Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon işitme cihazı alacağım. Hangi modeli seçmeliyim?

salih555

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ben oticon işitme cihazı alacağım şuan iki modeli arasında gidip geldim. 1.ruby mini rıte diğeri opn mini rite..kullananlar var mı tavsiyelerinize ihtiyacım var

Ayrıyetten 15 yıldır kulak içi kullanıyorum yani anlayacağınız en son kulak arkası 15 - 16 sene önce kullandım. Kulak arkasını denediğimde sesler oldukça tuhaf geldi bunu da kulak içi kullanmama bağlıyorum ama işin ilginç yanı konuşmaları daha doğal ve iyi anladığımı fark ettim. Tabi kalıp daha yapmadığımdan tam olarak verim aldığım da söylenemez.. Umarım yardımcı olursunuz

ben oticon mini rite kullandım iki kulagımdada güzel cihazdı memnundum telefonla bğlantı konuşmamda iyidi
lakin pil sorunundan dolayı sıkılmıştım kablosuz şarj olanı düşündüğüm için gecen yıl iki yeni cihaz aldım re sound markası googlede araırsan bulursun
bunun sesleri daha dogal daha güzel ve ayrıca ayar yapmak istediğinde bilgisayara kablolu bağlamıyorsun yani buluetoot ile otomatik bağlanıyor bilgisayara ve istediğin gibi ayar yaptırıb kaydedttiriyorsun..
bu yönden ve dogal sesler yönden re sound çok gelişmiş...

hattaki re sound 3 modeli var en güclü modeli alırsan telefondan kendin ayarları yapıyorsun

örnegin : rüzgar sesi
bas tiz orta yüksek alcak dogal mono stereo gibi gibi çok çok teferruatlı olarak kendin kullanımına göre telefondan ayarlıyorsun

bu ayarladıgını işitme cihazı aldıgın yere yani oldugun yerde e posta atıyorsun diyorsunki bu ayarımı benim cihaza kaydedermisin diyorsun
nerde olursan ol ister 1 km ister 500 km uzakta ol fark etmez..
oda senin dosyana kaydediyor.
ve sistemde senin telefonundaki uygulamaya güncelleme epostası atıyor

sen telefonundaki uygulamaya giriyorsun güncelle diye secenek var oraya tıkladıgında senin yaptıgın ayarlar işitme cihazı ile bluetooth aracııgıyla işitme cihazını gücelliyor

böylece sen nasıl ayar istiyorsan öyle olmuş oluyor..

bunun amacı şudur sen odyocuya derdiğini anlatamadıgında sen kendin kendine zevkine göre ayarlıyorsun..

ve mutlu son..

maxsesyusuf

gule gule kullanin resound u. bende bir resound hayraniyim:) iyi duymalar.
yeni cihazi bende resound dusunuyorum.modeliniz nedir. fiati hakkinda teferruatida yazarsanis bana yardimci olursunuz. aldigimda buyuk yekun odemistim resounda
yillar once canta 780D modelini cok severek kullanmistim,artik uretilmiyor o model.

Kulak içi alma
maxsesyusuf hangi modeli bu dediğiniz arkadaşımdada varda resanaud o aypondan ypyo ayarını telefon gldimi kulağına koymadan konuşuyo

Değişik bişimi sizin dediğiniz

Ayarınu ben yapmak isterdim gerçekten

Pili ne kadar sürüyor hocam hiç sormaya unutmuştum. Ayrıca dediğiniz marka da vardı onu da deneyeyim olmadı tam olarak dediğiniz hangi modeli ve fiyatı ne kadar bilginiz var mı?

salih555

numaralar kuculdukce cab uk biter.
en buyuk numara pilde sizin isitme kaybiniza olmaz.
daha buyuk numara pil gozymu korkuttu; kocaman aorum pil sevemedigimden 13 nolu pillerle calisanini almak istiyorum genede.
cok ileri isitme kaybim olsada 13 numara pil faavorim

GRAHAM BELL

Şuan kullandığım kulak içi 1 hafta gidiyor.. Bu alacağım büyük ihtimalle pil numarası büyük daha uzun gidecek sanırım.. Dediğim gibi uzun zamandır kulak içi kullanıyorum kulak arkasına hiç aşinalığım yok. Oticonun doğal sesini beğendim ama biraz az geldi onu da kalıpla VS düzeltilir diye düşünüyorum.. Ama aklım resounda da kaydı.. Alacağınız marka ne olacak hocam? Ve fiyatları ne kadar? Max 9 bin çıkabilirim sanırım

GRAHAM BELL

teşk ederim kardeşim inş hepimiz iyi duyarız..

resound un 3 modeli var şu an mod hatırımda degil
modelleri şöyle düşünün trend comfort highline

benim kullandıgım ozaman için bütcem elverdiği için en düşün trend modelini aldım

ama highline modelini şiddetle tavsiye ederim..

Pluvia

evet telefon geldimi kulagına götürmüyorsunuz telefon eelinizde masanızda nerde olursa olsun konusuyorsunuz..

resound 3 modeli var ben en düşük modelini almıştım bütcem onu elvermişti ozaman için 15000 tl den bahsedilmişti

ben şiddetle en üst modelini alırdım yani 3 numaralı modeli cok pişmanım keske onu alabilseydim..

bu dediğim o 3 numaralı cihazda oluyor

en dusuk modeli 15 bin liraysa vay halimize:(duymak icin ac kalalim ama ac kalsanda yetmez:(
millet yasamak icin para kazanir, bizde isitme cihazi almak icin calisiriz:mad:
ne yapalim illa lazim oludugu icin ; isten artmaz disten artar diye paralari yemicez...

maxsesyusuf

Sisteme yüklemeden bahsettin obaşka bişimi

Blototlu cihazların hepsinde kendin ypyon zaten auarını aypından yada aparatı alıyon belkş kendinde vardır artık telsizde olur

Widekstede moment serisi yeni heralde

Resanaudda o özeliğin adı neki epostayla ayarlıp atma

GRAHAM BELL
al bendende okadar kardeşim...

Pluvia
yani bu şu demektir..

sen odyocuyla işin olmuyor bütün en ince ayrıntısına kadar detaylı bir şekilde telefondaki uygulamadan kendin ayarlıyorsun herşeyi

mesela rüzgar sesi ıslık sesi boguk ses dolgun mat ince tiz kalın alcak yüksek aklına ne geliyorsa işte bütün bunları derdini odyocuya anltamıyorsun.

uygulamadan yapınca uygulama ayarları otomatik olarak paketliyor bu paketi nereye göndereym diyor.

sende diyorsunki bunu odyocuma yolla yani email olarak odyocu arkadaşa atıyorsun oda senin hasta kayıt bilgilerine giriyor bu ayarları cihaza yükle diyor..

o ayarları senin hasta kayıt bilgilerine girince senin telefonundaki uygulama diyorki yeni bir güncellemen var diyor..

senin cihazında bluetooth ile telefona bağlı olunca telefonundaki uygulama işitme cihazını güncelliyor ve senin istediğin ayarları yüklemiş oluyor..

yani kendi işitme cihazının kendi doktoru sen oluyorsun

maxsesyusuf
LINX guzel cok guzel bir model. ben incelemis baya baya heveslenip incelemistim 6 yil once. yeni model degil ama. benim isitme kaybima yetersiz gelmisti. o zamanda pahaliydi bu model

Baktımda eski cihaz

Normal blototlu cihaz

Yeni çıkanlara bakmak lazım

çok pahalı herşey , bari bunlarda zam olmasa keyfimizden mi alıyoruz sanki. bende dizimden sakatlandım eve gelelim dediler ama sonraya attım signia alacağım bluetooth olan ama pc ye bağlanamıyor onlar en üst model.ayrıca kulak içi çok terlediğim için önermediler.

Üst Alt