Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon marka işitme cihazının hangi modelini almalıyım?

miracle84

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba. benim her iki kulağımda da 50-60 db arası kayıp var. oticon dan ilk kez cihaz alacağım. vigo, yani çıkan acto ve agil'in kulak içi modallerini düşünüyorum. doktorum senin kaybını kanaliçi karşılamaz derken, idis teki uzman cic power denilen kanal içi modelleri önerdi. bu üç cihaz da bayağı pahalı. en doğru seçimi yapmak istiyorum. model ve tür olarak önerilerde bulunursanız, yardım ederseniz çok sevinirim. bir de ilk kez cihaz alacağım için bu işlarin acemisiyim. hangi noktalara dikkat etmem gerekiyor?? şimdiden çok teşekkürler...

işitme kaybınız kanal içi cihazlar için üst sınır seviyesinde.cic modelleri en fazla %55 işitme kaybına göredir.
işitme kaybınız artarsa zamanla cihaz yetersiz gerelecektir.hatalı cihaz almış olursunuz.kulak arkası olarak güzel bir cihaz bulabilirsiniz bana göre size uygun.
birde cic model cihazlar çok ince ve küçük cihazlardır.ücreti kadar da çok titiz bakım gerektiren bakımı zor olan cihazlardır.

işitme kaybınız durağan mı ilerleyici mi?
eğer ilerleyici ise kesinlikle BTE (kulak arkası) cihaz almanızı öneririm...

Benim işitme kaybım geçen şubatta başladı. steptomisin diye bir ilaç yüzünden ve genetik yatkınlık nedeniyle olduğu düşünülüyor. ilk 3-4 ay fln hızla ilerledi. son aylarda da 50 seviyelerinde durağan gibi. kaybım ilerleyici değildir, en azından hızla ilerlemesi durmustur diye umuyıorum. idis'teki bayan acto ve agil model cic powerlar için 80 desibele kadar karşılar dedi. ilk işitme cihazım da olacağı için bu küçük modeller bana daha sempatik geldi. ama hata yapmak da istemiyorum :(

Hiç kanal içi ile uğraşma.Kulak arkası modellerden oticonun hit modelleri var ben kullanıyorum ses düzeyi ayarlamaları kalitesi çok güzel.ayrıca görüntü oalrakta bildiğimiz deri rengi muhabbeti yok.Benim cihaz metalık gri gayette sırıtmadan duruyor.Sana tavsiyem bu olur.

BTE denilen kulak arkası tavsiye ederim. Ayrıca oticon pahalıdır. Phonak ve widex gibi başka markalara da bakınız. Mutlaka deneyerek alın.

oticon ağıl cıc modeli güzel ama fiyatı biraz tuzludur.

eger ılla otıcon alacaksan sumo dm modelını onerırım vıdex ve phonak naıda modellerı de guclu fıyatları ıse bırbırıne cok yakın tabıı kulak arkası daha guclu ve faydalı olur denemeden cıhaz almayın gecmıs olsun

ya adamın kaybı hafif sen gidip eşşek kadar cihaz oneriyorsun, oldu mu hic ekrem. ben olsam cic alırdım, ne yalan soyliyim cok dogal ses veriyodu cic cihazlar. oticon un modelleri arasında en iyi cihaz agil ama maddi durumunuz yoksa herhangi bir cihaz da işinizi gorur.

İdis Kadıköy İstanbul Şubesinden Faruk Tatlıcak' ı arar mısın. Kendisi gencecik ama yaşından beklenmeyecek kadar deneyimli. Oğlum da ben de ayrı cihaz kullanıyoruz.Bize de o çok yardımcı oldu. Benim kaybım çok çok az ama ben go modelini kullanıyorum. Madem İdisde ölçüm yaptırmışsın kayıtların onlarda mevcuttur. sana hemen ne en iyi gelecek objektif olarak söyler. Kıvanç ve babası ozan diye beni söyle.

Üst Alt