sağlıyormus bu durumdan yararlanan var mı ?

ÖSYM, engelli öğrencilere 25 puana kadar avantaj ve ek kontenjanlarda öncelik sağlıyormus bu haktan yararlanan var mı ?

ilk defa duyuyorum ve böyle bişey olacağını sanmıyorum

Yazılı bi şey görmedimde, kendi içlerinde bi öncelik yaptıklarını duymuştum.
Buna benzer bi konuda açılmıştı zaten.
Aratırsan belki daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin

kardeş ben kırıkkale ünisi elektrik elektronik mühdeyim 325 puan aldım oraya rahat yetiyordu puanım orayı kazandım yani öyle bişey ben de işe yaramadı ama tercihlerini bir 10 15 puan üstten yap sen gene istersen

mami23082;

Daha üst puanlı yerleri yazmışmıydın peki ?

Bu sene üniversiteye yerleşen engelli bir öğrenci olarak bu ek puandan yararlanmadım ve zannetmiyorum böyle birşey olacağını..Sadece yerleşme kısmında "engelli" yazıyor..

ben 8 puan düşüğe girdim, burada yazıalrım vardı hatta.

gökhan_;

nasıl başvuruyoruz peki ben bu sene girecem sınavada ?

http://www.engelliler.biz/forum/okul-oncesi-ilkogretim-lise-ve-universite-donemi/74362-universiteye-osym-engelli-puaniyla-yerlesme-tecrubem.html
b
u bir arkadaşımınki,
buda benim bazı eski cevaplarım
:
@nokta,benim 24ncu tercihim geldi ilk 12 tercihim beslenme diyetetikti,6 tane hukuktu peşine,onun peşine yazdıgım mühenisliklerden biri geldi..
şimdi şu sekilde oluyomus kurul toplanıyomus özel durumlara göre karar veriyomus(mesela tıp-eczacılık-ftr-diş el ve parmak kabiliyeti önemli diye ben yazmamıstım sol önkol agenezi oldugum için işte kurul engel durumuna sehre ve puana bakıyor) bir abimin dediği şuydu her üniversitede uygun engel için %3 engelli kontenjanı varmıs engelli tercih etmezse normal kişi yerleşiyo ama dediğim gibi puan farkını onlar belirliyo öyle uçurum yaratacak puan farkı olmuyo
@fantastik bu sekilde yerleşen cok kişiye ulastım ve bende bu sekilde yerleştim burada pozitif ayrımcılık yok eger engelliler için özel tasıma,dersane gibi faktörler geliştirilseydi bu puan farkına gerek bile kalmazdı
---
+10 diye sınırlama yok birtan gecen sene 20-25 arası puan verilen cok kişi var birkaç kişiyede 35-38 puan verilmiş(puan verilme derken 35-38 puan altına giriyor bölüme) doğru tercihden özel dosyalara bakabilirsiniz ancak dgs yi bilmiyorum
---

evet yazmıştım kardeş çoğunlukla ankara mühendislik alanında yazmıştım :D ama burası geldi

ben de işletme mezunuyum ama 2013yılında ösym hazırlanarak orman mühendisliğinii okumak istiyorum.
çünki orman bakanlığında arman mühendisi olarak görev yapmak benim için daha uygun olacak :)

Üst Alt