Bende yaygın gelişimsel bozukluk (atipik otizm) raporu var. Oranı %40 ve sürekli. Geçen sene eylül ayında çıkartmıştım. Çıkartmadan 2 ay önce anksiyetem sebebiyle ehliyet için heyete çıkmıştım ve 1 yıl sonra kontrol şartıyla 1. grup sürücü olur raporu almıştım. Ama aniden özel durumlarım sebebiyle engelli raporunu çıkartmak durumunda kalınca ehliyet için başvurmadım. Bunu psikiyatri doktoruna danışınca da ehliyet elinden alınabilir dedi başvurmaktan vazgeçtim. 1 yıl sonra raporu da yeniletmedim. Galiba 2 sene rapor başvurmama cezası olduğu için seneye ya da 2 sene sonra heyete başvurabileceğim.
Benim merak ettiğim tek bir konu var. Otizm hastaları ehliyet alabilir mi? İnternette bu konuyu araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Ayrıca anksiyeteyi saymazsam sürücü olmama engel bir durumum da yok.
Benim merak ettiğim tek bir konu var. Otizm hastaları ehliyet alabilir mi? İnternette bu konuyu araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Ayrıca anksiyeteyi saymazsam sürücü olmama engel bir durumum da yok.