Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik çocuklardaki takıntılı davranışlar..?

akberk

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
0
Çocuklarımız da ne tür takıntılı davranışlar var ve bu davranışların ne kadarını engelleyebiliyoruz? yada bunu nasıl yapıyoruz?

benim oğlum şuan 10 yaşında. 8 yıldır birçok takıntı ortaya çıktı. hepsini saymaya kalksam liste uzar. geçmişte yaşadığımız takıntı sorunları zamanla azaldı diyebilirim. şu an sadece elinde bir dal parçası yada kablo çevirmeye devam; hala buna çare bulamadım
en azından sokağa çıkarken nedense evde bırakıyor istemiyor aslında bunu da çözemedim.
bu tür davranışlar yaşıyan ailelerden paylaşımlarını bekliyorum
yardımcı olursanız sevinirim.

sevgiyle kalın
(Berk in annesi)

merhaba Berkin anesi,benim biricik oglum da otistik onunda takintilari vardi ama onun ilgisi surekli baska yere cekme calistik.bazen basardik bazende beceremedik.hep kucama alirdim balkona cikardik bazende alir carsiya inerdik super marketlerde gezerdik saatlerce.insanlar beni anormal sanmistir herhalde surekli ayne yerlerede gezerdik.gerci kimse umrumda deyildi .en cok kizim dogdu zaman deyisti.onun aglamasini duydugu zaman kosardi bakardi.simdi arkadas oldular. takinti olarak kiyafetler oldu.hep gri elbiseleri giymek istiyor.mecbur onlari sakladim.simdilik onu unutuk .bekliyorum daha ne gibi supriz takintilariyla karsima cikacak benim bebeyim.ama umrumda deyil cunku onunla sabiri orendim.yazilarimda hata varsa uzur dilerim ben turk degilim yabanci uyrukluyum.sizede sabir diliyorum.

sizi çok iyi anlıyorum oğlum da bu takıntılar çok önceydi ama bahsettiğiniz gezi olayı bu hala devam çünkü bizim çocuklarımız ezber yeteneği kuvvetli bunu hem takıntı hem ezber olarak ele almalıyız oğlumun sürekli kullandığı yollar ve yönler burdan geçmediğimiz zaman huzursuz oluyor ve gittiği yönü bulunca sevininiyor mesela halasının evini şuan ezbere biliyor kıyafete gelince oğlum yün kıyafetleri sevmiyor giydirdiğim de tepki gösteriyor ama çıkarmak istediğin de ben sesimi biraz yükselterek çok yakıştı dediğim de çıkarmıyor fakat çok az süre üzerin de kalıyor okula giderken giyiniyor ama eve gelir gelmez pantolon ve gömlek çıkacak hemen eşorfman giyiyor düzene çok önem veriyor gri renkleri sevmediğini söylemişsiniz doğrudur ama benim size tavsiyem o renk kıyafetleri tamamen ortadan kaldırmayın zamanla alışacaktır bu arada oğlunuz kaç yaşın da? eğitim alıyormu bahsederseniz sevinirim sevgiyle kalın
(Berk in annesi)

bebeim bu ay 4 yasini dolduracak.ozel okula iki senedir gidiyoruz yani iki yasinda bile yoktu basladik. erken tehsis konuldu,cok yol aldi bebeyim simdi konusiyor .soru sordumu bazen anlamiyor yada sordum soruyu tekraliyor.hafzasi cok guclu. ama mutluyum siradan bir cocuk olsaydi konusmasina bu kadar mutlu etmezdi .oretmenin dedi herseyi yaptik goz kontagi kurduk once sonrasi zaten sizde biliyorsunuzdur sizede verilmistir odevler.fazlasi bile yaptik harfleri ve rakamlari oretik.ama o nu da takinti haline getirdi surekli harf yazmak ya da bize yazdirmak istiyor.okuretmense bu aralar hic odev vermiyor dogal sorece birakti.ama bana yetmiyor daha fazlasi istiyorum ,daha cok sey oretmek istiyorum ogluma .basarmamiz gerek.basaracamiza da inaniyorum.sansliyim cok tatli bi oglum var.

Allah bağışlasın oğlunuz daha çok küçük evet konuşması çok güzel umarım daha iyi sonuçlar alırsınız fazlasını istemek evet hepimiz bunu isteriz genel de ama biliyoruz ki ufak adımlarla çıktığımız bir yol var önümüzde acele etmeden onun gelişimini beklemek önemli olan birşeyler kazanması zamanla birçok şey değişecektir rakamları harfleri öğrenmesi de bir gelişme biz hala bunu yakalayamadık her çocuğumuz farklı gelişim gösteriyor umarım daha iyi sonuçlara ulaşırız umut ışığınız hiç sönmesin sevgiyle kalın
(Berk in annesi)

gectıgımız ay hastane ıdık oglum ıle, oğlum cp li benım ve 9 yasında, psıkolog ıle görüşürken dedım hocam, oğlan 2 karakterlı 1 ıncısı normal halı 2 cısı kırmak dökmekten hoşlanan bağıran cagıran, sürekli bir şeyler isteyen, tekrarlayan, ve inatçı bır ruh halı var dedım,

doktor direk sordu, araba terkerlerını halıya sürtmeyi sevıyormu ve musluktan akan su ıle oynamayı veya bakmayı ? dedim evet !

Bizim çocuklarımız da bu tür tepkilere çok rastlanır bunların genellemesi öfke nöbeti olarak yapılır çocuk bazen çok sakin bazen de agresif tavırlar sergiler ancak doktorun da dediği gibi suya karşı ilgisi olan çok ve bu zamanla takıntıya dönüşüyor benim oğlum bu takıntıyı zamanla bıraktı ancak yinede banyo tutkusu devam banyo ya girdiği zaman birsüre yalnız kalmayı tercih ediyor çünkü suyun akışını seyretmek onu mutlu ediyor haydi çıkacaksın dediğimde önceden aşrı tepki gösteriyordu ama artık o tepkiyi de bıraktı önceleri saatlerce akışı izlerdi bu tür takıntıların aniden ortadan kalkması zaten imkansız sabır ve zaman
(Berk in annesi)

Üst Alt