Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon mu, Phonak mı? Hangisini tercih etmeliyim?

oticon07

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben doğuştan çok ileri derecede işitme engelliyim. İşitme kaybım 99db-113db. 13 aylık iken cihaz kullanmaya başladım. Bu sitede phonak nadia s serisi marka ne kadar memnun oldukları görmüş bulunmaktayım. Şu an oticon sumo kullanıyorum. Gayet sesleri duyuyorum ama dudaktan okuyarak iletişim kuruyorum. Dudaktan iletişim kurmadan anlamam mümkün değil tabi ki bu kadar kaybına göre. Ama cihazdan bluetoohtan telefonla bağlanayıp müzik dinlemek hep istemişimdir fakat oticonda ileri dereceleri için öyle bir özelliği olmadığını duydum ne kadar doğruysa. Phonak nadia s seriside o özelliğini bulunduğu için sıcak baktım. Hep merak etmişimdir oticon ile phonak cihazları ses farkı nedir? Oticondan phonak'a geçiş yapan var mı? Tecrübelerinizi bekliyorum...

fi tarihinden beri reklam yapiyon :eek::eek::eek:
gel mademe su merak ettigim chili hakkinda bilgi ama etrafli olsun mirim:)

Valla reklam yapmıyorum herşey denedim kullanıcı adı herkes almış bi oticon almamış ben ne yapayımm :))) Belkide en iyi dostum oticon olamazmıı :))

Oticon Chili'de Streamer alırsan bluetooth özelliği oluyor amma külfetli biraz...
Ses kalitesi de daha iyi diye duydum. Bende araştırıyorum...
Denemeni tavsiye ederim ...
Phonak'ı yeni araştırmaya başladım o konuda birşey diyemem...

Birde bernafon Oticon ile kartdeş firma diye duydum fiyat farkı varsa bunu da araştır....

naida s3 kullana bilirsin ama bunun tek eksisi telecoil olmamasi.ben de bu yuzden almakda karar veremiyorum

bulutotu var ama

Gasanov;

Eğer standart ev/iş telefonu kuıllanıyorsan hele ki sık kullanıyorsan Telecoil şart... Dışardan gelen tüm sesleri kesip sadece telefo ahizesini dinliyorsunuz...
Benim 89-90 yılında aldığım telefonda bile var nasıl olmaz naida 'da?

Eğer sadece cep tel kullanacam dersen bluetooth özelliği vrsa zaten yeter sana...
Diğer özellikleri tam istediğin gibiyse ve seni karşılıyorsa al derim...

s3 de telecoil ozellik yok ama bulutoth var,bulutotla telefona baglanarakmi tel ile konusacaiz?telefonu kulagimiza dayayarakmi konusacaiz yoksa fark etmeyecek?

Şimdi Naida'da i-com diye birşey var. Onun üzerinden haberleşiyorsunuz. I-com'u Boynunuza takıp işitme cihazınıza bağlıyorsunuz bluetooh'lu cihazları da i-com ile eşleştiriyorsunuz. Size çağrı geldiği zaman normal bluetoothlu kulaklık gibi kulaklığınıza sinyal geliyor. I-comdan kabul ediyorsunuz ya da reddediyorsunuz...
Benim inceleyipte anladığım bu...
Bu arada size ne derlerse desinler şunu untmayın...
İşitme cihazını direkt cep telefonu, telsiz telefon ( siemens gigaset, panasonic falan hepsi için geçerli) ile kulaklığınıza yaklaştırıp konuştuğunuzda etkileniyor. Ama az ama çok. Mutlaka yüksek frekanslı şeylerden etkileniyor... Tabii size etkilenmez derler sadece gülüp geçin :))
Standart kablolu ev /iş telefonundan ise etkilenmez çünkü yüksek frekans yok :))

İstersen cihazı aldığın yere sor ;
aktifduyu.com.tr'den aldığım bir yazı var naida3 için;

- 2 + FM ve/veya T-Coil program Sound Flow Standart

yazıyor t coil programı oılması lazım.

kablosuz ev telfonuyla konusmak istedim ama kulagina yaklasdirinca gurulu basiyor kulagini.kulagimizda ami meret var,bide boynumuzdanmi asalimm?:eek::eek:

:eek::eek::eek::(:(:(cenabi allah neler vermis
insanlar insan konusmasini anliyo iste cihazlada olsa
bi tut telefonla az zahmetli konusabilsede memnun olmuyo iste:(:(:(

Telecoil özelliğini aktif ettir o zaman... E bizim kaderimizde bir cihazı boynumuza asmak varsa can sağolsun...
Ya da satış elemanlarına kanıp (bozulmaz bişey olmaz derler) bir süre sonra ciddi performans düşmesi yaşarsın...
Seçim senin....
Ya da ev telefonunu kablolu al ne olur ki :)

oticonmu phonakmı

bugünlerde en çok sorduğum soru:)))

Üst Alt