En son yazımın üstünden 5 ay geçti. Sorumun cevabı belli. Evet, yalnız kalacağım. Birileriyle arkadaş oluyorum ve elimi yüzüme bulaştırıyorum. Düşünüyorum, acaba bu durum otizmden değil de benim kendi öküzlüğümden mi kaynaklı diye. Çünkü çevremde otistik olup benim kadar patavatsız ve insan üzen biri göremedim. Belki de diğer herkes haklıdır, sadece hastalığımın bahanesine sığınıyorum. 10 yıllık çocukluk arkadaşım dahil herkesi kaçırmayı başardım. Belki de o da haklıydı, bana küsen diğer herkes de haklıydı. Benden bir bok olmaz.
Bunu denemek için aylarca başkalarıyla arkadaş olmayı denedim. Hatta birisiyle sevgili bile oldum. Ama yapamıyorum, insan ilişkilerini beceremiyorum. Ama bu sefer hastalık bahanesine sığınmayacağım, tamamen kendi bok yemem. Önceden o insanlar beni hak etmiyor derdim, ama artık ben onları hak etmediğimi düşünüyorum.
Asıl kaygım yalnız yaşamayı nasıl öğreneceğim, nasıl alışacağım? Evlilik yok, arkadaşlık yok. Sadece ailem var, onlar da ileride giderse ben ne yaparım? Ömrümün sonuna kadar tek başıma yaşamayı nasıl başaracağım?