Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon chili ve Naida v5 deneyimlerimi paylaşıyorum

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
Merhaba Millet; Cumartesi günü, uzunca bir uğraştan sonra, Naida v5 denemek için işitme cihazcıya (Gaziantep) gittim. Benim kullanmış olduğum cihaz, Starkey nano teknoloji djital kulak içi işitme cihazı.

ilk olarak işitme test yapıldı. 90 db kayıp var!!!! ben buna itiraz ettim. dedim, ki bu test doğru değil yükseklere cihazla alıştığımız için test sırasında kulaklıktan gelen o sesleri duymaması çok normal! bana gerçek işitme kaybını gösterecek test yaptın dedim. hayır bu doğru dedi. kaybınız 90!
cihaz denemelerine geçtik, ilk "Naida v sr" yazan bir cihaz taktı ben sordum. Naida 5 mi bu? evet dedi.
cihazı benim teste göre ayarladı sesi vermeye başladı. en iyi ayarı yaptı. ses çok az ve çok ince söyledim diğer ciahzınızda nasıl dedi (starkey) daha iyi dedim.. ama normal o cihaz analog dedi. hayır bu dijital dedim. şaşırdı.
devam ediyoruz denemelere maalesef, kullanmış olduğum starkey naida denen cihaza 10 çeker!
Oticon Chili istedim, onu'da denemek istedim.. Oticon biraz daha sesi yüksekti.
ama sonuç starkeye asla yakaşamadılar...

bana kaybın 90 diyor ama ben kulak içi cihaz kullanıyorum rahatım... Peki neden gittim cihazdan memnun isem? forumu sürekli tkaip ediyorum, çoğu arkadaş cihaz hakkında güzel bilgilendirmler yapıyorlar. Benim starkey 7 yıl oldu kullanıyorum anlatılanları okuyunca değiştirelim yeni teknolojileri deneyelim dedim. ama sonuç şu starkey 10 fark attı her ikisinede! sesler daha net sesler daha yüksek gürültü önleme daha iyi. eksikleri tv ve müzikleri'de bastırıyor gürültü sanıyor. ve gürültülü ortamda insan sesini yükseltemiyor.. sonuç bizi kaz gibi soyuyorlar

Ayarlamaları yapan kişilerin bilgi ve tecrübesi çok önemli, bir de işitme testi düzgün yapılmalı ki cihaz doğru ayarlanabilsin. Phonak cihazlar rem denilen ölçümle birlikte ayarlanınca daha düzgün çalışıyorlar.

Ben memnunum, sizin de tecrübe ettiğiniz gibi düzgün ayar şart. Aksi takdirde zayıf sesler duyarsınız denerken.

Valla bizi soyduklarına %100 inandım artık. tatmine dici bir değişiklik yoksa, cihazı değiştirmenin hiç bir anlamı yok...

Orada haklısın. Hangi cihazdan verim alıyorsan kullan.

Senin tavsiye nedir? çamlıca? tecrübe konusunda bu test olayı?

Yeni işitme testi yaptır eğer elindeki test çok eskiyse.
Benim gittiğim yerdekiler çok tecrübeliydi. Önce cihazlarım takılıyken cihazdan sinyal gönderilip test yapıldı. Sonra buna göre ayarlamalar yapıldı. Soru cevap faslından sonra başka bir odada rem denilen ölçüm yapıldı ve cihazın ses çıkışı tekrar ayarlandı. Bu rem testi ile cihazın doğru ayarlanıp ayarlanmadığını inceliyorlar. Sonuç ben memnunum. Başka bir yerde rem ölçmeden ayarlamışlardı verim alamamıştım. İşte aynı cihaz , iki ayrı ayar ve farklı sonuçlar. Ayar yapan odyometristlerin bilgi ve tecrübesi önem kazanıyor.

muzo her cihazin farkli sesi ver bilir,sen uzun yillar starkey kullandiğin için starkey daha iyi olmuş,benim önerim starkeyin diğer modellerini denemen gerekiyor,daha sonra karar verirsin.bu arada urfa size yakinmiş galiba,orada cihaz çok-çok ucuz

urfada ucuz ama çamlıca ne diyor baksana :) REM test diyor yoksa verimsiz diyor.. onu nerden bulacağız acaba?

Gerçek kulak ölçümü de diyorlar buna. Antepde bulamazsan Ankarada yapan yer var yada çevre illere bakarsınız. Aslında şart değil ancak çok faydası var.

Belkı de vardır ben bılemem,ben zaten azerbaycanda yasıyorum.rem testı orada olursa orada cok daha ucuz ben yenı oyrendım.orada da olmazsa ıstanbulda var

muzo sen kulak ici cihaz kullaniyosun
bunlari kullananlar kulak arkasini nedense begenmiyor
bu kula icinde hoperlor zara yakin oldugundan daha guzel anlasiliyomus ole diyolar rise denen kulak icinde hoperlor olanladan dene bi istersen
dikkat et seslerini seversen cihazini al sonra rem olcumu yapan yer bulamazsan bi ankara yapiverirsin san uya zamanda derim hem cihaza alismis olursun ayarlada ne istedigini solersin is daha kolay olur bide alistigin markalardan daha memnun olursun gibime geliyor cunku sesler degisik ayni markanin cihazlari genellikle ayni sesleri veriyor benim deneyimim

Herr zaman söylerim iş odyocuda bitiyor. İstanbul ankara mersin fark etmez. Zira İstanbul'dakiler çok mu bilgili? yoo :)
Naida S9'u aldığım yerde tam ayarlayamadılar belli ki bilgi yetersiz. Başka firmada ayarlattım yeniden ses duymaya başladım valla....
Starkey x110 , unitron 360+ , Oticon Chili ve Naida S serisi hepsi birbirine yakın özellikler. İyi ayarlanmazsa da hepsi çöp...

starkey x 110 çok estetik cihazacaba türkiyede kaç tl?

4000 tl liste fiyatı ama tabii pazarlıkla düşer :9 Hele ki pazarlığı sen yaparsan...:)

hahaha:p:pdoğru söyledin.ama da yapmişim ha geçmişde,hala cihazim yok:p

Yine yaparsın.. Yaptıkların yapacaklarının teminatıdır :)

shukufe;

dediğiniz doğru, ama mikrofonu kulak içinde olanı ilk duydum? vaybe eger böyle bir şey varsa anlamayı daha da netleştirir. daha çok net duyarsın... hangi markalardan var acaba? nasıl bir şey?

ben kulak icinde mikrafonu olani dedim

yukarida kulak ici hoporler dedikde mikrafon demiyor,yani kalip olmuyor,naida s crt gibi mesela.ama bircihaz var ki onun kalibinde de mikrafon var

Evet.vallahi ben de bilmiyorumötmesini ama bu daha estetik ve daha net duyuluyor galiba.sen neden starkeyin bu modelini denemedin muzo?cok iyi cihaz,burada olursa ben de denerdim

deneyeceğim dostum... valla ben 10 yıl öncede phonak ile simenst kullanmıştım onlardan asla verim alamadım. ama bu starkey verim veriyor. ama ne bileyim forumda naida naida chili diye diye az daha 9 bin verçektik :) iyiki gittim denedim. starkey 10 numara çıktı.. bu dediğin modelide deneyeceğim dostum.. paylaşırız yine

duuur muzo 10 numara hemencecik yapistirma:) bi disari alem nasimis sesler kafana inmemeli diyom:( odyocu odaLARINDA BI KERAMET VAR AMA BUNU DAHA COZEMEDIM:(orda hersey gulluk gulistanlik :)
yeni cihazlarda bu otme sorunu olmuyor benim core nadianin sudur diyebilecegim ustun yeri otmemesi bu otme engellemesini sinamak cok kolay:) ben ilk cihaz denemesinde elimi cihaza kaparmis gibi yaksastiririm kafami cihaz olan tarafi duvara yaklastiririm o tarafa bu tarafa boynumu dondururum otmedimi olmustur iste:) ustelik dijital diye aliyoz oterse ayip

nihahahah ne güzel özetlemişsin shukufe.. bir şeyi merak ediyorum.. şaka maka ama bu nicki çok aradın mı? shukufe aklımda tutamıyorum, bazen sana hitap ederken, kopy ediyom senden :))

Yaw Allah aşkına bu seriyi incelediniz mi cidden ? Hafif ve orta kayıplılar için ideal yazıyor. Bizim gibi ileri-çok ileri seviyesi olanlara olmaz bile... Ses bile gelmez.. Bize ancak X110 serisi olur...
Her zaman söylerim tipini beğenmeyebilirsiniz ama kulak arkası en iyisidir. Kim ne derse desin daha sağlam ve bakımı az...
Microfon dışarda olması bile başlı başına artı.... Ter problemi olduğu doğru ama artık su geçirmeyen kaplamalı olanlar bile var...
Odyocularda süper verim alınmasının sebebi sessiz olması tabii ki :) Yalnız duyselde bir alet var ayarlar düzgün yapılmış mi yapılmamış mı onu test ediyorlar çok ilginç... Kulaklık takmadan önce ufak birşey sokuyolar kulağa sonra da kulaklığı takıyolar öyle deniyorlar... Ne olduğunu anlamadım am o testi yaptıktan sonra ufak bir ayar yaptılar şimdi çok memnunum..
İleri ve çok ileri seviyede kulak içi modeller daha çıkmadı çıkması zor gibi görünüyor. Gerçi teknoloji belli olmaz ama :)

sevgili bahadır,
bahsettiğim o "şey"e REM (Real Ear Measurement), yani gerçek kulak ölçümü deniyor. Aslında hem bunu hem de cihaz ayarlandıktan sonra cihazla odyo testini tüm işitme cihazı merkezlerinin yapması lazım. ama maalesef hiçbiri yapmıyor. sadece odyo sonuçlarını bilgisayara girip, sonrasında sizin taleplerinize göre bir iki ince ayar yapıp veriyorlar cihazı.

cihazdan once ufak bisey sokuyolar sonrada cihaz takip olcuyolar diyosun REM olcumunu bahadir:confused: ufak seyki ben korkumdan olurum:( kalip aldirirken bile olup olup diriliyom bu beni asar:( ustune bide cihazin kalibini takicak bu kulak zarini deliyomu sindi o zaman napcaZ

Kulağınıza bir şey olmaz. Bahsedilen çubuk gibi şey kulağa en fazla kulak çöpü kadar rahatsızlık verir. O da bir kaç dakika.

Üst Alt