cntilmn
çok kötü bir başlangıç olmuş sizin açınızdan. tam aylık baglanacakken siz taşınacaksınız anladığım kadarıyla. önce sizi bilgilendireyim ki yasal açıdan sonra başınız belaya girmesin.
evde bakım aylıgı baglanırsa Bingöl'de, siz de sonra İstanbul'a taşınırsanız; taşındıktan sonra en geç 15 gün içinde yeni adresinizi Bingöl aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. Bingöl il müdürlüğü de adres değişikliği sebebiyle evde bakım aylıgını kesecek. siz böyle yapmayıp da İstanbul'da iken Bingöl'de baglanan evde bakım aylıgını almaya devam ederseniz hakkınızda Bingöl il müdürlüğü yasal işlem başlatır ve aldıgınız aylıkları faiziyle birlikte tahsil eder. bunu en başta yazayım ki sorun yaşamayın sonradan.
şimdi ne tavsiye edebileceeğimi ben de bilemiyorum. dedim ya başlangıç kötü. evde bakım aylıgı işlemleri devam etsin desem. zaten aylık baglansa bile ilk aylıgınızı Kasım'dan önce alamazsınız. e o zamana kadar da taşınmış olacaksınız zaten. ve aylık kesilecek. tam bir zaman kaybı.
İstanbul'a taşındıgınızda işlemler yeniden aynı dosya üzerinden başlayacak çünkü. Bingöl il müdürlüğünden dosyanız istenecek, İstabul'da tekrar sizin hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecek ve hakkınızda İstanbul il müdürlüğü karar verecek yeniden. şartlanırınız uygun bulunursa da evde bakım aylıgı baglanacak.
şimdi ne yaapalım sen söyle?
şu detay hakkında da ayrıntılı bilgi vereyim. Bingöl'de aylıgınız il müdürlüğü taraafındaan onaylandıktan sonra bir ay bakım hizmeti vereceksiniz. bunun ücretini de sonraki ay aalacaksınız. boyle devam edecek. e sizin aylık diyelim 1 ekim'de onaylandı. evde bakım aylıgını ancak kasım'da alabileceksiniz en erken. ama siz diyelim ki 1 ekim'de istanbul'a taşındınız. bu durumda aylık alma hakkınızı kaybedeceksiniz. Bingöl'de evde bakım aylıgı baglansa da size yararı olmayacak yani.
ben bunları soyleyim ki adımlarınızı ona göre atın.
size tavsiyem Bingöl il müdürlüğüne gidin tüm detayları konuşun. taşınacagınızı söyleyin. size rehberlik etsinler.