Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizm hastaları ehliyet alabilir mi?

berke26

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
89
Bende yaygın gelişimsel bozukluk (atipik otizm) raporu var. Oranı %40 ve sürekli. Geçen sene eylül ayında çıkartmıştım. Çıkartmadan 2 ay önce anksiyetem sebebiyle ehliyet için heyete çıkmıştım ve 1 yıl sonra kontrol şartıyla 1. grup sürücü olur raporu almıştım. Ama aniden özel durumlarım sebebiyle engelli raporunu çıkartmak durumunda kalınca ehliyet için başvurmadım. Bunu psikiyatri doktoruna danışınca da ehliyet elinden alınabilir dedi başvurmaktan vazgeçtim. 1 yıl sonra raporu da yeniletmedim. Galiba 2 sene rapor başvurmama cezası olduğu için seneye ya da 2 sene sonra heyete başvurabileceğim.

Benim merak ettiğim tek bir konu var. Otizm hastaları ehliyet alabilir mi? İnternette bu konuyu araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Ayrıca anksiyeteyi saymazsam sürücü olmama engel bir durumum da yok.

Dikkat eksikliği, trafik kurallarına uyma vb. varsa eğer ehliyet alıp araçda kullanabilirsiniz. Bir dakika beklermisin?

BEN İLK AŞAMA OLAN TEST SINAVINI GEÇMİŞTİMDİ. AMA DİREKSİYON SINAVINDA BAŞARISIZ OLMUŞTUMDU.

Yani benim ehliyet direkten dönmüştüm.

Benim şuan yaşım 39 dur. 2 yıl önce falan olmuştu ehliyet için yazılmıştım. Ben o zamana kadar hiç araç ve ehliyete dair bilgim "sıfır" dı yani.
ARAÇ KULLANMAYI HİÇ BİLMİYORDUM.
Bilseydim eğer ehliyeti almış olacaktımdı.

Sizin sürücü raporunda da "1 yıl sonra kontrol" tarzı bir şey yazıyor mu?

Ama gerçekten bir şekilde pratik yapmak şart.

Üst Alt