Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizm ve şizofreni aynı anda görülür mü?

AshkenaZi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben atipik psikoz hastasıyım şizofreniye giriyormuş galiba bu hastalık doktorum öyle söyledi
Küçükken ailem benim otizm olmamdan şüphelenmişti ama sonucu bilmiyorum
Sorum bir kişi hem şizofren hemde otizmli olabilir mi?
İlk konum hata yaptıysam mazur görün sitede daha yeniyim.

AshkenaZi

Ben varım
Ben şizofreni yi yendim.(Basit Şizofreniydi bendeki)
Şimdi Asperger Sendromu hastasıyım.

Ben şizofreni hiç geçmiyor diye biliyorum
Bide aynı anda 2 psikolojik hastalık olmaz diye biliyorum ama

Tamam tam teşhis konulmamış o zaman hastalıgın ayrışmasını bekliyorlar diye biliyorum
Bana ilk atipik psikoz dendi sonrada ayrıştıgında şizofreni dendi

Kaç yıldır ilaç kullanıyorsun sen. Ben 9 buçuk yıldır ilaç kullanmaktayım.

Bende 7 yıldır kullanıyorum bu sene dedi doktor bana şizofreni diye

Seni yanlış bilgilendirmek istemem ama benim bildiklerim bunlar

Sana iyi günler ben hastalıgımi kabullendim öyle daha kolay oluyor sanki Allah beterinden korusun yinede şükür bu halimize

Bilgisi olan varsa bu konuda yazabilir mi?

basit sizofreni ile otizm bırbırıne benzer genelde bu ıkısı karıstırılabılıyor ıkısındede motor faaliyetlerde eksıklık dıkkat eksıklıgı rutıne baglılık ıce kapanıklık var mesala .

AshkenaZi

Şizofreni tamamen iyileşmez, ilaçlarla kontrol altına alınabilir.
2 psikolojik hastalık olabilir tabii ki niye olmasın. Mesela hem şizofreni hem bipolar hastaları var. Şizofren ve obsesif kompülsif bozukluk olanlar var. Otizm ve şizofreni aynı anda olabilir.

Otizm zaten çocukluk şizofreni diye geçtigi için 2 şizofreni aynı anda olmaz demek istedim

Öle geçiyor ama hala wiki de falan bana olmaz gibi geliyor siz doktor musunuz?

AshkenaZi

Doktor değilim. Vikipedi'de çok yanlış ve eksik var, ben gönüllü vikipedi editörüyüm.
Google'a yazıp öğrenebilirsiniz, otizm bir gelişim bozukluğudur. Otizm spektrumunda yer alır. Şizofreni psikotik bir bozukluktur. Farklı şeyler bunlar.

Ben ingilizce wiki ye bakıyorum dedigin dogru olabilir ama yine de otizm ile şizofreni nin birlikte olması mantıklı degil

Peki şizofreni 10 lu yaşlarda falan belirti gösterir mi bende 12 yaşımdan beri bagzı semptomlar var

Olabilir, İnternet'te öyle yazıyor.

Örneğim "Asperger Sendromu" ile "Atipik Otizm" arasından hangisi "otizm" e daha yakınlık gösterir.

BU HASTALIKLARA DAHİL NASIL AÇIKLAMA YAPILABİLİR SİZCE. 😁😁😁😁👍

Dostum ikisi de otizmin türü değil mi. :D

Evet doğru 2 side "otizm" türüdür. Örneğin birbirinden nasıl ayırt edilebilir?

aga ınternetten baslıklar halınde aratırıp okuyup ıkısı arasındakı farkı gorebılırsın.Google daha ıyı bılır yada doktoruna sorucan.

Son düzenleme:
Bence 2 hastalık aynı anda bir kişide görülür ama hasta olan kişi bunu fark etmeyebilir.

2 hastalıkta (şizofreni/otizm) birbirine yakın bence.

Ben mesela büyük bir zamandır kendimde gelişimsel bozukluk var olarak görüyorum (örneğin akranlarımdan geri kalmışlığım var)

Şizofreni iyileşmez diye bişey yok. Ben 1 ay düzeldim devamıda gelebilirdi bence. Ama okadar sıkıntıdan sonra iyileşmek nasıl bişey biliyomusunuz. Nefessiz kaldığınızı ve nefes aldığınızı düşünün. Beynin nasıl dopamin yükliyceğini hayal edin. Ölmeye bile hayranlıkla bakıyosunuz ve üstelik iyileşmişsiniz. Ama iyileşme bence çok çok zor. Paranoyada kolaydır ama şizoda çok zor her şizonun böyle bi şansı bile yoktur sadece neden şizo olduğunu bi anda kafasında ışık yanıp anlayanlar şizodan çıkabilir. O da tekrarlama riski var demekki bende tekrarladığına göre...

Üst Alt