Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizmli olduğumu doktorlara inandıramıyorum!?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Yıllardır kendinde otizm olduğunu düşünüp bunu doktorlara inandıramayan varmı?
(Bu konu tamamen ve doğal olarak vede yüksek derecede ATİPİK OTİZM ve ASPERGER SENDROMU içerir)

(38 yıllık bir kişiyim aman işte bu yaştayım diyeyim ben)
(Tanıdığım insanlardan kaçıyorum)
(İnsanların yanında duramıyorum)
(Evde durabiliyorum tek başıma rahatım)
(Kendimi suçsuz günahsız olarak görüyorum)
(Bebek gibi saf ve temiz gibiyim hissediyorum)

Son düzenleme:
Başlıkla, konu içeriğine şuan ben bile inanamadım 🙂

Nurtan

Başlık moderatörün yorumu

Benim yorumum parantez içinde(Yıllardır kendinde otizm olduğunu düşünüp bunu doktorlara inandıramayan varmı?)

Neden inanamadın veya anlamadın?

soneman
Abizol 15mg
Paxera 40mg
Rexapin 10+20mg
Dideral 40mg
Akineton 2mg

11 yıldır düzenli tedavim mevcut.

ATİPİK OTİZM veya ASPERGER SENDROMU
tanısı alan varmıdır?

otizm li olduğunuzu kendiniz mi keşfettiniz internetten felan mı öğrendiniz

Doktor söyledi 1 ay oluyor. DOKTOR DA ONAYLADI.

Benim hissettiklerimde bu yöndeydi. KENDİMDE GELİŞİMSEL BOZUKLUK OLDUĞUNUNDA FARKINDAYDIM BEN. 2 tanede internet te test yapmıştım kendim. BUNLARIN SONUÇLARINIDA DOKTOR A SUNMUŞTUM.

Bi de şu açıdan bakın belki de doktorlar sizi otizmli olmadığınıza inandıramıyorlar .

A.garip

Evet olabilir ama bende küçüklüğümden bu yaşıma kadar gelişimsel bozukluk olduğunun farkındaydım.
Doktorlara gereken herşeyi anlattım. Noktasına. Virgülüne, kadar hiçbir ayrıntıyı atlamadım.

1 ay önce teşhis kondu ve 38 yaşımdayım ben.

Çoğunlukla sorunlarım zihinsel ve içseldi. Sadece teşhis konulması gerekliydi. O da oldu.

(Çoğunlukla gençlik yıllarımda ismim söylendiğinde o tarafa bakmazdım / bakamazdım)
BUNUN SEBEBİNİ BİLMİYORUM.

(Çoğunlukla göz teması kurmazdım veya kuramazdım. Çoğunlukla hayatım boyunca böyle oldu)

(Lise 1 yıllarında kazayla sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri yeri hızlı bir şekilde temas etmişti)
BU KAZADAN İTİBAREN BENDE=
İçe kapanmıştım.
Ağır stres başlamıştı.
Konuşmamaya başladım.
Tanıdığım insanlardan kaçmaya başladım.

Sanırım kendinle çok fazla baş başa kalıyorsun. Durumun asosyallikten başka bir şey değil bence

Evet ben küçüklüğümden bu yana kendimde gelişimsel bozukluk var olarak görüyordumdu.

(GELİŞİMSEL BOZUKLUK)

Akranlarımdan geri kalmış olarak görüyorum kendimi.

Son düzenleme:
Evet ben de inandıramıyorum sadece bazı özelliklerin olduğunu söylüyor. Bence kendinizi öyle hissediyorsanız öylesinizdir. Kimse keyfinden otistik olduğunu düşünmek istemez.

Asosyallik bir tercihtir, otistik insanlar kendi istedikleri için yalnız değil, farklı oldukları için yalnız kalıyor. Yalnız olmayan bir sürü arkadaşı olan otistikler de var çünkü maskelemeyi öğrendik, insanları taklit etmeyi. Ben de bunu çok yaptım ama sonunda yorgunluktan bıraktım.

Otistik olduğuna doktorları inandıramayan çok insan var, yalnız değilsiniz. Batı ülkelerinde bile bu böyle çünkü otizm çok bilinmeyen bir alan ve otizm denince akla konuşamayan öfke nöbeti geçiren çocuklar geliyor.

Hocam trdeki doktorlar kadinlara otizm teshisi koymuyor zannediyorlar ki kadinlarda otizm olmaz

ayDÜNYAvazo

Sosyalleşmek çok yorucu çünkü ne kadar garip olduğun anlaşılmasın diye sürekli rol yapmak gerekiyor

Ben içe kapanık olduğum için hayatım boyunca böyleydim.

Ahmet T

450 gün ASKERLİK BORÇLANMASI yaparsam eğer 85 gün daha sigortalı olarak çalışırsam 17 AĞUSTOS 2023 de Memurluktan emekli olabiliyorum.

inşaAllah olursun Allah yardımcın olsun

Üst Alt