Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik olduğumu düşünüyorum

cins adam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
11
Bende sterotipik hareketler var ama dışarıda normal insan gibiyim ama aşırı çekingenim evde garip sesler çıkarıyorum kendi kendime gülüyorum hep aynı müziği dinleyip Sallanıyorum kendi etrafımda dönüyorum odanın içinde ama bunu dışarıda bir insana söyleyemem utanırım hep aynı kelimeleri tekrarlıyorum insanlarla duygu düşüncelerim uyuşmuyor hep farklı konuşmalarım davranışlarım çocukluğumdan beri yalnızım özgüvenim yok hayata karşı güçsüzüm insanlardan farklıyım psikiyatristlere gittim sen hasta değilsin diyorlar ama eve gelince değişiyorum ne yapmam lazım

EVDE OTİSTİK SİN AMA DIŞARDA İNSANLARIN YANINDA SIKILIP BUNALIYORSUN. DIŞARDA ADETA SİNİR KUSUYORSUN. SEN BÖYLESİN BUNU DEĞİŞTİREMEYİZ.

İÇERDE ADETA OTİSTİK SİN NE DİYELİM.

Bendede var OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUK.

Sen sen ol, nasıl rahat ediyorsan öyle davran, kimin ne dediğinin ne önemi var

Yaşın kaç?
İlaç geçmişin varmıdır?
Hastanede yatışın varmı hiç?

(EVDE YAŞADIĞIN KİŞİLER EVDEKİ HAREKETLERİNİ KAMERAYA ÇEKSİNLER BAKALIM DOKTORLAR BUNADA İNANMAYACAKLARMI)

TAMAM BUNLARI BELLİ BAŞLI YAZMIŞSINIZ.
TEDAVİNİZ hiç uzun süreli oldumu? Olmadı ise taşlar oturmayacaktır.

YADA ŞUNU DİYEYİM TEDAVİNİZİN BAŞLAMA YAŞI NEDİR?

ÖRNEĞİN Ben otistiğim insan içine çıkamıyorum.

@aydünyavaz, rexapin ilacını 1 kutu içtim sonra almadım hiç uzun süreli tedavi görmedim diğer ilaçlar bende halisünasyon yaptı bunun farkına vardım ve bıraktım

TAMAM ilaçlar yan etki yapmıştır o zaman.
(ÖRNEĞİN ben NORODOL ilaçına başladıktan hemen sonra uzaylıya benzettiğim bir görüntü görmüştümdü. NORODOL hapını kesince başka görüntü görmemiştim)

YAŞIN DAHA GENÇ SENİN.
BEN 2012 TEMMUZ dan beri gelen hiç kesintisiz tedavim vardır. Yaşım 39 benim. TEDAVİM BAŞLADIĞINDA BEN 27 YAŞIMDAYMIŞIM.

Sen bence dediğin o hareketleri yaparak bir nevi RAHATLIYORSUN. Bunları yaptığında bir özgür bir kuş gibi adeta KANAT ÇIRPIYORSUN ya.

ANLADIĞIM KADARIYLA HİÇ STRESİNDE YOK. SEN BÖYLE DEVAM ET. BU HASTALIKLARIN HİÇ AMA HİÇ AFFI YOK.

VAR DİYEN BULAMAZSIN BİRYERLERDE.

ŞUNU SORAYIM
BENİMLE konuşmak sana iyi geldimi?
GELDİ ise 1 i
SENİ YORDUMSA 2 yi
Tıkla.

Uyuyodum gözümü bir açtım önümde siyahlık etrafında ışık var odadın etrafı mor çok korktum bastım tekmeyi 10 saniye bir baktım annem benim üzerimi örtmeye gelmiş

Babam bir kere uyurken yanımdan geçiyorum ona bağırarak saldırdım 10 saniye sonra farkına vardım

Bende de hafif otizm var. Ama halüsinasyon ya da psikoz tanım yok. Bu rahatsızlığa sahip olan herkeste psikoz olmak zorunda mı?

Okuduğum bir kitapta otizme sahip olan cocuk ve ergenlerin yuzde 65-75 civarina baska bir tani daha kondugunu yaziyordu. OKB, bipolar, psikoz, yeme bozuklugu gibi seyler...

Bence ülkemizde teşhis almamış bunlar gibi nice vakalar vardır doğrusu.

@aydünyavaz

Özellikle kadinlarda otizm kolaylikla anlasilmiyormus. Yetiskinlikte tani alan kadin ya da erkek otizmli kisiler varmis. Ama otizm varsa illaki tani konur doktor goruyorsa. Ben oyle dusunuyorum. :)

Mesela hastaneye yatis gerceklestiriliyor net tani koymak icin. (Otizm icin soylemiyorum bunu) Daha iyi gozlem yapabiliyorlar.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazdığın yazıda 1-2 husus dikkatimi çekti canım kardeşim ergenlik döneminde olduğunu göze alarak bir kaç tavsiyem olacak. Özgüven eksikliğine bağlı olarak asosyal bir hal'e gelmişsin insanlara karşı olan önyargıların senin utanmana sıkılmana konuşmamana neden oluyor olabilir. Yalnızken kendini daha özgür daha özgüvenli hissettiğinden sergilediğin davranışların kimseye hesabını vermediğinden ve kimsenin seni bu davranışların yüzünden yargılamayacağını bildiğinden süreklilik kazandırmış olabilirsin. Benden sana ünv. dönemine kadar ezik bir psikolojiyle büyümüş sonrasında istediği hayatı yaşayan biri olarak bi kaç tavsiye canım kardeşim. Önce kendini geliştir. Yaşadığın gördüğün yaptığın davranışların sorgulamasına çok girme ilgi alanlarını değiştir ve olabildiğince sosyalleş. Benim ilk adımım spora yazılmak oldu tavsiye ederim.

Otistik psikiyatrik hastalıklarda yeni moda gibi geliyor bana.İlaçları alınca beyni etkiliyor.Bir iki ayda hata yapma olasılığı artıyor.İlaçları bırakınca çıkması 6 ay sürer.Zaman geçtikten sonra beyin emarı çektirin.Bazı ilaçlar hasar bırakabilir.Kullandığınız ilaçların yan etkilerini geçmişteki okuyun.Yıllarca aldığınız için en düşük yan etki bile ortaya çıkabilir.Risperdal kullanmıştım.İlaç yüzünden göz odak noktamı kaybettim.

Ben de zaman zaman otistik miyim diye düşünüyorum. 24 yıldır bipolar bozukluk tedavisi görüyorum. Sesli birinin yanında okuyamıyorum. Sessiz okumam ve anlamam içinde kendimi kaptırmam lazım.
Dikkatim çabuk dağılıyor. Troidler için levotiron kullanmaya başlayalı algılarım bariz açıldı.

Üst Alt