Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon'un ses ayarı yapılabilen işitme cihazı..?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
oticon chili cihazimla volum kontrolu 1bucuktayken kadin cocuk konusmalarini anliyorumda erkek seslerini alamiyorum. 2bucuka getirince o zaman duyuyorum erkek sesini. saticima sunu biraz pes seslerde yukseltte ayak sesleri, cevre sesleri rahatsiz ediyor.bide feedback oluyor nedense diye gittiydim yeni aldigim zamanlarada:( kadin sen pes sesleri duymuyorsun, baska bisey yapamam diye ayari degistirmedi. bu aralarda kulak kotuledi diye bende cevir ha cevir yapmayip duz 1bucuk kullandim, yada cikardim cihazi hic takmadim. salla zaten dudak okuyom oluversin duymayi vereyim diye:pzatende nefret ediyorum cihaz fittinginden:mad:
banka havalesi yapma isim vardi. nedense elektronik hic sevmem, hazir disaridayken yapiim sunu diye gittim numara aldim. cihazida takmamistim. heh kiz degilde adam geldi numarama:mad:adamda duymuyorum deyince hic irgalamadi, kafasini klavyeden kaldirmadan masraf demis. yazarmisiniz, ben duymuyorum dedyince basti baska numarayi cagirdi:mad:kaliverdim salak gibi. duymuyorsan hayat yokmus:(
ne kadar nefret etsemde suna bi care aramaliyim.
acaba diyorum. hani connetlinemi ne:pbisiysi varya oticonun, onu alsam kendim kolayca pes sesleri tiz sesleri onunla ayarliyabilirmiyim:confused:pabuc pahali:(adamlar sagirlari kaale almiyor. bari azda olsa duyarak isimi gorebiliyorum cihazi takinca.

Canım öncelikle geçmiş olsun..

Böyle bir durumla karşılaştığında öyle kalakalma git kim yetkiliyse ona şikayet et..
Eğer sıra sendeyse ve senin işini görmediyse sana bakmak zorunda
Burada işitme engelli yada farklı bir engelli diye ayıramaz
Çünkü bankada yada herhangi bir yerde müşteri müşteridir!
Bir başkası kredi kartını nasıl kullanıyorsa biz de aynı şekilde kullanıyoruz
Yani orada sen hayır dilenmiyorsun banka işlemini yaptırıyorsun
Ve oradaki seninle, çocuk bile olsan ilgilenmek zorunda.

Bu şekilde kendini soyutlaştırma kesinlikle...

Ek olarak da cihazlar hakkında fikrim yok ama daha iyi olacaksa dene tabi ki..
Doktorunla görüş, herkesin işitme kaybı sebebi farklı olduğu için cihazların verimi de farklı.
Başkasının işine yaramışsa sana da yarayacak diye bir şey yok malesef
Yada tam tersi;
Başkasının işine yaramadı diye senin de işine yaramayacak değil.

Shukufe yerinde olsam bankacıya tekrar tekrar sorardım eğer ters cevap verirse direk müdürün yanına gider durumu izah ederdim. Bizde de maalesef çekingenlik var. Kimseyi kırmak istemiyoruz bu yüzden olan bizlere oluyor ama sonuçta haddini bildirmek gerekir.
Bende de Oticon Chili var. Odada kimse yokken sesin 2'de olması bile yetiyor. Fakat seminer, toplantı gibi kalabalık ortamda işitme cihazın sesi en sonda yani 4'deyken bile anlamıyorum. Ses kısmının en sonu 4 değilde 8'e kadar olması lazım. Gerçekten bu markanın ses gücü çok zayıf. Bundan önceki Phonak kullandım ses gücü biraz daha iyi ama oticon gibi sesi doğal değil yenileri nasıl bilmiyorum. Birde keskin bir ses olduğu zaman cihazımda sesle beraber birde melodi gibi ayrıca ses veriyor. Bu sesi sadece ben duyuyorum dışarıdaki değil. Bunu aldığım yere götürdüm. Feedback manager açık olduğundan bu olmaması lazım dediler. Hem bakım için hemde bu sorunu çözmek için merkeze gönderildi. Onlarda sorun yok diye geri göndermişler. Bu şirket, işin erbabı olsa bu sorunu, bilmek ve çözmek için bizzat yanımda işi çözmeye çalışırlardı. Müşteri memnuniyeti diye bir şey yok. O kadar parayı verdikten sonra sorunlar çözülmeyince benim için acı bir tecrübe oldu. Her şey parayı verene kadar. İşitme cihazı alırken yapılacak en doğru şey iyi bir odyometrist ve geri hizmeti iyi olan bir şirket.

demekki connetline denen sey ise yaramayacakmis. sen chili kullanip aldim demiyosun hcozalp. bi umit vardiysa hele diye deneyecektim saticimdan.
ben senin kadar iyi duyamiyorum maalesef. karsimdaki konusanin yuzune bakarak, duydugum seslerden faydalanarak teketek konusmalari anlayarak isimi gorebilirsem mutluyum.valla kimseye suc bulamiycam simdi. cunku sagira katlanmak zor bi yerdede.
hic bu connetlineyi kullanan varmi nasil faydali olabiliyor.

ConnectLine, bluetooth sayesinde işitme cihazı ile telsiz mikrofon arasında bağlantı kuran bir sistem. İstenirse Cep telefonu, telefon veya televizyonla da iletişim kurabiliyor. Özelliği sesi yükseltmesi değil, konuşanın sesini doğrudan işitme cihazına ulaştırması (FM sistem gibi). Denemenin hiç bir zararı yok.

bilgiler icin tesekkur ederim Mehmet Aksit bey. dogdum dogali telefon, televizyon konusmalarini anlamam. buna gore benim isime yarayacak sey degilmis.bosuna odyometristimi yormayayim. ben zannetmistimki isitme cihazindaki sesleri idare edecek bi aparat.
iyiki varsiniz. bilgilerinizden istifade ediyoruz.

sevgili arkadaslar 2012 yilinda alip ama sadece 3 ay kullanabildigim bi isitme cihazim var markasi oticon yaklasik 4500 isvicre frank ödeyip almistim türkiyede fiyati 6500 civari eger ihtiyaci olan bi arkadasim varsa fiyat konusunda konusup anlasiriz benim isime yaramiyor cünkü implant ameliyati oldum .. ayari alan kisiye göre ayarlaniyor ihtiyaci olan bana mesaj ile ulasabilir .. saygilar ..

isvicre frangiyla kiyaslarsan paralari deavulasyon gibi doviz firttirdigi zamanda adami tongaya dusurursun sen:poticonun cok ileri isitme kaybina bi chilileri var bide sumo baska yok:(chili 9 4500 lira turkiyede:eek:diger sumo chilinin alt kisminda olanlari 2000 liraya veriyolar saticilar:)

Connectline değilde Streamer'ı kullanıyorum. Telefonda ve bilgisayardaki bütün sesleri duyabiliyorsun. Akılı telefondan müzik dahi dinleyebilirsin kimseyi rahatsız etmeden.

muzik bana coook uzak, gayyy guyyy der calgi aletleri kulagimda:( sarkici dinliyim derdim eski resoundumla bi makamdan iste soyluyo bisicikler uzata uzata. ama simdi chili ile televizyonun sesini duymuyorum. konusmalari anliycak kadar duyuyorum etrafimdaki insanlari. buna aklim ermedi nedense. eve gelen bazi misafirler sunun sesini ac, veya kis derler. alin kendiniz ksin acin derim. cunku o sesleri duyurmuyor chili bana. aman zaten televizyondan bitek cnb alt yazili dizileri izliyorum.

Bilgisayarın hoparlöründen çoğu şeyi anlayamadığımı bu cihazın sayesinde biraz daha iyi anlamaya başladım. Bir çok filim veya dizileri zevkle seyretmemi sağladı. Müzikleri bile daha zevkle dinlemeye başladım. Streamer'i denemekten bir şey kaybetmezsin. Connectline konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü denemedim.

bu iste galiba iyi.stremeri alirkenki durumlari tarif edermisin hcozalp.
mesela cihaz alirkenki gibi fitting yapiyorlarmi, deneme nasil oluyor.
bide fiati nedir. galiba 800 lira gibi iliyorum ama.
ise yararsa skaypede :)uzaktaki yakinlarimizla konusurken nasisa dudak okumada var. bide sesler bozulmazsa bulunmaz nimet.
ammmaaa fitting isi biraz agiz tadini bozar. o olmadan gidip alinsa.....

Streameri alırken önce kulaklığını tanımlama yapılıyor bunun kendinde yapabilirsin. Youtube'da "Oticon streamer" diye aratırsan sayısız videolar var. Daha sonra bluetooth araçları tanımlama yaparak işitme cihazına iletiyor. Ayrıca streamer alırken kablolarda çıkıyor. Mesela kablonun bir kısmını streamera takıyorsun diğer ucunu bilgisayarın audio veya hoparlörün olduğu jaka takıyorsun keyfine bak. Fiyat olarak 2 sene önce aldığımda sanırım sizin verdiğin fiyattaydı. Şimdi nedir bilmiyorum. Denemek için İdis firmasında müsaade ediyorlar ise deneyebilirsin bence ama ben denemeden almadım çünkü ellerinde yoktu :) Bende zaten pahalı makine almışım bunu almakta ne kaybederim diyerek araştırma yaptıktan sonra almaya karar verdim. Pişman olmadım ama sizi bilemem bu yüzden cihazı aldığınız yerle bir konuşursanız bir deneyin derim telefonunuza bir kaç hoşunuza giden müzik ekle ve dinle kararını ona göre verin.

tesekkur ederim hcozalp. denemeden almak bana olmayabilir cunku konusma anlamam iyi degil senin kadar.
chili 9 a cok para verdim diye uzulme. eger imkanim olaydi bende bu 9u alirdim. cunku kanal olayini ne kadar kucumsesekte konusmalari anlarken cok belli oluyor.ben ondan chili 5 degilde 7 aldim. denedigim cihazlarda 4 kanalli olanlarla 6 kanal arasinda fark oluyordu cunku.

Bende en başta Chili 7 düşünmüştüm fakat aldığım yerde ilk taktığımda sesler düşük geldi ama 5 ve 9 aynı gibiydi. Bari parayı kıyalım da belki bundan çok memnun olurum diye aldım ama kalabalık yerlerde insanların konuşmalarını anlamıyorum. Hatta iş yerimdeki arkadaş bana "aynı şeyleri tekrar ettiriyorsun bundan önceki kulaklığın daha iyidi bunu geri ver sana yaramamış" dediydi. Teknolojik olarak iyi ama dediğim gibi ses gücü çok zayıf. Odyometrist de mi hata yoksa cihazda mı anlamadım. Sonuçta kaderimiz aynı.

konusmalari yuksek sesmi anlatir:confused: anlaman zayif olunca en yuksek sesle bile anlasilmaz diye biliyorum.
bana bakma azicik yukseltilen sesi bile hemen fark ediyorum. yuksek sesle fena rahatsiz oluyor hic kullanamiyorum.
chili iyi bence. phonak naidalarin s olaninida core olaninida kullanmaya kalktim 2500 liram yandi:mad:yatiyor kutuda.bi taktaklar varki. ustelik volum kontrolu yok. buda ben gibi azicik yuksek sesleri kaldiramayan icin kullanilmaz cihaz:mad:
velhasil ise yaramayacak bi kulagi en az rahatsizlikla kullanabiliyorum chili 7 cihazimla:eek:

Anlamada benim de çok zayıf şimdiki teknolojiye göre hiçbir cihaz bize göre olmayacak gibi. Ne yapalım idare etmeye çalışacağız ama sonuçta paralara yazık oluyor. Allah olmayanlara versin.

Üst Alt