Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM, mezun olabilir belgesini göndermenize gerek yok dedi..?

serkan005

Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
3
2012 ömss ye lise düzeyinde girdim şimdi mezun değilim ama bu yaz lisans mezunu olabiirim.sınava lisans duzeyinde gireceğim.mezun olabilceğimi gösterir belge ile ösym bürosunda basvuumu yapaağım.ösym yi aradım dilekçe ile mezun olabileceğimi gösterir belyeyi ösym ye yollamama gerek olmadığını söyldiler.basvuru büroda tamamlanacak mı ozaman?

tabi ki. ilgili belgeyi başvuru merkezine giderken yanında götür. dilekçeye gerek yok.

Kılavuz bu konuda şöyle der:

Bu adaylardan eğitim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını bir başvuru merkezinden
yapacaklardır. Adayların değişikliğe esas belgelerinin aslını veya onaylı bir örneğini başvuruda
yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

melek hanım teşekkürler :) varlığınız foruma cok şey katıyor.

Bir şey sorabilir miyim? Ben bu sene üniversiteden mezun oldum, dilekçe göndermem gerekiyor mu gerekmiyor mu ? Daha önce hiç girmedim bu sınava. İlk defa gireceğim. Klavuzda bir yerde eğitim durumu ile ilgili değişikliklerde dilekçe gönderilsin diyor. Ama o sanırım başvurudan sonra bir değişiklik olursa diye. Keşke online olsanız da cevap yazabilseniz :( Gerçi su an cevap yazdığım yerde konuştuğunuz şey tam da bu ama işte benim içim rahat etmiyor.

Teşekkürler Serkan:) hepimiz öyleyiz...

yeraltı_86 yıllaar ne çaabuk geçmiş be ablam:) mezun oldun ha. Harika bu ablası:)

ablacım Serkn daha once sınava katılmış ve eğitim durumunda değişiklik olmuş. onun olayı farklı.

sen ilk defa sınava gireceksin.2012 ÖMSS'ye girmedin sen. ibaşvurunu da daha yapmadın. o yüzden dilekçe göndermeyeceksin.

ilk önce kılavuzda sayfa 5'de istenen belgelerle aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi alacaksın.

sonra belirtilen 25 Tl ödemeni yapacaksın. sayfa 6'da anlatılıyor ödemeyi nasıl yapacagın.

ve yine sayfa 6'da istenen belgelerle başvuru merkezine gidip başvurunu yapacaksın.

NOT: bunları yaptıysan sorun yok ablam.

ya değil mi melek abla :) nereden nereye :) o zamanlar bana ne kadar imkânsız görünüyordu üniversiteye gidebilmek :) Bugün Ön Kabul ve Taahhüt Belgemi aldım ve parayı da yatırdım ama gittiğim 3 tane okulun müdürleri başvurunun nasıl yapılacağını bilmedikleri için henüz başvurum gerçekleşmedi :) Bir de bugün eğitim durumumun değişmediğini fark edince beni bir telaş aldı :) Çok teşekkürler Melek ablacım :) Bu arada özel mesaj hanen dolu ...

vay be duygulandım:) yıllar ne çabuk geçior:)

Başvuru merkezleri için şuraya bak ablası:http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/BasvuruMerkezleriEKPSS.pdf
son aşaması kalmış:) İl müdürlüğü ve ödeme işini halletmişsin. şimdi sayfa 6'da istenilen belgelerle başvuru merkezine gidip başvurunu tamamlayacaksın:)
öm kutumu dur boşaltayım:) şimdi senin kelebekle tanışmanı istiyorum:) O da seneler önceki yeraltı-86:)
..
ablası geç olmuş. yarın erkenden işe gideceğim. uyumam lazım yarın goruşuruz oldu mu?:)

:):)ablacım bende tanışmayı çok isterim.
yeraltı_86 çok sevindim inancınızın ve emeklerinizin karşılığı almışsınız,
bende sizinle aynı kaygıları yaşıyorum bu sene, sırf ulaşım yüzünden hiç düşünmemiştim bile ama Kalem abla sağolsun son 2-3 aydır sizin yaşadıklarınızı anlatıyordu bana zaman zaman:) şimdide sevincinizi paylaştık bizde. :)
bende açıköğretim liseyi bile bırakmayı düşünmüştüm. şimdi mezun oldum. :) sizi ve benzer olayları duyunca bende umutlanıyorum, darısı başıma artık :)

Merhaba KKELEBEKK. Memnun oldum tanıştığıma. Umudunu sakın kaybetme, asla. Ben liseden sonra 5 sene ara verdikten sonra tekrar sınava hazırlandım. Bu 5 sene boyunca umutsuzluğa kapıldım zaman zaman ama isteklerimden vazgeçmedim. Sen de geçme. Bu arada ben sana da özelden mesaj yazmıştım konuyla ama gitmedi sanırım :)

kontrol ettim şimdi ama evet gelen birşey görünmüyor, anlamadım bende neden gelmemiş olabileceğini...
Kalem abla cevap verdi sanırım şimdi sorunuza, ama yinede sizinle iletişimde kalmayı isterim bende... :)

Üst Alt