Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik olan kızımı nasıl malulen emekli edebilirim?

bitanem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam benim 2o yaşında otistik kızım var yeni yasada otizim hastalarında hak veriyor ama otistik olan kişi nasıl çalışcak yani ben kızım için ne yapcam nasıl malulen emekli olcak bilgisi olan lütfen yazabilirmi saygılar

Malulen emekli olmak için 10 yıl prim ve 1800 gün ile emekli olurlar kızınızın ssk girişi var mı toplam kaç prim ödemesi var ilk işe girişte rapor oranı neydi.

kızımın sigorta girişi yok elimdeki raporu /yüzde 80 kim işe alırki ssk girişi yapim doğuştan özürlü raporum sürekli

Temel kural olarak 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim olmadan malulen emeklilik mümkün değil...

Not: Otistik kişilerin malulen emekliliklerini nasıl yapacaklar, bunu da kestiremiyorum! Çünkü yasada ilk sigortalı olunan tarihten maluliyeti gerektirecek düzeyde işgücü kaybı olmaması şartı var. E otistik kişi doğuştan aynı oranda otistiktir çok büyük oranda. Yani öncesinde çalışmaya olanak sağlayan ve fakat zaman içinde ilerleyen ve çalışmayı olanaksız hale getiren bir rahtsızlık değildir genel anlamda. Hal böyleyken otistik kişiler nasıl malulen emekli olabilecek?

Üst Alt