Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM'nin sayfasında engelli raporumun tanımlanması için ne yapabilirim?

Golge123

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Osyminin sayfasında engelli raporumun tanımlanması için ne yapabilirim

ÖSYM bürosuna gitmen gerek diye biliyorum raporla beraber

ÖSYM merkezine giderek raporla birlikte ÖSYM merkezine posta yoluyla gönderilmesi gerekirmiş diye biliyorum? bende YKS 2023 sınavları için başvuracağım hayırlısıyla olursa. ama tam detayı bende bilmiyorum engelliler nasıl başvurabiliyor. daha önce başvuru yapan deneyimini paylaşırsa memnun oluruz.

Marabah

Sağlık Raporunuzu bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir ÖSYM Bürosuna kendiniz götürürseniz süreç daha hızlı gelişir.

Benim ÖSYM de görünmüyor raporum ama ekpss ye girebildim, benim bildiğim orada görünmüyor

AÖF sınavlarına giriyorum, işitme cihazını problem ettiler birkaç kez. Raporu ÖSYM bürosuna götürdüm, işitme cihazı ile girilebilir ibaresi eklenmesini rica ettim ve yaptılar. İnternet AÖF sayfasına da raporum yansımış, yani işe yarıyor, götürmek lazım. En yakını neredeyse oraya götürün. Artık sınavlara da ücret ödemiyorum bu sayede. AÖF sınavlarına ücretsiz giriyorum.

Golge123 bilmiyorum, raporunuzu verdiğinizde sorarsınız. Aldığınız cevabı buraya da yazarsınız.

MusaT.
İllerde ki "ÖSYM bürolarına kesinlikle engelli belgeleri bırakılmayacaktır" diye açıkça kılavuzda yazıyor ve kabul etmiyor, ÖSYM adresine gönderilmesi talep ediliyor. Ankara ÖSYM'ye posta yoluyla ulaşmayan başvuruyu da asla kabul etmiyorlar, bizzat sordum kendim ve Bende mecburen posta yoluyla belgeleri dilekçeyle Ankara ÖSYM'ye gönderdim. bekliyorum.

Sizden Değilim
AÖF kazanan adaylar sizin bahsettiğiniz gibi AÖF bürosuna veya ÖSYM bürosuna başvurabilir raporla, engelli ücretsiz bazı haklardan faydalanmak için, ama ÖSYM YKS sınavlarına girecekseniz asla bürolardan belgelerin teslimini kabul etmiyor ve Ankara ÖSYMye gönderilmesini şart koşuyor.

Golge123

ÖSYM YKS için sadece 11 ilde ki deprem afet bölgesinde oturanlardan hiçbir sınavın AYT de dahil almayacak. ama diğer illerde engelli de olunsa sınav ücretini alıyor, ben deprem bölgesinde olduğumdan benden almadı, başvuruyu online ÖSYM üzerinden yaparak başvurdum 5 dakika sürdü. ama bir kişide ÖSYM sınavdan önce sisteme engelli olduğunuza dair bilgiyi yüklerse, yatırdığınız sınav ücretini geri alabilirsiniz demişti? ne derece doğru tam bilmiyorum. sadece AÖFde okuyanlardan sınav ve kitapların parasının alınmadığını biliyorum..

@Marabah 2020 yılında ben posta olarak göndermediğimden eminim. ÖSYM bürosunda da teslim almamışlardı zaten alıp taratıp sisteme yükledikten sonra geri vermişlerdi. Ki sağlık raporum barkodlu olduğu için bu uygulama bana gayet mantıklı gelmişti. O süreçten sonra bir değişiklik olduysa eğer benim bilgim yok. Sizin kendinizi garantiye alacak şekilde davranmanız daha doğru olmuş tabi. Umarım işiniz rast gider.

Merhabalar Arkadaşlar yazmayı unuttum şimdi aklıma geldi, yukarıda mesajlarda bahsettiğim gibi ben ÖSYM YKS sınavlarına katılmak için Engelli durumumu ÖSYM belgelerine geçirmek için posta yoluyla ÖSYM kılavuzunda belirtildiği gibi tüm evrakları, bir tane de Engelli raporumun fotokopisini de ekleyerek göndermiştim, 4 gün sonra ÖSYM kayıtlarımda ve ÖSYM hesabımda Engelli durumum işlenmiş ve ayrıntısıyla görünüyor artık.

2021'de YKS başvurusu yaptım,engelli raporumun sisteme işlemesi için ne yapmam gerektiğini öğrenmek için ÖSYM'yi aradım,ilk defa girip girmediğimi sordular. YKS'ye ilk defa girdiğimi, EKPSS'ye iki defa girdiğimi söyledim. Bana engelli raporumu bir dilekçeyle Ankara ÖSYM merkezine göndermem gerektiğini söylediler. Bende öyle yaptım,bir kaç gün sonra sistemde engel bilgilerimin işlenmiş olduğunu gördüm. Bilginiz olsun diye eklemek istedim ben de.

Üst Alt