Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon'un en iyi işitme cihazı hangisi?

zülkarneyn

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
selam aleykum arkadaşlar benim 6 yaşında işitme engelli kızım var oticon safari cihazını kullanıyordu bozuldu bana oticonu en iyi duyaBİLECEĞİ güzel net bir cihaz önerirmisiniz kullandığınınz arkadaşlarınız varsa lütfen yazarsanız sevinirim okula başlayacağı için bizim için çok önemli

aleykumuselam otıconun chılı spf 7 ve 8 modelını tafsıye ederım ama yıne de başka modellerını denemekte fayda var kızınıza hangısı uygunsa onu almalısınız

arkadaşlar kullandığınız memnun kaldığınız cihaz varsa bana yazın lütfen

Ve aleykumselam
Tabiki söylerim oticon sumo xp'ı kullanıyorum beş yıldır.. (Çok ileri işitme kaybım)
Ama önce odyometriyi kullanıp sonra cihazlarınızı ayarlama yapmalı..Ayarlama sırasında gazete,kitap vb okuyarak sesleri duymaya çalışırsa ya çıkardığı seslerini anlamaya çalışırsa ayarını kaydedilir.. Biliyorsunuzdur umarım.

Sağlıkça kalın efendim.

işitme kaybı oranınız nedir arkadaşlarım ve ben ona göre yardımcı olalım

jonturka, çocuklarda kanal içi cihaz olmaz. Kulak arkası kullanmaları lazım.

Hansaton Trimant II marka işitme cihazı kullanıyorum 10 yıldır hiç bozulmadı. Alman malı. halende kullanmaya devam ediyorum. yeni ve daha gelişmişini alırsam tercihim yine hansaton olacaktır. 1 ini sgk dan alırken digerini kendim aldım.

evet çocuklarda kulak arkası da alman malı cihazın fiyatı nedir gerçi fiyat önemli değil çocuğum rahat herşeyi duyabilsin yeter

Arkadaşlar kanal içi cihaz hangi marka önerirsiniz? ve bunları satın alırken para ödüyormuyuz ,sigorta ödeme yapıyormu??

oticonda iyi ama bence phonak dene gerçekten iyi modellerini denemeni tavsiye ederim phonak widex oticon zaten çocuklarda phonak su geçirmez özellikli birdene derim bizim bir akrabamız aldı ve memnun oda 4 yaşındaydı

en iyi isitme cihaz marka widex senso vita 20 ve 30 metre sesi duyabiliyor.%100 diğital daha çok güçlü. phonak naida su geçirmez ariza yapmaz fena iyi 20 metre sesi duyamak. dikkat oticon almayın cabuk bozoluyor servis çok pahalı. ben widex senso vita kullanıyor.

en iyi diye bir şey yok. sizin için en iyi olan bir başkası için kötü olabilir. herkesin işitme kaybının derecesi ve türü farklı. ayrıca herkesin tercihi ve beğenisi de farklı. o nedenle böyle kesin ifadelerle şu en iyidir dememeliyiz.

a.s
arkadaslar kızım 10 yaşında ve 4yıldır otıcon sumo dm kullanıyor
yeni cihaz almak için buradaki arkadaşlarla iştişare ederek
phonax nadia s5 modelini almaya karar verdim
şu anda nadia s5 kulağında ;1 hafta denemek için aldım

ilk izlenlmlerim oticonun daha faydalı oldugundan yana
belkide oticona alışmış olmasındanda kaynaklanıyorolabilir
phonaxda seslerin tok geldiğini erkek ve kadın seslerini ayırt edemediğini söylüyor
okulda öğretmenin söylediklerini anlamamış
otıconu okulda kullanırken fm sistemiyle beraber kullanıyor
nadia da böyle bir şansımız olmadı çünkü oticonun fm sistemi phonax a takılamıyormuş
(idis de satarken her cihaza pabuç yardımıyla bağlanabildiğini söylemişlerdi üçkağıtçılar)
ama hiç duymadığı (s-z...gibi)sesleride duyduğunu fark ettim bu nadia sayesinde
televizyonu cok daha iyi duydugunu söyledi
telefonla konuştum biraz daha kötüydu söylediğim coğu kelimeyi anlamadı
su geçirmeme konosuna gelince yağmurda felanda rahatlıkla takılabilec bir cihaz değil ama diger cihazlara bakarak cok daha muhavazalı
zülkarneyn size tavsiyem okula başlarken cihaz la beraber birde fm sistemi alın (tabiki bütçeniz yetiyorsa fiyatları 5000tl civarı )
(idis e sorduğumda sumo nun chiliden daha güçlü olduğunu söylediler bu yüzden chili almaktan vaz geçtim)
bu 1 hafta sonunda tekrar sumo dm alıcam yada faydası görürsem nadia s5 le bereber birtanede fm sistemi alıcam (ikisine 11000tl istediler) çünkü okulda kesinlikle fm sistemine ihtiyacı var
umarım biraz fikir vermişimdir;gerçi bende muallaktayım ama:confused:

murat bey merhaba...
kesinlikle ayrı bir FM cihazı almayın. mevcut cihazı Naida ile de kullanabilirsiniz. Naida'ların odyo pabuçlarından almanız gerekir (ki fiyatı taş çatlasın 80-100 tl'dir). eğer türkiyede odyo pabuç bulamazsanız aşağıdaki adresten getirtebilirsiniz.
PHONAK Naída UP & Nathos UP audio i/p shoe AS10 - connevans.co.uk

naida'da seslerin tok gelmesi cihazın programıyla ilgili olabilir. aldığınız yere bunları anlatıp programında ince ayar yaptırabilirsiniz. bir diğer husus ise, 4 yıldır alıştığı cihaza göre yeni cihaz her zaman yadırganır. belki zamanla buna da alışacaktır.
Sumo DM çok güçlü ve sağlam bir cihaz. Ben de kullanıyorum. Fakat teknolojisi biraz eskidi, yaklaşık 7-8 yıldır piyasada. Chili'den daha güçlü olmakla birlikte, kızınızın işitme kaybı 90-95 dB'den yüksek değilse, Chili uygun olabilir diye düşünüyorum. Çünkü Chili'deki kimi yeni özellikler Sumoda yok (direksiyonel mikrofon vb).

Hunsal'ın dediği doğru herkes için uygun cihaz fqrklıdır... kimi oticon der kimi phonak kimi beltone yaa resound der... Deneyip karar vermek gerek herkesin duyma kapasitesi veişitme kaybı farkı sonuçta...

merhaba

arkadaşlar benim kızım işitme kayıplı ve otticon dm kullanıyoruz ve cihazın chilli ile değişmesi gerekiyor dediler bu cihazı kullan birilri varsa lütfen bana yazın şimdiden teşşekkürler

ecrinsu merhaba...
neden değişmesi gerekiyormuş kızınızın cihazının? bozuldu mu yoksa bu yetersiz kalıyor, bunu alın mı dediler?
şayet bozulmadıysa, yeni cihaz almanıza gerek yok. oticon sumo dm ile chilli arasında çok da büyük bir fark yok...
satıcıların gazına gelmeyin..

Üst Alt