Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otızmli cocugumun raporunu okula bildırmesek ne olur?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaslar okula baslıyacak cocugumun raporunu okula bıldırmesem artıları eksılerı ne olur.cok kararsızım prof. dan degerlendırme aldım.cok az otızm belırtılerı var dıyor okuma yazma bılıyor.suan yasıtlarından onde bıle ama guvenıp bırakıp gıdemeyız okulda tek basına ozel okullar engellı raporu olanları alıyorlar mı yardımlarınızı beklıyorum cevrenızde bu durumda olan varsa yazın lutfen...

Bence belirtmelisiniz.

Örneğin algılaması zayıfsa öğretmen de hastalığını bilmediği sürece yeterli ilgiyi göstermeyebilir.
Çocuk bu durumda yeteri kadar anlamayabilir.

Yada aniden rahatsızlanırsa özen gösterilmesi gerektiğini bilirler.

Özel okullar alır sanırım çünkü para veriyorsunuz sonuçta ama bilmiyorum araştırmalısınız.
Bu konu okulun insiyatifine bağlı sanırım.

Otistik bozukluk tanısı almış bir çocuğun ilköğretimde ne tür bir programa dahil edileceği hem tıbbi yönden hem de eğitsel bir karar.
Bu karar verilirken her bir çocuğun sorunun derecesi, zihinsel kapasitesi, güçlü ve zayıf yanları dikkate alınarak değerlendirilmesi
Ona en uygun seçeneğin oluşturulmasını kolaylaştırır.
Bu süreçte okulla ve kendi doktoruyla işbirliği içinde olmalısınız.

Geçmiş olsun.

Çocuğunuzda otistik sorunlar var ise, siz raporunu bildirmeseniz de bir süre sonra okuldaki öğrenmenlerinin yönlendirmesiyle rehberlik servisinde değerlendirirlir ve sizi rapor almaya gönderirler. Eğer otistik olduğuna dair bir raporunuz varsa normal devlet veya özel okula gidebilir. Bunun için ilçenizdeki Rehberlik Araştırma Merkezine başvurup Kaynaştırma raporu almalısınız.

Dediğiniz gibi durumu çok hafifse zaten normal eğitime başlatırlar. Otistik sorunlar varsa kaynaştırmaya alırlar. Kaynaştırma dediğimiz de normal bir sınıfta farklı eğitim programı uygulanmasıdır. Yani normal okula gider, ama sınavları, notları vs. farklıdır.

Eğer elinizde bir sağlık kurulu raporu yoksa (otizm tanısı olan) ve doktorunuz normal eğitim programına gidebileceğini düşünüyorsa, hiç rapor almayın. Normal eğitime başlatın. Bırakın süreç içinde sıkıntı olursa o zaman rapor alırsınız.

Ne kadar farklı doktorlardan gorus alsak hepsinin gorusu bizim kafamizi karıştırıyor.özel eğitimdeki hocası raporla devam edin onun için dershane gibi olur diyor yine özel eğitime gelen ogretmen veli sakin raporu yenilemeyin okula söylemeyin diyor.akademik yönden bir sıkıntısı yok diyorlar ama teneffüslerde nasıl yapar nerelere gider kim sahip çıkar bilemiyorum.diğer çocuklar ve aileler çok acımasız hastalığını bilmeden anlamadan deli damgası vurmaya çalışıyorlar.özel okulun birine hastalığını söyledim cin çarpmış sanki telefonlarından kaçıyorlar.bizde kendimiz soyle dusunuyoruz ailecek rapor almadan bi okula baslayalim bu arada ucretli ozel egitime devam etsin okulda sadece basimizdan boyle bir olay gecti diye sureci anlatalim ilgilenmesini rica edelim uyum saglayamazsa yine rapor aliriz diye dusunuyoruz.Rabbim cumlemizin yardımcısı olsun

Öncelikle şunu hem sizin benimsemeniz lazım, hem de çevrenize anlatmanız lazım: Otizm bir ruh hastalığı veya delilik değil. Kişinin duygusal yönden zayıf/değişik olmasıyla ilgili bir durum. Anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz yüksek işlevli otizm dediğimiz türden bir soruna sahip. Eğer okulda sorunsuzca idare edebileceğini düşünüyorsanız hiç rapor beyan etmeyin.

Ama sorun yaşarsanız kaynaştırma raporu almaktan çekinmeyin. Size her hangi bir olumsuzluk yaratmayacağı gibi pek çok avantaj da sağlar. Tek dezavantajı okuldaki tavırlar olabilir.

İnternet deki bir yerde okumuştum kaynaştırma öğrencisi olursa TC numarasına isleniyormus ve ileriki hayatında hep karşısına cikiyomus bu tur olumsuzluklardan çekiliyorum şuanda çok ileri düşünmekte ne kadar doğru bilemiyorum.cocugumu yuzme kursuna yazdirdim grubunda 8 kisi var hocasina durumunu sordum hic anlatilanlari dinlemedigini soyledi kucuk olduguna bagladi olayi ama bazi yuzme hareketlerinide ondan iyi yapan olmadigini soyluyor evde bize ogretilen hareketlerin tamamini isimleriyle beraber soyluyor ve yapiyor bence dinliyor ama belli bir zamandan sonra ayni seyleri gosterdigi icin sikiliyor dinlemiyor.yaşı küçük diye lQ testini yapamadılar belki zekası yönünden de çok çok iyi

Otizm raporu olması herhangi bir hak mahrumiyetine yol açmaz. Normal okullarda okuyabilir, üniversite sınavına vs.girebilir. Sistemde raporunun görünmesi sadece tavırları etkiliyor.

Ancak, bahsettiğiniz gibi sağla solla ilgilenmiyor, kafasına göre hareket ediyorsa zaten normal kayıtla işi pek götüremezsiniz. Özel eğitime gidip gitmediğinizi bilmiyorum ama aslında böyle bir durum varsa hemen başlamanızda fayda var. Otizm gibi durumlarda özel eğitime ne kadar erken başlarsa o kadar fazla sonuç alınır.

Şuan 6 yasında 2 yaşından beri özel eğitime gidiyor bu tenefus aralarında falan biyerlere gidermi acaba falan diye korkuyoruz gitmeye de bilir ama sonuçta ne yapacağını kestiremiyorum.bir tane özel okulla gorustum durumunu anlattim rehber öğretmenimiz bir değerlendirme alsın çocuğu bir görsün sıkıntı olmaz alırız dediler maddi olarak kendimizi zorluycaz ama suan için başka bisey gelmiyor aklimiza
[/LIST]

Özel okulların da belli oranda kaynaştırma öğrencisi alması gerekiyor. Durumu iyiyse almayı tercih bile ederler. Okul için bir abla/ağabey ayarlayabilirseniz aslında iyi olur. Böylelikle teneffüs vs. gibi endişeleriniz olmaz.

Üst Alt