Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüs seyahati, yer verme nezaketi (!) tuvalet kuyruğu

Sema

Aktif Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
1
Geçen Mayıs ayı Kadın Platformunun düzenlediği kurumsal etkinlikteyiz. Sabah kahvaltısı sonrası konakladığımız yerden Çanakkale'ye doğru yola çıktık. 3 otobüs dolusu bayan, 200 kişinin üzerinde bir kalabalık, sadece otobüs şöförleri erkek. 1 saat sonra mola verdiğimiz yerde, otobüsten inen herkes doğruca WC'lere yöneldi. Benim gibi engelli olan arkadaşım ve ben, felçli bacaklarla otobüsten inip, yürüyüp OPET'in tuvaleti önüne gelene kadar çoook uzun, gürültülü, bol çeneli bir kuyrukla karşılaştık :) :)
Engelli tuvaletinin yerini sorup öne doğru ilerlerken, kalabalıktan bir grup "Sıra var!, Öne geçmeyin!" şeklinde homurdanmaya başladı. (Otobüse binerken; 'bizim için arka sıralardan ilerlemek zor oluyor ön koltuğa oturabilir miyiz?' diye rica ettiğimiz ama bizi duymazlıktan gelen bir grup bu.)
"Biz engelli tuvaletine gidiyoruz" diyerek gülümsedim. Oyalana oyalana, vakit geçirerek çıktığımızda, kuyrukta sıra bekleyerek, engelli tuvaletine girmeyi düşünenlere aynı gülümseme ile, "Bakın, erkekler tuvaleti boş, orayı kullanabilirsiniz!" dedim. Mecburen gitmek zorunda kaldılar. :D
Hak edene bu şekilde davranmak caizdir. :cool:

Ben birine engelli misin diye sordum hayır dedi ve bir bayan olarak bana çok güzel küfür etti.

Engeli arkadaşlarımız hep böyle sizin gibi güçlü olsun. Sizin de gücünüz, sabrınız hiç bitmesin.

mabel. Çok teşekkürler.
TahaAY "Uslubun kimliğindir" lafını hiç duymamış o bayan, terbiyesizlik yapmış :)

Üst Alt