Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizm ve organik olmayan psikoz ile %50 raporu olan kişi adına ÖTV'siz araç alımı!?

eramartis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Öncelikle benzer bir mesaj aradım bulamadım belirtmek isterim.
Yeğenim otizmli ve organik olmayan psikoz teşhisiyle %80 oranında raporlu. Ayrıca raporunda tam bağımlı olarak da belirtiliyor. Araç kullanamayacak durumda. Kişisel eğitimi ve sosyal aktiviteleri için araç almayı düşündük. Satış ofisi rapordan faydalanabilme konusunda tam bilgi veremedi.
Sizce biz bu şartlar altında araba alabilir miyiz? Genel olarak %90'dan bahsedilmiş ancak burada tam bağımlılık söz konusu da mevcut.
Yardımınızı rica ediyorum.

eramartis
18 yaşından büyüklerde ve 18 yaşından küçük olmakla birlikte eski tip rapora sahip olanlarda belirleyici olan orandır ve alt limiti %90 dır.
Dolayısıyla o rapor ile ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.

Ufukalp
Yeğenim 18 yaşından büyük.
Eski tip rapordan kastınız tam olarak nedir? Eğer söz konusu rapor tarihi ise, yeni raporun verilmeye başladığı tarih nedir?
Biz raporu 2019 Aralık ayında aldık.

eramartis
Şubat 2019 tarihinden itibaren 18 yaş altı çocukların raporlarında oran yazmıyor.
Yeni tip ÇÖZGER (Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu) verilmektedir.
Bunlarda ÖTV istisnası için oran değil, ÖKGV (Özel Koşul Gereksinimi Vardır) ibaresi gerekmektedir.
Bu ibare ÖTV istisnası konusunda %90 ve üstü orana denktir.
Yeğeniniz 18 yaşından küçükse yeni tip ÇÖZGER almayı deneyin diyecektim.
18 yaşından büyük olduğuna göre bağımlı olup olmadığına bakılmaksızın her şartta %90 ve üzeri bir raporunuz olması gerekiyor. Başka türlü mümkün değil.

Üst Alt