Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Velox OPN 2 IIC işitme cihazı kullanan var mı?

fatih8080

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yanlış cihaz kullanmaktan
işitmemde bazı konuşmaları duyuyorum fakat net algılayamıyorum
dün test yaptırdım sonuç aşağıdaki gibi maalesef:(

sağ kullak 63 dB %68 algılama
sol Kulak ise 69 dB %36 algılama

bakırköyde oticon marka cihaz baktım her iki kullak için modeli aşağıdaki gibidr fiyat için ise her iki işitme cihazı için toplam 10000 tl fiyat verdiler tavsiye edermisiniz tavsiyeleriniz çok önemli

bu arada yanlış cihaz kullanmış olduğum yeri yazmıyorum kullanmış olduğum cihaz eanert marka

OTICON VELOX OPN 2 IIC
Model: OTICON VELOX OPN 2 IIC

Ürün Kodu: 761

IIC (Dip Kanal İçi)

Kanal Sayısı : 48 Kanallı
Pil Numarası : 10 Numara
Bant Sayısı : 14 Bantlı
Program Sayısı : 4 Programlı

Şimdiden tesekkür ederim

Ben kanal içinden hiç memnun kalmadım 2 kulağımda da isitme kaybi mevcut ve kulak arkası düşünüyorum ama bu sefer widex alacağım tabi bu söylediğiniz cihazı kullanan arkadaşlar varsa yorum yapacaklardır

fatih8080
yanlis cihaz degil yanlis ayardir belki. cihaziniz 5 yili gecmediyse bozuk degise, birdaha ayarlarin isterseniz. ama o markayi denedigimde bende begenmemistim.

oticon cok iyi bir markadir. kokludur. koklu markdad bozulursa filan yaya kalmazsiniz.

sevimm92

widexsi asla tavsiye etmem dünya , kadar para verdim kullanamadım,aslında widex yada başka markalara lafım yok,cihazlar kaliteli,bilmem kaç tane program var ama hiç bir markanın dogru dürüst bilgi alabilecegin elamanı yok,ayar yaptıramıyorsun,özelliklerini kullanamıyorsun,satana kadar,pardon dolandırana kadar:D,satıcı sattıgın cihazın özelliklerini bilmiyor,kişiye göre ayar yapamıyor,bilmiyorum ama bu kadar kolay para kazanılan sektör başka nerde var?

hakan06
yapma ben widexe hevesleniyorum bu seferine. ama phonaktan canim yandigina iyice denemeden almam.
bu widexte danimarka oticon gibi diye baya baya aklima kesti ama sen boyle soyleyince dusunurum.

bu arada odyometrist dostlarimizin halide berbattir sanirim.
hastanelere gidemiyoruz.cihaz oluru almak icin.
gitsek bile maskeli odyometristin konusmasini anliyamaz ben gibi dudak okuyan sagir. ondanda cekinip dahada gitmeyen coktur.
dolar aldi basini gidiyor, dolara endeksli cihazda pahali olunca almak isteyen cogu ihtiyaci olan erteliyor. cihaz satislari durma noktasindadir.
cihaz satan merkezlerde acisini odyometrist dostlarimizdan cikarmaz insallah.

hakan06 pekı ne yapacagm ben ya haftalardır cıhaz arayısındayım almısken kaliteli olsun diye ama kafam allak bullak oldu 10000 bin lira para verip kendi paramla rezil olmak ıstemıyorum

En onemlı sey kalite ve servis tabı servis ıyı olmayınca kalite de ise yaramıyor

sevimm92
onbin degil WIDEXLER 16 BINDEN basliyor sanirsam. REM le ayar yapan yerden al. ayari daha iyi oluyor.

GRAHAM BELL I kadar uctumu fiyatlar ya 3 hafta once sordugumda 12 bin demıstı ve ssk kapsamında 10 bın demıstı bayagı almıs basını gıdıyor bir de engellilerin yanındayız diyorlar nerdeee

mesele wwidex degil,benim başıma geleni bir başkasıda simenste yaşar,3 sene önce alırken acaip pahalıydı,borç harç aldım hiç kullanamadım,ona yanıyorum,parayı aldıktan sonra insanın yüzüne bakmıyorlar,benim videxte o kadar güzel sistem varki katologunu okunca nasılda sevinmiştim,yazık yani resmen insanı dolandırıyorlar ona kızıyorum,birde videx olsun başka cihaz olsun hepsi pahalı insan ona ayar yapacak kaliteli bir eleman yetiştirmezmi?derdini anlatan bir yerleri olmazmı bunların??biz o paraları nasıl kazanıyoruz bu sahtekarların umurunda degil,yazıklar olsun ne diyelim,çok dertliyim yedigim kazıga yanıyorum.

valla marka önemli degil,iyi araştırıp güven duyabilecegimiz yerlerden bakmalı,hatta size söyledikleri programları cihazınıza kuracakları ve cihazdan yararlanabileceginizi garanti ettirin,imzalı şekilde belge alınsize ne söylüyorsa evraga döküp imzalasınlar.benim şahsi kanatim hiç biz cihaza 10 000 tl verilmez,iyice bakıp en uygun şartlarda en yüksek verimi alabileceginiz şekilde bakmanız lazım.kazıklanmayında ne yaparsanız yapın:) çünkü para gittimi geri dönüşü olmuyor.

graham,sen beni burda bilirsin,o kadar pahalı aldıgım videx si yok pahasına burda satmaya çalıştım,çok düşük rakama bile satamadım,ben wideksi kullandıgımda duymuyorum,duysamda anlamıyorum,şuan 7 sene önce aldıgım ucuz simens cihazı kullanıyorum,ama oda eskisi bakım ve parca lazım,onuda baktım bulamadım,hatta sana bile sormuştum hatırlarsan,cihaz eski oldugu için parcası zor bulunur dediler,simensin bu eski modeli bana süper geldi,çok rahat müzik dinleyebiliyorum telefonla konuşabiliyorum ama simenslarinde yeni modellerinde çok şikayet var,eski kalitesi yok yani.

senin widekte karsilastiginin baska cesidini bende phonakta yasadim hakan
konusma anlasilirligina pek bisey diyemicem. bi taaak vardi ki kulagimi acitiyordu. aileyle sofraya oturdugumda milleetin kasigi tabaga degdikce kulak kokume ederdi:mad:yalniz basima cayimi yudumlayip bardagimi koydugumda kafama inerdi. disarida gurultuleri saymiyom.
alisveris mekanlari gibi kalabalik gurultulerinde butun sesleri kendi kendine kesip adamakilli sagir ediyordu beni:(

isvicre teknolojisi diye yaptiklari cihazin yazilimi yanlis. odyologlar bunu kucuk bebeklere veriyorlar, onlar agizsiz dilsiz. analari babalari zorla takiyorlar diye belledim bu phonaki.

simdikilerde vireles zimbiirtisi ekliyerek hem cabuk bozulmasi hemde ben gibi tek kulaklida bazen seslerin kesilmesine sabit duymamizi engelliyor diyorum.
bide akilli ya bu yeniler:potomatik gurultu nanesi diye gurultulu ortamda insan konusmalarinida akilsizca kesip bizim ihtiyacimiza engel oluyor diyorum.

Ben anlamadım sımdı ya marka cok onemlı degıl ama ayar mi cok onemlı kafam cok karıstı ben bu cıhazı nasıl alacagm 😔

sevimm92

kafa karışacak birşey yok,ama marka ne kadar iyi olursa olsun ayarı dogru yapamadıktan sonra cihazdan verim almıyorsunuz benim gibi onu demek istiyorum,asgari ücretle çalışan odyologdan ne kadar verim alabilirsiniz oda tartışılır zaten,10 bine 20 bine cihaz satan markalar odyolg yetiştirmesi şart bence,cihaza bir sürü özellik koymuşsun ama ayar yapacak personel yetiştirmezsen cihaz bir işe yaramaz,çalışma masasında çalışan saatin sesini duyuyorum ama yanımdaki arkadaşın sesini duymuyorum,saat sesi duymak için para vermiyoruz biz cihaza:D,ayrıca çok pahalı cihazada gerek yok,pahalı aldıgın cihaz senin daha iyi daha kaliteli duymanı saglamıyor,o zaman neden daha çok para vereyimki? cihaz alırken iyi bakmak iyi araştırmak lazım.

15 yıldır sayısız cihaz alan biri olarak diyorumki,iyi cihaz almanız için iyi,vicdanlı işini dürüst yapan odyolog bulmanız şart,marka ondan sonraki mesele:)

hocam bende 3 aydır cıhaz kullanıyorum neredeyse 7-8 defa gıtmısımdır abi bir türlü olmuyor ya ben salağim şikayetlerimi derdimi anlatamıyorum yada odyemetrist becerıksiz bıttım valla ne yapacagım bılmıyorum allah kahretsın 6 bin tl kredi cektıırdım bankadan anneme oyle aldık buradan düşünün işte maddi durumumuzu tamam bır şekılde odemeye calısıyoruz ama bari cihazdan verim alayimmi kardeşım bu yaşadıgım sıkıntılar 6 bin tl bulabılmek ıcın yaşadıgım zorluklar cektıgım ızdıraplar deysin be abii

Üst Alt