Geçen Mayıs ayı Kadın Platformunun düzenlediği kurumsal etkinlikteyiz. Sabah kahvaltısı sonrası konakladığımız yerden Çanakkale'ye doğru yola çıktık. 3 otobüs dolusu bayan, 200 kişinin üzerinde bir kalabalık, sadece otobüs şöförleri erkek. 1 saat sonra mola verdiğimiz yerde, otobüsten inen herkes doğruca WC'lere yöneldi. Benim gibi engelli olan arkadaşım ve ben, felçli bacaklarla otobüsten inip, yürüyüp OPET'in tuvaleti önüne gelene kadar çoook uzun, gürültülü, bol çeneli bir kuyrukla karşılaştık
Engelli tuvaletinin yerini sorup öne doğru ilerlerken, kalabalıktan bir grup "Sıra var!, Öne geçmeyin!" şeklinde homurdanmaya başladı. (Otobüse binerken; 'bizim için arka sıralardan ilerlemek zor oluyor ön koltuğa oturabilir miyiz?' diye rica ettiğimiz ama bizi duymazlıktan gelen bir grup bu.)
"Biz engelli tuvaletine gidiyoruz" diyerek gülümsedim. Oyalana oyalana, vakit geçirerek çıktığımızda, kuyrukta sıra bekleyerek, engelli tuvaletine girmeyi düşünenlere aynı gülümseme ile, "Bakın, erkekler tuvaleti boş, orayı kullanabilirsiniz!" dedim. Mecburen gitmek zorunda kaldılar.
Hak edene bu şekilde davranmak caizdir.
Engelli tuvaletinin yerini sorup öne doğru ilerlerken, kalabalıktan bir grup "Sıra var!, Öne geçmeyin!" şeklinde homurdanmaya başladı. (Otobüse binerken; 'bizim için arka sıralardan ilerlemek zor oluyor ön koltuğa oturabilir miyiz?' diye rica ettiğimiz ama bizi duymazlıktan gelen bir grup bu.)
"Biz engelli tuvaletine gidiyoruz" diyerek gülümsedim. Oyalana oyalana, vakit geçirerek çıktığımızda, kuyrukta sıra bekleyerek, engelli tuvaletine girmeyi düşünenlere aynı gülümseme ile, "Bakın, erkekler tuvaleti boş, orayı kullanabilirsiniz!" dedim. Mecburen gitmek zorunda kaldılar.
Hak edene bu şekilde davranmak caizdir.