Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizimli oğlum var. Evde Bakım Aylığından faydalanabilir miyiz?

kelebeğim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba herkese 5 yaşında otizimli oğlum var evde bakım maaşından faydalanmak istiyorum oğlum özel eğitim alıyor fakat ayda sadece 8 saat ve bu çok az oğluma özel ders aldırmak istiyorum maddi durumumuz çok iyi sayılmaz bunun için başvurmak istiyorum şartlar nelerdir neye bakıyorlar hiç bir bilgim yok...eşimin aylık geliri 1.200 oturduğumuz ev kendimize ait ve eşimin dedesinden kalma çok eski bir kamyonet var onun üzerine fakat kayınpederim kullanıyor evde 3 kişi yaşıyoruz sizce maaş için başvurmalımıyım şimdiden çok teşekkür ederim

Evde bakım aylığı için çocugunuzun yüzde elli ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu olması ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması gerekiyor. ayrıca gelir kriterleri açısından da uygun olmanız gerekiyor:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Kişi başına düşen aylık miktar 400 TL'yi geçmiyorsa geliriniz de uygundur demektir.
Kamyonetten bir gelir elde ediliyorsa dikkate alınır. Yani ticari amaçlı kullanılıyorsa ve bir gelir sözkonusuysa kamyonetten elde edilen aylık gelir de dikkate alınır. Aksi takdirde gelir açısından dikkate alınmaz.
Tabi ki maaş için başvurun bence beklemeyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Gelirinizin aşmö durumunda sizle ikamet edecek "bakmakla yükümlü olunan birey" varsa onu ikametinize aldırıp bu sorunu çözebilirsiniz.
Eğer kamyonetten bir gelir elde etmiyor ve başka geliriniz de yoksa şu an geliriniz uygun gorunuyor.
Ayrıca çocuğunuzun eğitim sorunları için şu forumdan yararlanabilir, bilgi ve tecrube paylaşımında bulunabilirsiniz:Özel Eğitim, Öğretim ve Rehabilitasyon

Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/ayni-sakatligi-hastaligi-paylasanlar/19125-otistik-olan-kim-var.html

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için kamyonet gelir getiriyor malesef kayınpederim çalıştırıyor yani biz bundan faydalanamıyoruz ama ispat edemeyiz raporumuz yüzde 80 ve ağır özürlü ibaresi taşımıyor ama doktorumuz raporu değiştirebileceğini söylemişti..oğlum özel eğitim alıyor ana okulunda gidiyor ama ben daha çok eğtim alsın istiyorum konuşma terapisti falan bunların seansı 120 liradan başlıyor ve nereye kadar verebilirizki bu parayı maaş için umutlanmıştım ama sanırım mümkün gözükmüyor..kalem hanım çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için

Çocugunuz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa "ağır özürlü" ibareli yeni bir rapor alın bence. Gelirden kaynaklı sorunlar için belki bir çözüm bulabilirsiniz. Rapor almanızın zararı olmaz.
Ayrı adreste bulunan eğitimini devam ettiren sizin ya da eşinizin bekar kardeşi var mı? Eğer böyle bişi varsa onlar da bakmakla yukumlu birey kapsamında degerlendirilirdi ve gelir durumu halledilebilirdi.

merhaba bu msj yazalı 2 ay geçmiş oğlumu 15 gün önce doktora götürdüm raporumuz yenilenecekti 1 yıl daha yenilendi daha sonra ihtiyacımız olmayacak inşallah doktor oğlumun otizimli olmadığını söyledi geç konuşmaya bağlı davranış bozukluğu olmuş otistik belirtiler göstermiyor artık raporumuzda davranım bozukluğu yazıyor...bu tarifi olmayan bir mutluluk oğlumla ben bu savaşı kazandık allah herkesin evladına sağlık versin otizimle savaşan tüm ailelere annelere en çok sabırlar versin mücadele için

Üst Alt