Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Chili sp7 kullanıyorum. Metalik seslerde istediğim verimi alamadım..?

hamburger

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ceremicem

Betül Hanım merhaba.

Oticon Chili sp7 kullanıyorum, genel olarak çok memnunum ancak gürültülerde çok rahatsız oluyorum. Daha önce Atlas kullanıyordum, bu gürültü sorununu onda yaşamadım. Chili, rüzgar vs olduğu zaman sesi falan kısıyor, öyle şeyler yapıyor ama mesela metalik gürültülerde Atlas'ın yaptığı yumuşak etkiyi bulamıyorum. Bu konuya bir çözüm var mıdır?

Teşekkür ederim.

"Yüksek ses ayarını" ve "normal ses ayarını" 1'er birim kıssınlar. Düzelmezse, birer birim daha kıssınlar.

valla billa oyle bi sevindimki mehmet bey:)size ne kadar cok tesekkur etsem az olur
benimde oyle metalik seslerde korolasi koklear implanttan baska secenegin yok dicekler diye viyk viyk ediyo diyip duruyodum cihazi az takiyodum
cunku cihazi cok takinca cihaz takmayinca bile oyle metalik oluyo sesler

Merhaba, Ankara'da yaşıyormuşsunuz Mehmet Hocamın dediği gibi ayar konusunda yardımcı olabilirim isterseniz

adresinizi kaydettim faruk bey size gidecegim insallah tesekkur ederim

Merhaba bende Oticon Chili sp9 kullanıyorum aynı sorunlar bende de var bir sene boyunca sürekli ayar yaptırdım sessini hep kıstılar ama yinede o bir çok sorun devam etti.Özellikle ötme ve basınç çok fazla,çözüm bulunamayınca bana ameliyat önerdiler.Farklı cihazlarda denedim hiç sorun olmadı.Demek ki genel olarak Oticon Chilide var bu sorunlar.

benim chili hiic otmuyor hayatoprak genelde memnunum cihazimi cok seviyorum
son zamanlarda bu metalik sesler rahatsiz ediyor ama valla billa hic phonak naida kadar nefret ettigim cihaz olmadi

Bende bu cihazi sevmek için çok uğraştım seviyordum da bir gün düzeleceğini rahat edeceğimi umuyordum ama çok sıkıntı yarattı bana ya.Saten ameliyat diyorlar bende yeni cihaz almayı hep erteliyorum bakalım...

hayaToprak, ötme gibi bir sorun varsa kulak kalıplarında veya hortumda çok küçük bir delik veya hava alma durumu olabilir gibi geliyor bana. Sizin için zor olmayacaksa bir kontrol ettirin dedim. Kalıplarda bir iki yıldan itibaren deformasyon olduğu içindir diye düşünüyorum, yenisini yaptırmanız sanıyorum işe yarar ya da yeniyse iyi yapılmamış da olabilir.

Bunun dışında Chili'den çok memnunum. Bundan önce Atlas modelini kullandım, ondan da çok memnundum ve bu gürültü sorununu onda neredeyse hiç yaşamadım ama o da güç itibariyle Chili ile mukayese edilebilecek bir model değil.

Şu sesi gürültüyü bastırma işini sesi kıstırmadan yapmak istiyorum ama mümkün değil galiba, yazılanlardan öyle anlıyorum. Streamer kullanıyorum, iki kulaklığı idare etmek daha kolay oluyor böylece, gürültülü ortamlarda kendim kısıyorum sesini oradan zaten.

Kaliplarini cok kez değiştirdim hortumlarinida ayni şekilde kaliba kucuk delikte açtirdim ve nerdeyse her hafta gittim surekli ses ayari yapildi eski durumuna gore biraz daha iyi ama memnun edecek kadar degil.Alt modelleriyle Oticon chili sp 7 ile falan değisimini istedim oda mumkun olmadi bende yoruldum uğraşmaktan idare etmeye çalişiyorum sesini kisarak.

Peki, ben gene ötme sıkıntısı hakkında kalıptan şüpheleniyorum. Zamanla sıkıntı da azaldığına göre bu, cihazdan kaynaklanmıyor olabilir mi? Kalıpları hep aynı yerden yaptırıyorsanız, yapamıyor olabilirler mi? Mesela ben biyoprop diye tabir edilen kalıbı kullanıyorum, çok kolay, yumuşak bir kalıp. Ondan denemeyi düşünür müsünüz bilmiyorum. Elbette bu konuyu daha iyi bilenler de çıkabilir, bu dediklerimde yanılıyor olabilirim ama 30 yılın tecrübesi ile yazıyorum bunları.

Yani sp 9 masumdur diye düşünüyorum. :)

mehmet aksit bey dururken ukalalik etmeyeyim ama
aceba basortusu takiyorsunuz o da sentetik ondan olabilirmi cihazda otme
elimi cihaza yaklastirdigim zaman oterdi eski cihazimda bide duvara filan cihazli kulak yaklasinca hafif oterdi

Hamburger teşekkür ederim önerilerin icin haklida olabilirsin belki ama gerçekten çok kalip yaptirdim farkli turden ve o kaliplar baska cihazlar denedim baska cihazlarda ayni sorun gorunmedi
Gulerken yemek yerken otmesini kaliba bagladim ama bazi seslerde durduk yere otmesini kaliba baglayamiyorum.Basinci kaliba baglayamiyorum sesini bile acamiyorum ki en fazla ikinci seviyede calisiyor ona ragmen bu durumda.baska cihazla duydugum sesleri bunla net duyamiyorum.ornek kapi zili.

Arkadaşlar bende Chili Sp9 modelini kullanıyorum. Bundan önceki phonak supero modelini kullanırken mesai arkadaşımın söylediklerini fazla tekrarlattırmadan anlıyordum. Ama Chili Sp9 kullandıktan sonra daha çok tekrarlatırmaya başladım. Arkadaşım önceki cihazda daha iyi anlıyordun verdiğin parayı yazık etmişin dedi. Chili Sp9'un sesleri doğal ve teknolojik bir cihaz ama anlama konusunda çok zayıf kalıyor bu yüzden hiç memnun kalamadım. Vede hiç kimseyi doğru dürüst anlamıyorum. Bunu aldığım yere gittiğimde ayar olarak en iyisi bu dedi çıktılar. Aldığım firmadan memnun kalmadım. Keskin seslerde sıkıntı oluyor mesela kendim ıslık çaldığım zaman cihazda ıslıkla beraber ikinci bir ses melodi şeklinde bir ses daha geliyor. Bunu firmaya söyledim hem bakım hem bu sorunu çözmek için İstanbul'a gönderdi sorunu bulamadık diye geri gönderdiler. Ben bundan ne anladım teknik konusunda çok bilgisiz ve ilgisiz bir firma düşmanıma vermesin. Çok rezil bir durum. En azından teknik eleman yanımda sorunu gösterebilirdim ve ona göre çözüm üretebilirlerdi ama ne yazı ki her şey parayı verene kadar. İkinci cihaz alabilmem için süresi dolduktan sonra bir daha bu firmadan kesinikle almayı düşünmüyorum. Ama memnun olan arkadaşlar varsa saygım var şanslı olduklarını düşünüyorum.
Sağlıklıca kalın.

Hcozalp ayni sorunlari bende yasadim gittim firmayla tartistim en sonunda istanbula gonderdim iki cihazi yedek cihazda vermediler uc gunde gelcek dediler on bes gunde geldi ya duzelmeden geldi birseyi yok dediler.Sonra ilgilenen odyologlardan biri acmis bakmis cihazda servisin bulamadigi sorunu bulmus degistirmis cihazi ama yine durum kotu eskisi kadar olmasada.Muzik dinleyemiyorum islik calamiyorum ezan sesi ucak sesi araba sesi kalabalik sesler insanlarin yuksek sesleri hep tekrarli yada otmeli kimseyi anlayamiyorm eski cihazimla daha iyi anliyordum denemelik cihaz aldim bir firmadan onlada iyi anladim ama iste almak sorun oluyor az para degil oticona verdigim paraya yazik oldu.belki bu sorunlar firmaylada alakalidir izmirde oturuyoruz ikimizde belki de ayni firmadan bahsediyoruz.Yoneticinin mudurun numarasini istedim onuda vermediler cok zor durumda biraktilar beni.Insallah kimsenin basina gelmez.Herkese bol sans dilerim bu konuda...

cok bilgilerinden istifade ettigim sevgili HUNSALcigim. insanlar oyle olunca kulaklari cinlasin derler ama, Allahim nolursun hunsalin kulaklari cinlamasin. onu anarak hep soyledigi seyi sizlerle paylasayim.
INSANLAR ISITME CIHAZINA PARAYI COK VERDIKCE beklentileri cok,memnuniyetleri az olur derdi.
hamburger ile ben chili 7 mizi seviyor vede onunla mutluyuz.
sizler tabi nereden baksan tek chili 9 a 4800 gibi bi meblag odeyince hayal kirikliligi olmus bence.
isitme cihazi aldik diye saglam kulakli gibi duymayacagiz.allaha sukurki chili 7 var. eger olmasaydi adamakilli sagirdim. nede olsa kendime yetecek kadar duyuyorum chili 7 ile.

Üst Alt