Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik oğlum için süresiz rapor nereden alabilirim?

dafy

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
otizim ve ağır engelli oğlum için geçen sene heyet raporu almıştım. %87 özürlülük derecesi ve ağır özürlüdür karşısında evet yazıyor. ama nedense anlamsızca 1 yıllık vermişler raporu.
Evde bakım için başvurmuştuk daha maaş çıkmadan raporun süresi doldu şimdi tekrar baş vuracağım.
Sizlerden ricam 14 yaşındaki oğlum için sürekli rapor verebilecek bir hastane var mı bildiğiniz? Ümraniyede oturuyorum.
Bir de engelli raporu almak için bir dilekçe vardı örneğini kaybettim benim yaramaz oğlum eline geçirdiğ şeyi camdan aşağı atıyor onu da atmış bulamadım. sizlerde var ise bu örnekten yazabilir miydiniz?
Şimdiden teşekkür eder engelsiz bir hayat sürme dileği ile.

Süresiz rapor veren hastane diye bir şey yok. Hastanedeki heyet kişinin durumuna bakar raporun sürelimi yoksa süresizmi olduğuna karar verir. Bu karar tamamen kişinin hastalığıyla alakalı bir karar. Bunun dışında şu şu hastaneler süreli şu şu hastaneler süresiz rapor verir diye bir şey yok...

.. başhekimliği'ne,

Otistik olan oğlum ...'ın ağır özürlü olduğuna ve Evde Bakım hizmetinden yararlanabileceğine dair "sürekli" ibareli sağlık kurulu raporunun tarafıma verilmesini arz ederim.

Oğlunuzun adıı-soyadı-tc kimlik numarası
sizin adınız-soyadınız-tc kimlik numaranız
adresiniz

Not: Unutmayın, bu rapor için hiç bir bedel ödememeniz gerek.
Not: ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU VERMEYE YETKİLİ SAĞLIK KURULUŞLARI

Bülent bazı kişilerde otizim uygulanan tedaviyle tamamen olmasada elle tutulur iyleşmeler olabiliyor. raporun "gecici" süreyle verilmesi bundandır. Ayrıca raporun süreli /süresiz olaçağına kişideki hastalık sakatlık gibi bulgular dikkate alınarak veriliyor hal böyleiken hastaneye "süresiz" rapor talebinde bulunmakla bir sonuç elde edilebilirmi?

Otizm çok çok çok nadiren hafifletilebilen bir durumdur. Çok gerekliyse, sürekli ibareli rapor verir, ama kontrol muayenesi ekler...

Sürekli ibareli rapor istemek bir sorun yaratmaz. En olmadı, yine süreli verirler...

Üst Alt