Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik ve hipotoni kas gevşekliği hastası çocuğuma bakım aylığı alabilir miyiz?

cecen1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
otistik ve kas gevşekliği olan bi kızım var. 5 yaş.
boluda raporuna bakım aylığı 2022 hep yararlanabilir yazıyor fakat hiç birinden yararlanamıyoruz. ağır özürlü yazmadığı için.
ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyo kendi başına hayatını sürdüremez hiç birkonuda... ben bakım aylığı alamaz mıyım. ç

ocuğumun eğitiminde kullanmak için çok istiyorum özür oranı % 64. sizcebiz bakım aylığı alabilirmiyiz?

4 kişiyiz. asgari ücret. bir de ev sahibi olsak yada araba vs. ozaman aylık kesilirmi yadaarabamız var aylık bağlanmazmı bunların etkisi oluyor mu aylığa? ve de hacettepe hast.nörologlarına gitcez,orda ağır özürlü olarak yazmazlarmı, elimizdeki rapor bolu'dan ve sürekli... değişiklik yapılıyormu başka hastanede o rapor üzerinden.. bunlar nasıl oluyor ne olur yardımcı olabilirmisiniz

Rapor üzerinde değişiklik yapılmaz, yeniden rapor almayı denemelisiniz. Araç aldığınızda 2022 ve evde bakım aylığı için bildirim yapmak zorundasınız. 2022 için ebeveynlerinde sigortalı olmaması gerekiyor. araç rayiç bedelinin 120'de 1'ini ekliyorlar gelir olarak. Bununla birlikte aşılırsa kesiliyor. Evde bakım aylığı için daha esnek bu durum, gelir getirmediği sürece ve başvuruda bildirmediğiniz bir gelir olmadığı sürece araç alınca kesilmiyor.

2022 için: 270,23 TL'yi geçmemesi gerekiyor çocuğunuza düşecek miktarın,
Evde Bakım aylığı için: 540,47 TL'yi geçmemesi gerekiyor hanedeki gelirden kişi başına düşecek miktarın.

Bunlar uyduğunda gerisi kurumlara kalıyor. Evde bakım aylığı için ayrıca önemli bir durum var ki o da şu: heyetin ikna olması gereken şey 'çocuğunuzun muhtaçlığının yaşından değil engelinden kaynaklandığı' yani yaşı küçük olduğu için o yaşta bir çocuk zaten bir çok gereksiniminde size ihtiyaç duyar. Heyet bunu göz önünde bulundurur ve muhtaçlığın hastalıktan kaynaklandığına dair olumlu görüş bildirirse bağlanır.

çok rica ediyorum ne olur soruma cevap verin inşallah. otistik kasgevşekliği hastası çocuğum var özür oranını %64 verdiler bakıma muhtaçlık kriterlerinin hepsine uyuyo fakat raporunda ağır özürlü yazılmadığı için bakım aylığı alamıyoruz sürekli raporumuz.. ben iptal ettirmeden bu raporu,, başka hastanede başka bi rapor çıkartabiliyormuyum nedir yapılması gereken beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

raporda bakım ücretinden yararlanabilir yazmazsa...

raporda bakım ücretinden yararlanabilir yazmıyor.. fakat rapor kullanım amacında sosyal yardım, istihdam, vs. yazıyor diğer açıklama kısmında sadece 2022den yararlanabilir diyor. oran %94 ağır sürekli rapor..
bakım ücreti alınabilirmi

cecen;

Bizim çocuk da da %94 ağır engelli yazıyor otizm ve evde bakım maaşını alıyoruz

Arkadaşlar raporda agir özürlü ibaresi olması gerekiyor.%50 bile olsa agir özürlü olsa alır.araç almak için %90 gerekiyor.yoksa alamazsınız evinin arabanın olması sorun teşkil etmez.gelir limitini geçmezsen sıkıntı olmaz.otizm hastalığı için gaps diyeti diye bir diyet var bende çocuğum için uyguluyorum Rabbim hepsine şifa versin.internetten bi araştırın diyeti

Üst Alt