Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistikler ille de ilaç kullanmak zorundaymış gibi...

birsen_otizm

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Turkiyede otizm konusunda bir biliyorlar, bir bilmiyorlar. Bir bana inaniyorlar, bir inanmiyorlar. Bugun Facebookta bir kadinla konusurken, cocugu otistik, bana ilac kullaniyormuyum diye soruyor. Ben dedim kullanmiyorum, sadece antidepresyon hapi kullaniyorum dedim. O da bana hemen sen otistik degilsin o zaman dedi.
Ilac kullanmak mi? Hollanda'da otizmlilere ilac vermiliyorlar ki, bu nasil bir dusunce? Ilac kullaninca mi insan sadece otistik olurmus?

Benim gibi ben bir cok otistik taniyorum. Be nde artik ne yapicagimi bilmiyorum ama boyle tur dusunceler morelimi bozuyor. Cevrem kucuk, insanlar boyle davranince. Onun icin otizmi Turkiyede tanitmaya calisiyorum ama boyle tur olaylar oldugunda cok zor oluyor.

otistik olan her birey ilaç kullanacak diye bir kaide yoktur bende oğluma ilaç kullanmıyorum ayrıca ilaçların çocuklar üzerindeki yan etkileri farklı boyutlar ortaya çıkarıyor neyse sanırım bayan sizin otistik olduğunuzu algılamakta zorluk yaşıyor aslında aspergerlerin atipik otizmden çok farklı davranış şekilleri var ama şu gerçek ki sonuçta aspergerde otizm bir kolu neyse siz yinede mücadelenize devam edin birgün anlamayanlarda anlayacaktır bu farklılığı ayrıca tekrar belirtmek isterimki ilaca tamammen kerşı değilim ama kullanılması şart diye düşünmüyorum önemli olan sabır sevgi ve eğitim en büyük ilaç....

selam benim oğlumda otistik 9 yaşında 5 yaşına kadar kimyasal ilaç kullanmadık q10 colaenzim cobalamin gibi takviyeler kullandık şimdi ise risperdal kullanıyoruz onunda yan etkileri kasılmalar gibi şeyler var ilac keşke hiç kullanılmasa ama bir üniversite kullanacaksın diyor bir başka üniversite ise sakın kullanma diyor her zaman söylüyorum kobayız şu anda işallah bizden sonraki cocuklar doğru metotlarla tedavi olacak siz kimsenin dediğine bakmayın her otistik farklı bir metod istiyor grip değil ki bu c vitamini ile hallolsun siz kendi metodunuzu bulun ve kimsenin dediğini dikkate almayın:)

Üst Alt