Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Otistik cocuklar için üniversiteden alınan rapor..?
bu konuda yeni bir genelge yayınlanmış otistik olan cocuklarımızın eğitimine devam edebilmesi için üniversiteden alınan heyet raporları ayrıntılı olacakmış bunu raporu veren üniversitedeki kurul üyelerine nasıl anlatacağız bu genelgeleri yayınlayan zatı muhterimi rapor almak için otistik bir cocukla üniversiteye gönderbilsek bir kez herşeyi anlayacaklar ben balıkeirden izmir veya bursaya gitmek zorundayım bu rapor için sadece gün alabilmek için iş yerimi kapatıp sabahın köründe yola cıktım ve araya insanlar koyarak gün alabilmeyi başardım gittiğim üniversitede 1 aylık sıra sadece 15 dakikada vverildi saat 8:15 de sıradaki insanlara gün almak için bir ay sonra gelin dendi bunu sosyal hizmetlerede anlatamazsınız çünkü ordakiler rapor üniversiteden olacak isterseniz otistik değilde zihinsel engelli raporunu devlet hastahanesinden alın diyorlar bu seferde cocuk OÇEM e gidemiyor yani bu cile kötü bir çile ve daha nekadar devam edicek benim cocuğumun eğitim alabilmesi için daha nekadar şekilden şekile girmem gerekiyor
konunun özüne gelirsek yeni raporda otistik cocuğun neyi yapıp yapamadığı tek başına seyahat edip edemeyeceği vb bir sürü madde ayrıntılı olarak belirtilecek mişdüz sadeceengel oranınyazılı olduğu raporları düzelttirin diyerk geri veriyorlaarmış
Anlaşılan zorluk çıkarmaya devam ancak oçem için üniversite raporu tekrar istenirse o zaman tüm ailleler tekrar rapor yenilemek durumunda kalacaktır ama bunun olacağını sanmıyorum sanırım bu balıkesirde ki uygulama burda istanbul da devlet hastanesinin vermiş olduğu rapor yeterli bir de şu varki birçok yerde üniversite hastanesinin vermiş olduğu rapor malesef geçmiyor ben oğlum 2 yaşında iken aldığım çapa tıptan ama kullanamıyorum her yıl alınan yeni rapor ve devlet hastanesinden bu sena artık rapor çilemizde bitti çünkü sürekli oldu artık ram karar veriyor ayrıca devlet hastanesinden alınan raporu oçem kurulunun kabul etmemesi imkansız her devlet hastanesi otizm için rapor verir ayrıca çocuklarımızın bağımsız yaşayamayacakları aşikar bunun üzerine malesef engeller çıkarılmaya devam ediliyor elinizde eski otizm raporu ile devlet hastanesinden alabilirsiniz ve oçem de bunu kabul etmek zorunda etmediği takdirde meb başvuracaksınız burda sistem böyle rapor ayrıntılı diyorlar zaten bu çocukların durumu sosyalleşme ve duygusal daha ne olsun ayrıntı dedikleri ne anlamıyorum sonuçta çocuklarımız bağımsız yaşayamıyor engeller malesef bu şekilde aileleri yıpratıyor umarım sorun çözülür mücadeleye devam
(Berk in annesi)
mutlaka devlet hastahanesinden alınan rapor geçerlidirde balıkesirde cocuk pisikoloğu olmadığı için bizler şehir dışından almak zorundayız bu raporu hazır şehir dışına cıkıncada üniversitelerden alsınlar bu raporu diye bizi oralara gönderiyor olmalılar anlayacağınız büyük bir köyde yaşıyoruz hani sağlık ocağına doktor beklerlerya bizde şehrimize cocukpisikoğu bekliyoruz valla bilmiyorum bu rapor işi tam bir eziyet ve her sene bu eziyeti cektiriyorlar bize
----------
ve artı buradabize denilen balıkesirden başak bir şekilde alın raporu (zihinsel engelli v.b) ozaman oçem yok ya inanın bizleri yönlendiren RAMın bile birbirinden haberi yoknegüzel demişsiniz devlet hastahanesinden raporu kabul ediyorlar diye bizede üniversiteden olacak diyorlar hatta raporun üniversiteden olması gerektiğini gösteren yazı gösteriyorlar(resmi)
Sanırım balıkesirde sistem farklı ama yinede anlamıyorum neden bu kadar sorun çıkarıyorlar devlet hastanesinden sürekli bir rapor alarak bu sorun ortadan kalkar.Ayrıca yaptığım araştırmada böyle bir genelge yayınlanmamış.Yayınlanmış olsa istanbulda ki oçemler bu konuda kesin bilgi verirdi.Neyse anlaşılan sizin Ram da bu konuda tam oterite kurulmamış aksi halde onlarda yazı ile bildirip bu durumu halledebilirdi.Umarım sistem orda da yoluna girer.Umut ışıklarınız sönmesin
(Berk in Annesi)