Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik oğluma tuvalet eğitimini nasıl verebilirim?

MEHMETFİLİZ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim oğlum 8 yasında yarık damak ve dudaklı otistik engelli çiğneme refleksi ve tuvalet eğitimi yok heyet raporu %96 ama halen altına bez koyuyoruz katı yiyecekler yiyemiyo bize bi tavsiyede bulunursanız çok sevinirim ne yapabilirim tuvalet eğitimi için şimdiden teşekkkürler:)

şimdi tanısı ne mental retal mi ?, mikrosefanimi ? , otizn sp li mi ??? Neler yapabiliyor ???
Yazarsan arkadaşlar yardımcı olabilir ????

Elinden mi ? Tutarak yürütebiliyorsun ??? Yoksa kendimi ? Yürüyor...

çis geldigini mi ? Söyleyebiliyor mu ???

Tuvalet eğitimi için bir bilgim yok fakat,yarık damağıyla ilgili eğer soru sormak yada göstermek istediğiniz doktor lazım olursa,Prof.Dr.Mehmet Oğuz YENİDÜNYA 10 numara insandır babadır herşeyden önemlisi İnsandır.Hastanede yattığım dönemlerde yine böyle duymuştum yarık damak diye refakatcısından çok çok iyi olduğunu söylemişti görüşmek isterseniz eğer Oğuz babaya güvenebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun ah kardeşim bizde aynı 16 yaşında oğlum hala söylemiyor bazen söylüyo bazen hiç ama her çocuk farklı ödüllendirin klozete yapınca bide bez bağlamayın yavaş yavaş yatağına sıvı geçirmez alezler var birde günleri yazı bi kağıda duvara asın çiş klozete yapınca çiçek altına yapınca bulut yapın onuda teşvik edn kızmayın sakın sabır sabır kolay gelsin

Oğlum işitme konuşma engelli ve otizmli, 13 yaşında öyle sanırım ki hiç bir zaman tuvaletini söyleyemeyecek ya da gösteremeyecek, banyoda küvetine, havuzda suya kakasını çişini yapardı. Hatta daha fena durumlar var ama yazmayayım. 7 yaşında sünnet ettirdim, hemen sonrasında tuvalet eğitimi vermeye çalıştım, zorlu bir süreç elbette. Devamlı götürüp sormak işaret etmek gerekiyor. Bir kaç hafta içinde alıştı, şimdi kendi temizliğini bile yapmaya çalışıyor. Sabır ve sevgi ile başaracağınıza inanıyorum.

1 haftalık bir çizelge yaparak; hergünün her saat başı ve buçuklar da yani 8...8.30 wc ye göütrerek yaptı yapmadı ifadesini artı eksi ile işaretleyerek bunu bir hafta bu arada bezi çıkararak ve mümkünse bir hafta bez hiç takılmayacak takip ederek mutlaka yapacaktır sonrasında zaten çizelge takibi ile saatler belirgin hale gelecektir inş faydası olur bir çok arkadaşım bu şekilde tuvalet alışkanlığı kazandırdı...

İlk önce Allah yardımcınız olsun. Ben edirneden kalkıp şansımı Bursa alternatif tıp merkezin de çalışan psikolog doktorumuz ve onunla birlikte çalışan fizyoterapist ile birlikte eğitimlerimizi aldık ve şuan bir sıkıntımız yok.Aldığımız eğitim çeşiti en az 10 idi. refleksoloji de dahil. o kadar çok iyi geldi ki otizmlı ogluma refleksoloji anlatamam. iyi ki de tavsiyeleri dinlemişim diyorum.size de öneriyorm.

Konu açıılalı uzun zaman olmuş umarım okursunuzu. PECS kartları var, çocuğun tuvalete girmeden ve tuvalette ne yapacağını aşama aşama gösteren sıraya konulmuş kartlar. Özel eğitim malzemeleri satılan internet sitelerinde satılıyor sanırım onlardan faydalanabilirsiniz.

Biraz daha açarmısınız refleksoloji konusunu. Benim de 5 yaşında 2 oğlum var otizmli

Üst Alt