Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüs kazasında tazminat davasını kazanabilmem için özür oranın ne olması gerek?

loks

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
şehirlerarası otobüste kaza geçirdim, dava açtım mahkeme rapor istedi, poliçede belirtilen tazminatın tamamını alabilmek için özür oranının en az yüzde kaç olması gerekiyor?

özür oranın kadar tazminat alırsın.mahkeme seni adli tıp kurumuna sevteder.burada sana malüliyet oranında rapor verir.bu verilen raporu mahkeme aktüer bilirkişiye gönderir ve senin tazminatın hesaplanır.bu raporun yanısıra tedavi döneminde harcamış olduğun harcamalarını faturalandır,mutlaka faturalandırmaya çalış, ayrıca çalışamadığın günler içinde günlük tazminat alacaksın,tedavi masraflarını alacaksın,
dava açmışsın galiba.kendinde takip edebilirsin, avukatda tutabilirsin, avukata kazanılacak tazminat tutarının yüzdeliğini verirsin ama anlaşmayı sağlam yap.bazı avukatlar neredeyse yarısını istiyorlar.tazminat davalarında avukatlık parası oranı ortalama yüzde 10 dur.
geçmiş olsun

çok teşekkür ederim cevaplar için.. evet dava açtım dört yıl oldu, geçenlerde rapor için bi hastaneye gönderdiler bugün kurula girdim yüzde 85 sürekli rapor aldım.. harcamalarıda elimden geldiğince faturalandırdım, dosya bilirkişiye gönderilecek 7-8 ay içinde sonuçlanır denildi, bakalım artık hayırlısı..

slm

senin sürekli raporuna göre teminatın tamamını alırsın

sıgortaya dava actıysan raporun yuzde olarak bılmıyorum ama bende adlı tıptan rapo aldım hastane yuzde kac verıyorsa aynı verıyor genelıkle mahkeme sonuclanır paranı mutlaka alırsın adlı tıp raporu katıdır degısmez

Üst Alt