Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM'de engel bilgisi boş. Ne yapmalıyım?

tekgoz123

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
11
İlk defa 2020 de sınava girecem engel bilgilerim boş nasıl halledecem bunu nereye basvurmam lazım bilen yardım edebilir mi

Ekpss de olan bilgilerimi diyorsunuz

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benimde boş ama sınava girdim
Onu doldurmak lazımmış bazıları evrak yolluyormus 3 kişiye şahit oldum gondermis dediğim yer burası foto ekledim
26qyld.png

https://i.hizliresim.com/26qyld.png

Sınav belgesi almaya gittiğinde angelini zatwn soruyorlar. Sınav giriş belgesinde yazıyor o zaman

tekgoz123
Sağlık kurulu raporunun aslını veya aslı gibidir fotokopisini alarak OSYM bürosuna giderek engel bilgilerinizi sisteme eklettirmelisiniz.

ÖSYM bürolarıda engel durumunu artık işlemiyorlar. Bizzat kendim gittim yaptıramadım. Klavuzdaki Engel durum belgesi, engel raporunun aslı gibidirini, engel durum dilekçesini doldurup, ösym nin sitesinden de evrak referans numarasını alıp ösym ye evrakları postalayacaksın. Klavuzda detaylı bir şekilde anlatılmış.

O zaman referans numaraı alrak OSYM ye posta ile gönderebilirsin
aslında eskinden bunu OSYM büroları yapıyorlardı. ve sonra raporu OSYM ye gönderiyordun
şimdi farklı olabilir

bendede görünmüyordu. ösym yi aradım.cep telefonundan bakıyorsanız görünmeyebilir dedi. Bilgisayardan bakın. bilgilerimi verdim baktı sorun yokmuş yazıyor dedi

Arkadaşlar bnde de ekli değildi ve atandım.o önemli bişey değilmiş bizzat ösym koordinatörlüğüne sordum.telaş yapmayın

2020 de tam olarak hangi sınava gireceksin ona göre yardımcı olayım. Eğer ekpss ye gireceksen başvuru tarihleri arasında genel amaçlı dilekçe örneği var her sınav için yayınlanan kılavuzda sağlık engel durumuyla ilgili bilgiler var o dilekçenin çıktısını alacaksın ösym aday işlemleri sisteminden de evrak referans numarasını alacaksın. Kağıttaki bütün bilgileri eksiksiz dolduracaksın eğer tek bir eksik olursa işleme alınmayabiliyor özellikle evrak referans numarası önemli. Bütün bilgileri doldurduktan sonra talepler bölümüne talebini yazacaksın mesela ekpss için istiyorsan almış olduğum sağlık kurulu engelli raporum dilekçe ekindedir bunun işleme alınmasını istiyorum gibi bir şeyler yazıp engelli raporunun önlü-arkalı fotokopisini çekip dilekçenin arkasına koyup katlayıp zarfa koyarak posta ile ösym engelli adaylar daire başkanlığı bilkent ankara 06800 adresine yollaman gerek ancak ilgili sınavın başvuru tarihleri içinde olması gerekir çok geçerli bir sebep olmadıkça işleme alınmaz mesela benim raporum yetişmediği için başvuru süreci tamamlandıktan sonra almış olduğum sağlık kurulu engelli raporum dilekçe ekindedir bu yüzden sınava engelli salonunda girmek istiyorum yazdım üniversite sınavı için istemiştim ve kabul oldu sınava engelli salonunda girdim. Eğer ekpss için istiyorsan başvuruların başladığı ilk gün bunu yapman gerekir engel bilgilerin bulunmadığı için sınava başvuru yapamayabilirsin. Ben ptt ile taahhütlü olarak yollamıştım diğer kargolar çok pahalı tutar sende pttt ile gönder taahhütlü yollamazsan 10 günden fazla zaman geçer geç gider sıkıntı olur ama taahhütlü yollarsan 3 güne gidiyor hatta internetten takip edebilirsin gidip gitmediğini. Dediğim gibi hangi sınav için istiyorsan başvurular başladığı gün yollaman lazım.

Ösym de engel bilgisi bulunmamaktadır yazıyor

Merhaba. Ben 2 hafta önce ekpssye basvurduğumda engel durumum görünüyordu. Fakat bu gun yks ye basvuru yaptığımda engel bilgisi bulunmamaktadır yazıyor. Ne yapmalıyım?

Engel bilgileri görünmeye biliyor. ilk defa sınava girecekler Aile ve sosyal pol. Bakanlığından aldıkları belge ile yakınındaki okullarda kayıdını yaptırır. daha önce kayıdı bulunanlar başvuru sırasında engel bilgilerini görebilir. eğer üst öğrenimden mezun olduysanız tekrar kayıt yaptırmalısınız.

gamzeeynk Gamze hanım. Eğer yksye başvuracaksanız ve engelli raporunuz sistemde görünmüyorsa en kısa sürede ösym bürosuna gidip oradan işlem yaptırmanız gerekir. Eğer oradan olmazsa ankaraya dilekçe yollamak gerekiyorsa bu zaman alır. O yüzden normal olarak başvuru yapın parasını yatırın öyle dilekçe gönderin. Dilekçede ki talepler kısmına da yksye başvuru yapacağım zaman engelli raporum sistemde gözükmüyordu. Bu nedenle raporumun işleme alınmasını ve sınava engelli sınıfında girmek istiyorum şeklinde bir şeyler yazın. Tabi engelli raporunu da gönderin. Dilekçeyi yks kılavuzundan bulabilirsiniz. İstenen bütün bilgileri eksiksiz doldurun ösym aday işlemleri sisteminden de evrak referans numarasını alıp yazın. Hem dilekçeyi hem de engelli raporunun önlü arkalı fotokopisini zarfa koyup ösym engelli adaylar daire başkanlığı Bilkent Ankara 06800 adresine gönderin. Yks başvuruları o zamana kadar bitmiş olur ama bir şey olmaz. Eğer kabul olmazsa yapacak bir şey yok. Normal sınıflarda sınava girersiniz.

Üst Alt