Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon marka işitme cihazını en güvenilir şekilde nereden alabilirim?

özlmknc

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ben phonak supero 412 işitme cihazını 5.5 seneden beri kullanıyorum sağ kulağıma sesler net gelmiyor gibi her iki kulağım :%100 db kayıp.sesin net gelmeyişi cihaz zayıflamış olabilirmi çünkü db oranı doğuştan beri hep aynıdır onun için bende oticon sumo dm yi denemek istiyorum seslerin daha güçlü olduğunu okudum forumda. yeterki sesler berrak gelsin ama konuşulanları yine anlayamacağımı biliyorum oticon sumo yu deneyip memnun kalırsam almayı düşünüyorum alabileceğim en güvenilir bayi neresidir birde özellikle taksim yada şişli de olsun oraları biliyorum başka yerlere hiç gitmedim bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum

şişli şubesinde selda hanım var.. olmasa bile taksim yada şişli subesindeki arkadaşlar
ilgili duyarlılar bende oticon sumo kullandığımdan tavsiye ederim...denemekten zarar
gelmez..

idis taksim, kadıköy, şişli... hepsi de çok ilgili ve de işini bilen odyometristler çalıştırıyorlar. ben genellikle tasim gezi parkının karşısındaki idis'e gidiyorum ve yıllar sonra bile gittiğimde güleryüzle karşılıyorlar. çok memnunum.
siz de herhangi birine gidip deneyin, memnun kalırsanız alırsınız. memnun kalmazsanız, neden memnun kalmadığınızı anlatırsanız ayarlarında gerekli değişiklikleri yaparlar. yine de memnun kalmazsanız başka bir bayide de deneyebilirsiniz. belki orada sizi memnun edecek farklı bir ayar yaparlar.

diğer taraftan phonak supero 412 ile sumo dm arasında güç açısından da pek bir fark yok. aralarındaki başlıca fark, sumo dm'in adaptif direksiyonel mikrofona sahip olması. yani gürültülü ortamlarda konuştuğunuz kişiye odaklanma özelliği var. genellikle sakin ortamlarda çalışıyor/yaşıyorsanız, yeni bir cihaz almak yerine mevcut cihazınızın ayarlarını yeniden yaptırmayı deneyebilir veya bakımını yaptırabilirsiniz...

sevgili kübra,
chili, sumo'dan daha güçlü değil; 100 dB kayıp için biraz yetersiz kalabilir.

oticon sumo gerçekten çok güçlü bir cihaz. ben kullanıyorum sesleri çok rahat duymama rağmen konuşunları anlamakta zorluk çekiyorum. bu da cihazdan değil de benden kaynaklanıyor sanırım :D

erhan kardeşim aynen bendensin..
cihazım oticon sumo çok güçlü sesleri çok güzel alıyor ama işte bazen nedense ki benden kaynaklanıo..anlamakta zorlanıom..
dudak okumayı öğren erhan süper eğlenceli oluo..

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. bende oticon ile phonak arasındaki güç farkını merak ediyordum demekki arada pek fark yokmuş sakin bir yerde yaşıyorum ev hanımıyım. onun için cihaz almak için acele etmemem gerekiyor gerçekten çok kararsız kaldım inşallah ayar yapılırken istediğim sese kavuşurum

tabiki özlem hanım ayar yapılırken gürültülü ortamlarda bulunduğumda rahatsız olmak istemiyorum demiştim
cihazımda gerekli ayarlamalar yapılmıştı..yani aceleye getirmeninde anlamı yok..gidin deneyin..sonra ara verin bir kez daha gidin bu sizin en doğal hakkınız..ondan sonra kararınıı verin....kgökçe arkadaşımızın dediği gibi sumo kullanan kişiler için en geliştirilmiş cihaz CHİLİ bende bunuda deneyin sumo ve chili arasındaki farkı seçmeye çalışın..

ben almanyadan gelenlerle idare ediyorum şu devletin cihaz parasını karşılayacağı günü bekliyorum

Sumo Dm de direksiyonel mikrofon yok. Yani gürültüde işe yarayacak bir özellik sunmuyor . Gürültü azaltıcılar da fazla bir işe yaramaz pek. Benim cihazda da var ama çok da bir şey sunmuyor insan sesini anlamada.Ben bernafon win 112 kullanıyorum.

Bence sumo dm biraz eskidi, fiyatını haketmiyor. Bunun yerine Phonak Naida V veya III ile Siemens Cielo 2 SP de denenmeli. Ben de cihaz değiştireceğim , yazdığım şeçenekleri düşünüyorum. Hayırlısı.

oticon sumo gerçekten çok güçlü bir cihaz. ben kullanıyorum sesleri çok rahat duymama rağmen konuşunları anlamakta zorluk çekiyorum. bu da cihazdan değil de benden kaynaklanıyor sanırım :D
Kaybınız ne civarlarda? Benim sağ 90 sol 88 db.

ben de Sumo DM'ye geçmeden önce Supero 412 kullanıyordum ve 412 ile sesleri hiç alamıyordum... 10 yıla yakın Phonak'ın çeşitli modellerini kullanmıştım ve Sumo DM almaya karar verdim..

Taksim'deki İDİS'ten aldım ve 2,5 yıldır da kullanıyorum.. Sumo DM'yi alırken ondan daha güçlü tek cihaz vardı o da Oticon XP... XP daha güçlü olmasına rağmen gürültü bastırma, telefon ve müzik özelliği yoktu ve bu yüzden DM'den daha ucuz bir cihaz...

Ben size XP'yi öneririm... Eğer derdiniz sadece duymaksa XP alın... DM'de 3 program özelliği var ama biz ileri seviyedeki işitme kayıplıları için hiçbir işe yaramıyor diyebilirim... Programları kullanamıyorsak en güçlüsünü almalıyız... O da Oticon XP...

Denemek için Taksim Meydanındaki İDİS'e gidebilirsiniz... (Tarlabaşı yokuşunun başında, sarnıcın karşısında, simit sarayının biraz ilerisinde..)

Çamlıca,
Yanlışınız var, Sumo DM'de direksiyonel mikrofon var. Üstelik adaptif direksiyonalite özelliğine de sahip, yani ortama göre direksiyonel mikrofon ayarlarını otomatik olarak devreye alıyor. Naida V'e bir şey diyemem ama Siemens Cielo asla rakibi olamaz.

Yanlışım yok hunsal. Sumo Dm nin ingilizce broşürlerini inceledim, oticon un sitesine baktım. Sumo Dm de direksiyonel mikrofon yok. Türkiyedeki bazı satıcılar var gibi satıyorlar . Bizzat oticon daki bir yöneticiye mail ile sormuştum ve super power cihazlara direksiyonel mikrofon koymanın zorlukları olduğundan bahsetmişti. Sonuçta sumo dm de direksiyonel mikrofon yok.

Çamlıca haklı; Sumo DM'de mikrofon yönlendirme yok, kullandığımdan biliyorum....

benim resound canta cihzla kiyasladigimda sumo dm yi hic begenmemistim
superpower olanlar daha gelisme asamasinda galiba
sparkta oyleydi

camlica benafon vinn konusmayi anlamada nasil yani sesleri net anlasilir verebiliyormu yeni cihaz dnemelim icin onuda bi secenek olarak alirdim sizi memnun etmisse

Ben Oticon sumo kullanıyorum 5 yıldır. Çok kullanışlı ve çok memnunum... Eski cihazımla Oticon Sumo ile arasında dağlar arasında fark var önceden evi içinde yağmur sesi duymazken bile sumoda duyar oldum... Ses gayet çok iyi ve yüksek.

shukufe;

Win 112 nin feedback (ötme) engellemesi zayıf. Üç kanallı, siz en azından dört kanallı bir cihaz deneyin. Konuşmayı anlama ise kişiye göre değişir.

Sumo DM , Naida V , Siemens intuis sp veya cielo 2 sp gibi cihazları deneyip kendin karar ver.

Üst Alt