Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM'ye engellilik durumuna dair bilgi verilmesi..?

xpitonxd

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Ygs sınavı için abim sınav harcımı yatırmış.Ben engel bilgilerimin ösym de görünmesini istemiyordum.Normalden sınava girmek istedim.Abim,kardeşim engelli demiş görevlide engelli raporumu ösym ye gönder dilekçe yaz demiş oda yazmış göndermiş.Dilekçe bana ait değil rızam da yok sistemde görünmesini istemiyorum.Şimdi ben bu engelli bilgilerimin ösym de ifşa edilip görünmesini istemiyorum ne yapmalıyım...

Sadece dilekçe göndermek yeterli değil engel raporunuzun ÖSYM tarafından belge olarak taratılması gerekir ki rapora göre özel şartlar oluşturulsun ÖSYM bürosuna yada okul müdürüyle görüşün engelli raporunu işleme koydurtmazsan birşey olmaz

Abim bunu ekpss sanmış.Engelli raporu dilekçe ne istemişseler göndermiş.Bende bu durumdan müzdaribim ösymde görünmesini istemiyorum.Öğrencilik haklarında bu durum mevcuttur belki bilmiyorum ama insanlar psikiyatri hastalarına deli muamelesi yapıyor.Hele ösys sınavına girerken öğretmenin bakışları çok tuhaf dikkatimi dağıtıyor.Bende bu durumdan etkilendiğim için engelli bilgilerimin görünmesini istemiyorum.

Teşekkürler yorumun için @Cengiz68

Bu konuda bilgisi olan başkası varsa yorumlarını bekliyorum.
OturanBoğa Bülent Abi bu konuda bilgin varsa ne yapmalıyım yardımcı olur musun.

xpitonxd Sen sınava girdiğin zaman başında duran öğretmen senin engelli olduğunu bilmez merak etme.Orada yazan engel bilgilerine göre uygun ortam hazırlıyorlar.Mesela ben yürüme güçlüğü çekiyorum.Kpss'ye gireceğim zaman ben de raporumu düzenlemeye ihtiyaç olmadığı halde göndermiştim.Beni giriş katta bir salona vermişler.Diğerleriyle aynı salon farkı yok.Şimdi ben öğretmenim.Sınavlarda gözetmen olarak görev yapıyorum.Kişinin engelli olup olmadığını anlayacak bir belge gelmiyor sınav salonuna.Sen de diğerleriyle aynı salonda sınava gireceksin.

Abiniz iyi etmiş diyeyim sana. Osym engelli öğrencilere ek puan veriyor. Raporun kaç bilmiyorum ama benimki %89 20 puan verdiler. Osym engelli olarak giriniz. Daha avantajlı.

Bilgi paylaşıldıkça çoğalır bilginizi paylaştığınız için teşekkürler ygs-lys sınavından sonra burada yaşadıklarımı yazacağım sağlıcakla kalın.

Şimdiden Allah kolaylık versin başarılar dilerim

Üst Alt