Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM Profil Fotoğrafının geçerlilik süresi dolmuş. Ne yapmalıyım?

SemihÇ.

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Ösym Profil fotoğrafımın günü bitti.Güncellemek için ne yapmalıyım.Ösymyi aradım düşmüyor.Nete baktım bulamadım. :)

Saygılarımla..

Ösym kordinatörlükleri var onlar her türlü bilgiyi düzeltiyorlar.Onun haricinde kendimiz düzeltebilirmiyiz onu bende merak ediyorum.

profil fotoğrafınızın üzerinde güncelle yazıyor oraya tıklayarak fotoğrafınızı güncelleyebilirsiniz.

ösym aday işlemlerinden bahsediyorsanız.....

Fotoğraf
Fotoğrafımın geçerlilik süresi ne kadardır?
Çekilen her fotoğraf ÖSYM tarafından kontrol edilmektedir. Fotoğrafınız ÖSYM tarafından reddedilmediği sürece çekim tarihinden itibaren 50 aydır.

Sınav başvuru fotoğrafım ÖSYM tarafından reddedilmiş ne yapmalıyım?
ÖSYM tarafından fotoğrafınız uygun bulunmayarak reddedilmişse "Sınav Fotoğraf Güncelleme" süreci içerisinde fotoğrafınızı güncelletmeniz gerekmektedir. Sınav fotoğrafınızı, başvuru dönemi içerisinde fotoğrafınızın çekildiği başvuru merkezinde ücretsiz olarak güncelletebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf güncelleme süresi içerisinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde; 10 TL işlem ücreti ödeyerek reddedilen fotoğrafınızı güncelletebilirsiniz.

Sınav başvuru fotoğrafımı değiştirtmek istiyorum ne yapmalıyım?
Sınav başvuru fotoğrafını değiştirtmek isteyen adaylar gerekçesi ile birlikte ÖSYM'ye bu durum ile ilgili olarak dilekçe göndermelidirler. ÖSYM; dilekçenizi inceleyecek ve uygun görüldüğü takdirde sınav fotoğrafınız reddedilecektir. Sınav fotoğrafı reddedilen adaylar bir ÖSYM sınav koordinatörlüğüne giderek reddedilmiş fotoğraflarını güncelletebileceklerdir.

Başvurumu bir başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirsem başvurum esnasında fotoğrafım güncellenir mi?
ÖSYM sistemindeki fotoğrafınızın geçerlilik süresinin dolmasına 5 aydan daha kısa bir süre kalmış ise başvurunuz sırasında fotoğrafınız görevli tarafından çekilerek güncellenir.

mahallendeki liselerin biri ösym koordinatörlüğüdür, bi liseye gidip müdür veya müdür yardımcısına sorup mahallende hangi lisenin ösym koordinatörü olduğunu öğrenebilirsin. o lise fotoğrafını yeniden çekip güncelleyecek.

Ösym bürolarına gidilip fotoğrafınız çekildikten sonra sisteme düşecek benimde doldu ama sınavla işim bittiği için gerek görmüyorum. Ösym bürosu gibi görev yapan okullara gidin web camle fotoğrafınızı çekecek sisteme atacak ve böylelikle güncellenecek.

Üst Alt