Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Epoq RITE işitme cihazı hakkında görüşlerinizi yazar mısınız? Önerileriniz..?

Astronot

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Benim ileri derecede işitme kaybım var..7 senedir superpower II kulaklık kullanıyorum.Bakım için merkeze götürmüştüm.İçindeki parcaların çurumek üzere oldugunu ve cıhaz kabının değişmesi yada yenni cihaz alınması gerektiğini belirttiler.
Ben yeni kulaklık allmmyı düşünüyorum.. Kolay terleyen ve işyerınde devamlı telefon kullanan biri olarak uygun cihaz almayı düşünüyorum. Yapılacak odyometrik testi haricinde terlemeye karşı biraz daha dayanıklı ve cep yada masa telefonlarından net cevap alabılecek cihaz tercihimdir.

Bu da Oticon Epoq RITE (bkz) cihazı benım bekledıgımı tam olarak karsılayabılır mı? onu bilemıyorum. mesela tv den mp3 ten ya da telefondan çıkan sesleri verimli net algılıyor mu? çok daha kullanışlı olur mu ?

Teşekkürler..

Merhaba Sayın Astronot,

Yedi senedir Süperpower iki cihaz kullandığınıza göre çok ileri derecede işitme kaybınız vardır. Bu durumda sizin için Oticon Epoq XW RITE yetersiz kalabilir, fakat Oticon Epoq XW RITE P veya Oticon Epoq XW BTE P modelleri sizin için mükemmel çözüm sunabilir.
Epoq RITE XW RITE P modeli Epoq XW BTE P göre daha estetik bir çözüm sunar, fakat daha fazla güç ve neme, tere karşı dayanıklık arıyorsanız Epoq XW BTE P sizin için eşsiz ve mühteşem bir çözüm sunar (Elbette ki işitme kaybınıza uygunsa, en fazla 110 dB'lik kayba hitap edebilir.)

Epoq ürünlerin diğer bir avantajı ise Streamer ve ConnectlinePhone ve ConnectLine TV gibi aksesuarları ile birlikte alınıp kullanıldığında, kablosuz olarak Bluetooth'lu diğer ses aygıtları ile otomatik bağlantı sağlar ve böylece çok rahat telefon (cep ve evtelefonu) kullanımı ve çok konforlu Tv Dinleme imkanı gibi ek imkanlar sunmasıdır.

İyi akşamlar....

Merhaba,
Bana önerdiğiniz ve sonu P ile biten modeli internette bulamadım.Bana önerdiğiniz 2 ürünün linkini gönderebilir misiniz?

merhaba astronot ben 2 yıllık selcuk ünv. kazandım..onun için iki tane eopq cihaz aldım bi türlü hocalardan bişi anlamıyordum... ve geri dondum.... ama cok mukemel ses var ama anlayamıyordum ve geri dondum artık senın kararın...

Merhaba,
Bana önerdiğiniz ve sonu P ile biten modeli internette bulamadım.Bana önerdiğiniz 2 ürünün linkini gönderebilir misiniz?

Merhaba,

Gecikmeden dolayi özür dilerim.

Oticon Epoq RITE P XW (bakınız: http://www.idis.com.tr/pdf/brosurler...q_Brosur_1.pdf , http://www.oticon.com/com/Pro/OurProducts/HearingAids/Epoq/Downloads/05_Oticon_Epoq_Datasheet_RITEPower.pdf )

[FONT=Verdana]Oticon Epoq RITE P XW cihazında olupta diğer ürünlerde olmayan özellikler ise ; [/FONT]
[FONT=Verdana]Binaural Processing [/FONT][FONT=Verdana](bütün işlemlerin çift taraflı ve otomatik uygulanması ve yönetilmesi )[/FONT]
[FONT=Verdana]Binaural Synchronisation[/FONT][FONT=Verdana](Çift taraflı olarak gürültü baskılama,konuşmalara odaklanma gibi işlemlerin birbiri ile uyumulu olacak şekilde uygulanması). Bu özelliğie benzer şekilde Phonak’ta ZoomControl özelliği var, fakat ZoomControl özelliği ek bir cihaz olan MyPilot (ek ücret ödenerek alınan bir yardımcı cihaz ile uygulanır, bu ürüne bir çeşit uzaktan kumanda denebilir) ile manuel olarak uygulanabilmektedir ve sadece konuşma seslerine odaklanma fonksiyonunda etkilidir. Oticon Epoq bu sistemi çok daha fazla işlemli, çift taraflı ve otomatik olarak başka ek cihaza ihtiyaç duymadan sunmaktadır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Binaural DFC[/FONT][FONT=Verdana](çift taraflı ötme sesinin kontrolü)[/FONT]
[FONT=Verdana]Spatial Sound[/FONT][FONT=Verdana]( Çift taraflı işlemler ve çok hızlı bilgi alışverişi ile tek bir merkez ünite olarak çalışan bu cihazlar konuşmaları anlamanın anahtarı olan yön tayinini doğala en yakın şekilde (yatay, dikey ve mesafe olarak) sunar. Böylece Phonak’ın kanal sayılarını artırarak ve SoundRecover sistemi ile kazandırmaya çalıştığı konuşmaların seçiciliğini bu cihazlar bu şekilde sağlamaktadır. Bu sistem aynı zamanda normal işiten bir insanda da benzer şekilde sağlanmaktadır. Normal işiten bir insanda iki kulaktan alınan ses bilgisi tek merkez olan beyinde değerlendirilip, yorumlanır ve bu sese uygun tepki verilir.[/FONT]
[FONT=Verdana]True Dynamics [/FONT][FONT=Verdana]Sadece Oticon da kullanılan bu sistem, bir biri ile paralel çalışan ve biri 15 kanalda yavaş olarak, diğeri 4 kanalda hızlı olarak çalışan bir baskılama sistemidir. Bu sistem de her türlü dinleme koşulunda dinleme kalitesini artırarak, istenmeyen sesleri bertaraf ederek, konuşma seslerinin algılanmasını en üst seviyeye çıkarmaktaymış.[/FONT]
[FONT=Verdana]MyVoice[/FONT][FONT=Verdana] sistemi ise cihazı kullanan kişinin sesini tanır ve kendisi konuşurken aynı anda bir başkası konuşursa bu özellik sayesinde bu cihazı kullanan kişi kendi sesinden rahatsız olmadan diğer konuşan kişilerinde konuşmalarını duyup anlayabilir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ek bir cihaza ihtiyaç duymadan program ve volüm değiştirme özelliği[/FONT]
[FONT=Verdana]Volüm kontrol öğrenme[/FONT][FONT=Verdana]: Kişi nerde hangi ortamda sesi azaltmış veya yükseltmiş olduğunu bu cihaz öğrenir ve tekrar aynı veya benzer ortama girdiğinde kullanıcıdan önce işitme cihazı kendi otomatik olarak sesi azaltır veya çoğaltır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Epoq RITE P XW[/FONT][FONT=Verdana]’de Maksimum çıkış ve kazanç 132dB/65dB, frekans alanı 100-7500Hz[/FONT]

İyi günler

saygılar 108 95 sensorıyal kaybım var yukrıda belırttıgınız cıhazların hangını denemeliyim denemek için verebileceğiniz adres varmı

chilide kullaniyormus bu rise 2platformunu:eek:bi zamanlar sumo dm yi denerken antipat olustu bende idiste:( baska yerlere gitsemde cihaz denemek icin su chiliyi bi denemek nasip olmadi
bunun superpower olanida vardir belki ayrica su riseleri hep hayal ediyorum ama ne yazikki bana olmaz diye biliyorum
riseler hakkinda semalariyle nasil duyulduguyle alakali bilenler birazicik anlatsa diye sitede agac oldum valla:)yokmu hic kullanan neme bisiymis anlatan olsada bilsek diyorum

Benim sağ kulak hava yolu 108db kemik yolu 65 db

Bu cihazlardan benim işimi görecek olanı varmıdır .

strazyevsk;
108 db isitme kaybinda bu riseler olmaz. odyo kagidina bi bak. 250 500 1000 frekanslarin olan yerler 100 dbnin altindaysa bana chili oluyor gayette memnunum.ama dersinki bu frekanslarim iyi, 2000 4000 frekanslarinda var dusukluk fazlaligi. o zaman belki bu riteler sana olur. cekinme git bir isitme merkezine dene.isine yaramazsa almazsin. denemeye para almiyorlar.

Üst Alt