Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüs şirketleri neden indirimi kafasına göre uyguluyor! Buna hakkı var mı!?

sevdass

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Şimdi ankaradan konyaya saat 17.00 a metro dan bilet aldım normalde 45 tl olan.bileti kimliğimi gösterdiğim halde bendende ayni fiyatı aldı hangi engelli indirimi dedim indirimiz bu kadar diyor nereye şikayet edecektim

ilgili Biletin görüntüsünü Karayolları Genel Müdürlüğüne Şikayet Edebilirsin

Karayolları bakmıyor. Ulaştırma Bakanlığını ilgilendiriyor.

sevdass

hiç bulaşma ben zamanında çok şikayet ettim denetim kontrol ceza yok kafalarına göre takılıyor otobüs firmaları kendini üzersin adam indirim yaptım diyor bilet fiyatını 65tl diyor normalde zaten 65tl diyorum yoo 85tl diyor kafalarına göre ayar yapıyorlar

Arkadaşlar hepsi hikaye,18 inde istanbula gidiş dönüş bilet alacaktım.
Bütün firmalar engelli kontenjanımız dolu dedi.
Başımızdaki yöneticiler ancak mikrofon önünde engelliye deva oluyo.
Ne araştıran var ne inceleyen.
Kanuna bakarsan,şirketler otobüsün %10 kontenjanını engelliye %50 indirimle vermek zorunda.
Ama şirketten bilet almaya kalkınca cevapları kontenjan doldu.
Bişeyde diyemiyon.

eeeeeeeee ne olacak böyle hep sineyemi çekecez peki kim duyacak bizi böyle boşverirsek

arkadaşım birşey çıkmaz diyenlere aldırış etme ! Ben zamanında indirim yapmayan firmanın bileti ve raporumla beraber şikayet ettim. Ulaştırma Bakanlıgı Karayolları Genel Müdürlügü firmanın ifadesini alıyor , neden indrim yapmadın diyor prosedür geregi yapıyor bu işlemi daha sonrada para cezası yazıyorlar .... Not: Eger imkanın varsa sizden rica ediyorum lütfen şikayet edin bu konularda fazla bilgisi olmayan engelli arkadaşlarımızın hakkı yenmesin firmalar korksunki hakkımızı çalmaya kalkmasınlar..

Liste fiyatını farklı tutuyorlar;satış fiyatını farklı bu sebepten ya indirim olmuyor ya da 70-80 TL' lik bilete 5-10 TL anca indirim oluyor.

Otobüs firmaları devlete ait bir kurum değilki özel işletme olduğu için indirim olmuyor diye biliyorum onların insiyatifine kalmış bir durum söz konusu sonuçta. Belediye otobüsü, tren gibi değilki sonuçta.
İster indirim yapar ister yapmaz.

Arkadaşlar yanlış yönlendirmeyin lütfen ! Otobüs firmaları özel firmada olsa Kanunlara uymak zorunda ! Mesela firma size otobüsde kontejan dolu deyip indirim uygulamadıysa Karayollar Genel Müdürlügü O otobüsdeki satılan indirimli biletlerin listesini istiyor firma ispatlayamazsa para cezası kesiliyor , ben daha önce şikayet ettim 2 ay sonra dilekçeme cevap geldi firmanın savunması alınıp cezalandırılmış ! Evraklarınızla beraber Bimer den şikayet edebilirsiniz ..

100 TL ve üzeri fiyatlarda %30 indirim uygulanır. 100 TL ve aşağısı indirim yapılmaz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına fiziksel olarak bir dilekçe ile başvurun;

Başvurunuzda bulunması gereken evraklar;

Dilekçe
Otobüs biletiniz
Otobüs garlarının gişelerinde bulunan; mesafe ücret tarifesinin onaylı sureti

Eğer otobüs firması ücret tarifesine indirim uygulamamışsa siz haklı çıkarsınız.

Yüzde bilmem kç indirimi var çok indirimi yok otobüste balıkesir 90 tl mesela normalde

Suat bey yazmış yüzde 30indirim

Şehirlerarası yolcu otobüslerinde, Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesinin 11. fıkrası gereği; % 40 oranında engelli olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti, geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenmektedir.

Biletin normalde ne kadardı 45 alındı

100tl altı üstü diye bişi yok uydurmayun %30 indirim hepsinde geçerli

İndirim etmemiş sana 0850 222 34 55 bu tele aç

Sor engelli indirimi varmı firmanın

nedir mi dayanağım ankara konya arası 45 tl denildi sorduğumda ki ancak o kadar 300 km yol

ben engelli kimliğimi verdiğim halde yine 45 tl kesildi biletim neden indirim yapılmadı deyince bu kadar oluyor denildi ama zaten normal fiyat aynı dediniz dedim yapabileceğim bişey yok dedi

evet ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı karayolu düzenleme genel müdürlüğ ilgilenir lojistik ve nakliye işleriyle Karayolları genel müdürlüğü değil
sahranil

tşkr ederim kardeşim arayıp soracağım da her firmanın indirim yapması gerekir diye şart yok mu yani onu anlamadım

Bazı fitmanın yok sanırsam o müşteri hizmetini arayın hangi bayi olduğunuda söleyin size bişi derler

Pamukkale kamil koçta vardı indirim

Metroyu sevmiyom ben

macasi

dayanak yok yapılan işlem budur bazı firmalar özel şirket olduğu için pek indirime yanaşmıyor. İndirime yanaşanlarda fazla indirdiklerini sanmıyorum siz 30 tl bileti %45 indirimle ne kadara alıyorsunuz. 200 Bin TL araç 105 Bine Alıyorsun 100 Bin olan aracı 75 Bine alıyorsun yine %45 indirim

Karayolları Genel Müdürlüğü Bakıyor Ulaştırma bakanlığının bünyesindedir.benim başıma geldi ceza verdiler

Size yönetmelik paylaştım yorumda her firma indirim yapmak zorunda.

kim tınlıyor hocam Allah aşkına kimse umursamıyor engelli kontenjan dolu dese ne yapacaksın neyi kanıtlayacaksın bırak birde dayak yediğinle kalırsınız.

eeeeeeeee ne olacak böyle hep sineyemi çekecez peki kim duyacak bizi böyle boşverirsek

Sevda yıllardır sistem bu ben nerelere şikayet etmedim ki bunları ceza falan kesen yok denetim yok yok yok sana tavsiyem bu at hırsızları ile tartışmaya girme bayan falan tanımaz bu ayılar sana da zarar verirler o yüzden Konya - Ankara arasını hızlı trenle bedava git parasız ve engelli raporunla git tren bileti al .

Son düzenleme:
İron

birde dayakmı var işin ucunda dur ya korkutma insanı
trende yer bulsaydım zaten gitmezdim otobüse okadar yolu çekmezdim mecbur kaldığım için otobüsle geldim :(

bu konuda kımse bişey bilmiyor valla herkes kendi bildiğini yazmış hahaha indirim dedği de 5 tl indirim verin gitsin hiç uğraşmayın bu kadar :))

hızlı trene binmeyi bende biliyordum da yer bulabilseydim keşke :(

macasi

Gerçekten bu konuda adam akıllı bilgi sahibi sizin yazınız. Çoğu arkadaş işkembeden sallamış . Bir de kim uğraşacak zihniyetine sahip üyeler var ki onları da anlamak mümkün değil. Klasik yurdumun insanı :(

Bugun nilüfer firmasından birkaç bilet alacaktım. Sadece 1 tanesine engelli indirimi uygulatacaktım ki klasik muhabbetler döndü. Fiyatlarımız uygun. Engelli indirimimiz yok vs.. gibi . Bu arada acentadaki çalışanlar baktım pek yola gelecek gibi değil firmanın çağrı merkezini aradım. Baktık ki oradan da bir yardım alamıyorum. Onların da mazereti internetteki satış bölümünde engelliye tanımlı bir koltuk seçimi olmayışından yardımcı olamadı.

Kısaca bugun biletleme yapamadık. Yarın bursa merkezden bir yetkili bulmaya çalışıp çözüm üretmeye çalışıcağım. Ordan da bir sonuç çıkmazsa bileti alıp sonrasında gerekli yerlere şikayette bulunup takibini yapacağım.

Buradaki sessiz çoğunluk da bazı arkadaşlarımız gibi haklarını ararsa elbet bu sorunların kesin ve kökten çözümü için " FARKINDALIK" oluşur.

Mesela artık nasıl TCDD biletlerini İNTERNETTE ( uygulama üzerinden ) bize uygun menüdeki gerekli opsiyonları kullanarak satın ALABİLİYORSAK OTOBÜS FİRMALARLARININDA uygulamaları üzerinden kimselerle uğraşmadan ve sorunsuz ve hızlı şekilde biletlerimizi indirimli ( kanuni hakkımız olan fiyatlarla ) ALABİLİRİZ.

SOSYAL MEDYAYI sadece yeme içme fotoları ve boş emojilerle doldurmak yerine bu tip haklarımızın rasyonel kullanımını sağlamak için de kullanalım lütfen.

Arkadaşım pes etmeyin arayın hakkınızı bu konuda destek olurum benim şikayetim şuanda soruşturma aşamasında merak etmeyin devletimizin bütün merciileri duyarlı beni aradılar cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi benimde şahsi şikayet ve isteğim olup olmadığı soruldu hatta mahkeme yolunu bile açarız dediler herkes ararsa hakkini kimse mazeret uyduramaz

nihayet cevap geldi bir ay sonra
19/06/2018 11:18:24 tarihinde ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI > ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI I. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevap yazıldı.
ama elde var sıfır ilgili firmanın ifadesini almışmışlarda firma indirimli fiyatın o olduğunu söylemişmişte karalama inadıymış ta falan yani devletin denetleme mekanızması bile yok anlayacağınız şimdi ey denetim kontrol mercii sorarom size konya- ankara arası %30 indrimli 45 tl ise normal fiyat nedir bu fahiş bir uygulama olmazmı bu durumda

Gelen cevap hani derler ya komik. Ulaştırma bakanlığına o tarihte ankara konya arası firmanın kestiği indirimsiz biletleri kontrol etmesini . Eğer 60 tl den o gün bütün normal biletlemeleri yaptıysa ve size 45 tl den biletleme yaptıysa şikayeti geri çekeceğini aksi halde hem firma hem de bakanlık yetkilileri hakkında görevi ihmal ve kötüye kullanmakdan Cumhuriyet savcılığına SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINIZI belirten bir yazı yazın.

Bakın olayın rengi nasıl değişiyor.

arkadaşlar size tavsiyem bilet almadan önce engelli kartınızın olduğunu söylemeyin fiyarı ögrendikten sonra kartınızı gösterin çünkü ilk başta söylerseniz fazladan söylüyorki indirim yaptıktan sonra aynı ücrete denk gelsin diye uyanıklık yapıyorlar...

Üst Alt