Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Go Pro mu Widex Bravo mu önerirsiniz?

tercancan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
çocuguma işitme cihazı almayı düşünüyoruz bütçemize uygun bu iki model arasında kaldık sağ 45 sol 70 dB kaybı var estetik açıdan widex daha güzeldi ama teknik yönünü cihazı tanıyan birileri bilgi verirse sevinirim

Oticon Go Pro mu Widex Bravo mu önerirsiniz?

iyi günler

Merhaba,
oticon ve widex son derece üstün teknolojiye sahip kaliteli cihazlar olmasına rağmen çocuklar söz konusu olduğunda benim önereceğim bir tek marka ve model vardır. Odyoloji konusunda uzun yıllardır çocuklar üzerinde çalışan birisi olarak Phonak markasının çıkardığı Naida V kesinlikle samimi olarak önereceğim tek modeldir. Bu modelin en büyük özelliği yüksek frekanslardaki duyulamayan sesleri s,ş,j gibi alçak frekans banda taşıyarak duyulur hale getirmesidir. Buda öğrenme sürecinde çocuklar üzerinde çok fayda sağlıyor. s,ş,j gibbi sesleri normalde çocuklara vermeniz mümkün olmuyor. Buda öğrenmede gecikmeye sebep oluyor. Dünyada özellikle çocuklar için üretilmiş tek cihaz bu. Denemenizi öneririm. Oticon, widex, phonak zaten dünyanın bildiği en iyi markalar. Bunlarda kendi aralarında yarışıyorlar. Fakat bebekler ve çocuklar söz konusu ise ben phonak ve naida v öneririm kesinlikle çünkü etksini ve faydasını bizzat kendim görmüş bir insanım.

bluex, öncelikle foruma hoşgeldiniz diyorum. Odyoloji alanında çalışan siz değerli kişilerin bilgi ve deneyimlerinizi bizlere aktarmak istemenizi takdirle karşılıyorum. Ancak bir hususu belirtmeden geçemeyeceğim: Neredeyse tüm mesajlarınızda Phonak'ın dünyada 1 numara olduğundan söz ediyor ve herkese bu markayı, hatta bu markanın da Naida V modelini öneriyorsunuz. Evet Phonak çok iyi bir markadır, Naida V de çok iyi bir cihazdır ama dünyada 1 numara olduğu ve işitme kayıp seviyesine bakılmaksızın herkes için en iyi cihazın Naida V olduğu biraz fazla abartılı bir iddia değil mi sizce? Nitekim, bu arkadaşımızın çocuğunun orta düzeyde işitme kaybı olmasına rağmen, kendisine çok ileri kayıplılar için uygun bir model olan Phonak Naida V öneriyorsunuz! Lütfen biraz daha objektif olmaya gayret edelim ve insanları yönlendirmekten kaçınalım. Foruma yararlı katkılarınızın devamı dileğiyle, işlerinizde başarılar diliyorum.

Öncelikle teşekkür ederim, hoşbulduk.
Benim önerilerim tamamen kullanım sonucu ve deneyimlere dayalıdır. Sadece markayı reklam etmek istesem her modelini deneyin, süper memnun kalırsınız derdim ki bu yanlış olur. Bu modeli önermemin tek ve en önemli nedeni özellikle çocukların öğrenme sürecinde duyamadıkları yüksek frekanslardaki sesleri daha alçak frekanslara sıkıştırarak duymayı sağlamasıdır. Bu çocuklar için tahmin edemeyecğiniz bir kazanç. Çocuklarda konuşma gelişimi açısından çok önemli bir fark sağlıyor. Bu özelliği barındıranda şu an da ne yazık ki tek marka ve model. Buna benzer bir modelin çalışmaları widex firması tarafından da yapıldı ve çıkarıldı ama orada tam başarı sağlanamadı. Frekans sıkıştırması yerine frekans taşıması yaptıkları için sesler üst üste geldi ve gürültü oluştu. Fakat onlarında bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Haklı olduğunuz konu ise evet naida ileri ve çok ileri derecedeki işitme kayıpları için özellikle önerilmekte çünkü çok güçlü bir cihaz. Hafif ve orta dereceli kayıplar için daha farklı marka ve modellerde tercih edilebilir. Her zaman söyleyeceğim son söz, hastaların mutlaka deneyerek cihaz almaları ve teknik servis sağlayacak; muatap bulabilecekleri bilinen markalardan şaşmamalarıdır. Saygılarımla.

peki dusuk bir kayip icin nadia gibi bir cihazi kullanirsak ne olur odyocu

[FONT=Verdana]Buradaki arkadaşın çocuğunda sol kulakta naida kullanılabilir, biraz kısılması gerek. Fakat sağ kulak 45 db olduğu için bu cihaz fazla gelir, kısılsa bile gürültü oluşturur, baş ağrısı yapar. Ben 45 db olan kulağı atlamışım açıkcası 70 db olan kulağı dikkate almışım. Aynı anda pekçok yere yazı yazmak ve pekçok maile cevap vermek durumunda kalınca bazen benim hatam, gözden kaçırdığım şeyler olabiliyor üzgünüm.[/FONT]
[FONT=Verdana] Bu arada soru konusu cihazların bir karşılaştırmasını yapmam gerekirse, bilgim dahilinde şunları söyleyebilirim.[/FONT]
[FONT=Verdana] OTİCON GO PRO: 4 kanallı ve 3 programlı bir cihazdır. o Programlar arasında otomatik program geçişi yoktur. Telefonla konuşmada otomatik geçişi yoktur. Gürültü baskılama özelliği mevcut. Ses netliği mevcut.[/FONT]
[FONT=Verdana] WIDEX BRAVO: 2 kanallı ve 2 programlıdır. Gürültü baskılama özelliği mevcuttur. Ses netliği mevcuttur.[/FONT]

blues,
nazik cevabınız için teşekkür ederim.

ben de naçizane fikrimi söyleyeyim adı geçen cihazlar hakkında: oticon go, çok eski bir model. ondan sonra aynı modelin tego modeli çıktı. yakın zamanda ise, tego'nun da yeni ve daha gelişmiş bir modeli çıktı: vigo. dolayısıyla, go modeli yerine yeni çıkan vigo modelini denemek belki daha uygun olur. tabii fiyatı mutlaka daha yüksektir (sanırım 1350 euro civarı).

Asıl nezaket içeren yaklaşımlarınız için ben teşekkür ederim. Bilgim ve tecrübem dahilinde, vaktimin elverdiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Tabii ki herşeyi biliyorum diyecek kadar iddialı ve yanlış bir davranış içinde olmama gayretindeyim.
İşitme cihazları son dönemde cep telefonları kadar hızlı bir şekilde teknolojik gelişme gösteriyor. Üst üste çok yeni teknoloji içeren modeller çıkıyor. İnanın işimle ilgisi olmasına rağmen ben takip etmekte zorlanıyorum ki, işitme engelli arkadaşlara Allah kolaylık versin. Benim tavsiyem mümkün olduğunca yeni teknoloji ürünü cihazlar alsınlar. Çok faydasını görürler. Tabii ki maddi olarak biraz zorlayacaktır ama unutmayınız ki işitme cihazı da öyle hergün alınacak birşey değil. İnsanlar cep telefonu alırken bile daha çok araştırıp, özellikli telefon alıyor ve paralarına kıyıyorlar. Konu işitme cihazı olduğunda da aynı hassasiyeti göstermelrini istiyorum. Saygılarımla.

Merhaba Bluex,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Katkılarınızdan ve ilginizden dolayı teşekkür ederiz.
Umarım bugüne kadar olduğu gibi sadece Phonak'ın Naida V modelini övmekle kalmazsınız. Bildiğim kadarı ile Phanak'ta ve diğer markalarda da daha bir çok güzel ve kaliteli işitme cihazları var. Örneğin belki Phonak Naida'nın III, V, IX serilerinden veya Exelia'dan da bahsedersiniz :)

Dikkat ederseniz burada Tercancan isimli kullanıcı çocuğunun işitme değerlerini de vererek, çocuğu için uygun fiyata doğru bir cihaz araştırıyor ve iki marka arasındaki farkı sormuş. Bu çocuğun sol kulağına Naida III,V,IX serilerinin Super Power modelleri uygun olabilir fakat sağ kulağı için Naida modellerinin uygun olmadığını sizde bilirsiniz.

Sonra işitme ve işitme cihazları konusunda uzman biri olarak, burada bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayan kişilere, yeterli araştırma yapmadan ve kesin bilgiye sahip olmadan bilgi vermemenizi rica ederim.

Örneğin yukardaki yazınızda Programlar arasında otomatik geçişten bahsetmişsiniz. Dikkatli olarak araştırırsanız hiç bir marka ve model işitme cihazında Programlar arasında otomatik geçiş yoktur. Naida modellerinde otomatik program geçişi olarak bilip bahsettiğiniz özellik SoundFlow'dur ve bu özellik sayesinde Naida işitme cihazları değişen ses çevrelerine otomatik uyum sağlar. Bu ses çevrelerini de tanımlarken her bir ortam için uyguladığı ses hesaplama modunu, program olarak tanımlamıştır. Örnek olarak otomatik geçiş sağlanan bu ses modları veya programları; sessiz ortam, sessizlikte konuşma, gürültüde konuşma ve sadece gürültü gibi ayrı ortamlar için uygulanan birer farklı ses hesaplama programıdır.

Phonak dışındaki markalarda bu tür programlar; Otomatik Direksiyonalite, Adaptif Direksiyonalite veya Multibant adaptif direksiyonalite gibi isimlerle tanımlanmaktadır. Oticon Go Pro modelinde de, Phonak Naida III serisinde bulunan Standart SoundFlow sistemine benzer şekilde çalışan ve otomatik olarak değişken ses çevrelerine uyum sağlayan Otomatik Direksiyonalite özelliği veya sizin deyiminizle Otomatik program geçişi vardır.

Şimdi gelelim bütün işitme cihazı markalarında Program olarak tanımlanan esas Programlara. Bu programlar sizin bahsettiğiniz Naida modellerinde de kullanılmaktadır ve bütün markalarda olduğu gibi bu programlar manuel olarak hasta tarafından seçilir. Örneğin Naida III serisinde iki tane kişinin tercihine göre ayarlanan ses programının yanında iki tane de FM/T-coil programı vardır. Naida V'te 4 kişisel program ve Naida IX serisinde 5 kişisel program vardır. İşte bütün işitme cihazları markaları tarafından program olarak tanımlanan bu programlar sadece manuel olarak değişir. Naida V ve IX modelinde olduğu gibi, diğer markalardaki gelişmiş ürünlerde ise iki taraflı cihaz kullanıldığında QuickSync veya binaural coordinasyon özellikleri sayesinde örneğin sağ kulakta program veya volüm değiştirdiğinizde otomatik olarak sol kulaktaki cihazda da otomatik olarak program veya volum kontrol değiştirme özellikleri vardır.

Otomatik Telefon'a geçiş programı ise çocuk hastalarda en son tercih edilecek bir özelliktir. Bu ve bunun gibi özellikler işitme cihazının fiyatını artırmaktadır. Bu nedenle bu özellik Go Pro serisi ürünlerinde opsiyonel olarak sunulmaktadır.

Son olarak fiyat açısından da kıyaslarsak;

Widex Bravo serisi 1200-1500TL arasında
Oticon Go Pro serisi 1250 - 1880 arasında http://www.duyuyorum.com/asp/show_stock.asp?product=O-GO%20PRO%20BTE
Naida III 1850TL
Naida V 2200TL bakınız http://www.aktifduyu.com.tr/default.aspx?pid=56320

Sağlıklı günler dilerim.
Online Odyoloji

Merhaba,
paylaşım ve katkı için teşekkür ederim öncelikle ve hoşbulduk.

Mesajınıza sadece bir ekleme yapmak istiyorum. Burada söz konusu edilen ve arkadaşımızın sorduğu modellerle naida karşılaştırması yapmışsınız ki bu hata olur öncelikle onu söylemek isterim. Naida çok güçlü ve çok özellikli bir cihaz. Eşdeğeri oticon sumo dm dir. Widex te ise yanılmıyorsam widex senso eşdeğeri. Bunların hem özellikleri hem de fiyatları birbirlerine yakın.

widex bravo ve oticon go pro modellerinin phonaktaki tam karşılığı ise bildiğim kadarıyla phonak una. Fiyatıda yanılmıyorsam 1200 TL Yani diğerleriyle yakın. Zaten aynı grup ve kategoride, hemen hemen benzer özelliklere sahip cihazların fiyatlarıda birbirine yakındır.

Bu arada devlette görev yapan birisi olarak burada sizin aracılığınızla firmalardan hastalarım adına bir ricam olacak. Firmalar intenet sayfalarında çok daha açıklayıcı bilgiler vermeli ve cihazlarının fiyatlarını internetten açıkca vermeli ki hastalarda özellik ve fiyat konusunda kendileride araştırma yapabilsinler. Hastalarımız araştırıyorlar ve kolay, anlaşılır bilgilere ulaşmak istiyorlar. Buradan tüm firmalarada seslenmek istiyorum. Oticon, phonak, widex, siemens, unıtron,... hepsi de sadece uzmanlara yönelik değil, araştırma yapan işitme engelli insanlarımıza da yönelik daha anlaşılır ve fiyat içeren bilgiler versinler. Bir de reklam yaparken lütfen olmayacak şeyler vadetmesinler hastalarımıza. Rekalamlara bakarak çok büyük beklentilere giriyor hastalar ve hayal kırıklığı yaşıyorlar. Saygılarımla.

Sevgili Online Odyoloji,

Bluex'in bahsettiği, sanırım, "soundflow" değil, "sound recovery" özelliği. Yani, f, s, ş gibi yüksek frenkanslı konsonantların konuşmayı ayırt etmedeki önemine binaen, bu tür sesleri olabildiğince sıkıştırarak konuşmayı anlama oranını yükselttiği iddiası taşıyan bir özellik. İddia diyorum, çünkü bağımsız araştırmalarla desteklenmediği için ne denli gerçekçidir, insan emin olamıyor. Şahsen kendim kısa bir deneme seansında Naida V ile anlama oranımın Sumo DM ile olandan pek bir farkını görememiştim. Tabii, farklı ortamlarda daha uzun süreli kullanım belki daha farklı sonuçlar verebilirdi, bilemiyorum.
"Sound recovery" konusunda detaylı bilgi için bkz.:
Naída Phonak - SoundRecover

valla aklıma bısı gelıyo
bı otıcondur tutturdunuzkııı
ben bu otıcon sumoyu denedım benım ısıtme kaybım ıcın onermıstı otıcon bayısındekı
ısıtmemımı desem kulagımımı desem acıttı benı huzursuz ettı odyo testı yaparak odyometrıst oldugunu soyleyen kızı pek tecrubelı gormedım acıkcası
acaba bu nedendır
hunsal sızde agır ısıtme kaybından bahsetsenızde bu konuda calısan bırıymıssınız gıbı goruyorum yazdıklarınızı okudugum kadarıyle
bana bu acıtma hakkında bılgı verebılırsenız hepınıze tesekkur ederım

Merhabalar
Bende foruma yeni katıldım.Sorunum 3 yaşını doldurmuş kızım hastanade yapılan testlerde her iki kulagında da 90 db işitme kaybı var ve cihaz alımı aşamasına geldik.Kulak kalıbını verdik.Aslında iyi bir cihaz almak istiyorum ama ekonomik şartlarda ona göre.Ortalama cihaz başına 1000 tl olmak kaydı ile 4 yaşındaki haylaz ve bir çocuk için hangi cihazları önerebilirsiniz?Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

sayın tercancan benım işitme problemı olan bır oglum var. bende sızın gıbı cok arastırma yaptım. en sonunda bır cıhaz buldum. earnet marka tuna 139 model bir cihaz. daha yenı üretilmiş bende alalı yaklasık bır ay oldu. cok guzel bır cıhaz suya karsı dayanıklı, özellikle cocuklar ıcın cok ıyı cunku cocuklar sureklı terlıyo. dış gorunus olarak da cok estetık bır kabını var. 8 kanallı 86 db kazancı var çok memnunuz. çocugun tepkılerı bıle degıstı. fıyatı da makul. tavsıye ederım en azından gıdıp denemenızde fayda var.

ben siser işitme merkezlerinden izmir şubede çalışan odyomedrist cihan ceylan .ankara mithat paşada bulunan si-ser şubemiz yeni çıkan tuna serisi su sızdırmazlık,çift mikrofon,8 kanal,uzaktan kumando opsiyonluve nörosenseronoral kayıplarda algılamayı güçlendiren sisteme sahip dijital işitme cihazı hizmetinize sunulmuştur
işitme cihazını 1 ay denemeye vermekteyiz memnun kalınmadığı taktirde ürünü geri almaktayız .
kulaktan dolma bilgilerle cihaz almayın cihazı serbest alanda denemenizi öneririm

saygılar

siser işitme merkezleri..

----------

bluex;
Selam, siz firmalar içinde siser işitme merkezlerini atlamışsınız.siser işitme merkezleri yurt içinde 20 şubesi ve 300 yakın bayisi olan bir firmadır.siser işitme merkezleri Türkiyede tek işitme cihazı üreten firmadır.
üretilen cihazlar yurt dışında bir çok ülkeye ihracat yapıyor. satış öncesi ve satış sonrası hizmetle müşteri şikayeti olmayan bir firmadır .en son çıkardıgı nano serisiyle dünyada çınlama problemi çeken hastalar için özel bir seri üretmiştir. çınlama problemi çeken hastalara ücretsiz deneme verilmektedir.

saygılarımızla .

forumu inceledim ve vermiş olduğunuz faydalı bilgilerden dolayı size teşekkür ederim...

sizden bilgi almak istediğim konu; 60 yaşıda ve sağ kulak %70 sol kulak %82 oranında işitme kaybı olan annem var.
daha önce aldıkları ne olduğu belli olmayan analog işitme cihazı kendisini günden güne daha rahatsız eder duruma getirdi ve kullanmadı...

şimdi yeni bir cihaz almak istiyorlar ama ben yanlarında değilim ve gelmeyede kendilerini ikna edemiyorm...
gelsek bile bulunduğumuz yerden cihaz almamız daha iyi olur diyorlar fakat ilçede oldukları için medikalcilerden almaktan başka şansları yok...
medikalcide kendilerine m 111 model sözde siemens olduğunu iddia ettikleri bir cihaz önermiş... araştırdım ve iyi bir cihaz olmadığını öğrendim... ben bulunduğum yerden dijital bir cihaz alıp programlamasını odyo testlerine göre yaptırıp göndersem olur mu...
hadi yanıma geldiler aldık sonradan bir problem yaşadıkları zaman hep il merkezine mi gitmek zorundalar ki bu onlar için zor bir durum ne yapmamı önerirsiniz lütfen yardım edin...
annemin memnun kalacağı iyi bir cihaz önerir misiniz.
benim araştırdığım

siemens:
ıntıus sp dır
ınfınıtı pro sp

oticon:
atlas bte power

widex
b 32
real-re 19 modelleri

lütfen tavsiyelerinizi alabilirmiyim... şimdiden teşekkürler...

:( bende sıteye yenı uye oldum ve acıkcası bazen bu sekılde konu baslıklarını okudugum zaman uzuluyorum. Hastalarımız yanı ısıtme kayıplı kısıler zaten ellerınden bır duyuları alındıgı ıcın hassas durumdalar, kaş yapalım derken göz cıkarmayalım arkadaslar. Elbette bılgı verelım elbette tavsıye edelım ama bu cıhazlar arası ozellık tartısması gıbı olmus sankı. Bende bır sıemens satıcısıyım ama en ıyı cıhaz sıemens dıye bır konu baslıgı acmıs yada ıddıa etmıs degılım. BIr mesajımda daha yazmıstım işitme cıhazları kısıye ozeldır. Bızler ıcın ısıtme kaybı ve odyogram tabıkı onemlı ama hasta cıhazı denedıgı zaman onemlı olan onun ne hıssettıgı ne duydugu. Coğu hastamda gordum bazen en pahalı en ozellıklı cıhaz hastanın rahatlaması ıcın yeterlı olmuyor.Bazen ıse cok fazla ozellıgı olmayan bır cıhaz ıle cok daha mutlu olabılıyorlar.
Saygılarımla

merhaba karaca95
annenizin analog kullanamama faydalanamamasi dogal;nedeni isitme kaybi ileri
ben ileri isitme kaybiyla ilk oticon ikincisi rexton
ucuncusu phlis analog cihaz almistim o kadar direndim alismak icin amma sesler birbirine karisiyor,yuksek seslerle hep rahatsizlik.basagrisida cabasi
olmiyacak boyle diye doktorumun onerisiylekoklear imlant ameliyati oldum
baya guzel anlasamda 7 sene sonra mecburen aldirdim koklear implanti
o moral bozukluguyla ailem dijital isitme cihazi aldilar ben hic istemesemde
cunku isitme cihazinin bana faydasi yok diye biliyordum analoglardan deneyimimle
ama dijital cihazimla oyle mutlu oldumki artik kulagimdan hic cikarmiyorum dijital cihazimi
size tavsiyem anneniz denemeden almasin cihazi iyi markalardan isitme merkezlerinde deneyerek alsin duyarak mutlu olsun anneciginiz

banada dijital gözlük tipi cihaz raporu verdi doktor.birtek starkey markası buldum.starkey hakında bilgim yok.gözlük tipi cihaz için yardımlarınızı beklerim arkadaşlar

taktin denedinmi gozluk tipini baho65
hicte gordugum bisi diil
isitme kaybin ne kadar acaba kulak yolunda bi bozukluk oldugundanmi onerdi doktorun gozluk tipini

öncellikle merhaba geçmiş olsun. otıcon ya da widex arasında seçim yaparsanız, go pro tercih etmenizi öneririm.

Üst Alt