Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüs şoförüyüm, uyku apnesi teşhisi mesleğimi yapmama engel olur mu?

ekocem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ben otobüs şoförüyüm.ağır uyku apne si teşhisi kondu ve bipap cihaz verildi her gece bu cihazla uyumam gerekiyormuş.isyeri kurula girmem gerektigini ve sonuca göre ise devam edebilecegimi söyledi. Acaba kurul şoförlük yapamaz dermi bu yaştan sonra issiz kalmak istemiyorum napcam

ekocem

Merhaba, kurul aksi yönde karar verse bile, yani kullanmanızda sakınca yoktur dese bile, size bu mesleği artık, kendi sağlığınız ve sevenleriniz yakınlarınız için, yapmamanızı tavsiye ederim.

Benzeri dikkat gerektiren bütün işlerden uzak durmanız sizin menfaatinize olacaktır. Bu türden bir değişikliğin kolay olmadığının ve sinir bozucu olduğunun farkındayım ancak bu tamamen sizin sağlığınız için.

Geçmiş olsun.

uyursanız ne olacak
başka iş bulamaz mısınız meslek nedir ?

Ya haklısınız da cihaz kullanacağım için gece uyku su düzene girer diye düşünüyorum ömür boyu kullanmam gerekiyormuş cihazı...heyet uyku apnesi olup cihaz kullanana acaba şoförlük yapamaz mı der onu merak ettim ...

Teşekkür ederim

ekocem

2 yıldır cpapp cihazı kullanıyorum.Çok memnunum.Maskelere alışmak benim için çok zor oldu fakat inanın herşeye değer.Hayatım değişti artik heran uyku düşünmüyorum.Sabah yorgun uyanmıyorum.Ben bu meseleyi raporu yazan doçente sordum.Hiç sıkıntı olmaz dedi fakat ihmal etmeyin gece en az 3-4 saat kullanmaniz gerekir dedi.Cihaz sizin gece uykunuzdaki durumlarinizi kaydediyor.Çok sorun olursa cihazı kullandıgınizi cihaz kayitlarindan ispat edebilirsiniz.Yani cihaz kullandigınız sürece mesleginizle ilgili bir sıkıntı olacagını düşünmüyorum.

Öncelikle geçmiş olsun, cihazı kullandığınız sürece apnesiz uyuyacaksınız ve bu nedenle araç kullanırken uyuklama riskiniz olmayacaktır, önemli olan min 7 saat düzenli ve apnesiz uyumaktadır, kullanacağınız maske ve cihazla uyumu yakaladığınızda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Cihazı günlük olarak kullanın şoförlük yapmanıza yasal olarak engel değil.Sizin güvenliğiniz açısından da bir zararı olmaz.Cihaz kullanmazsanız her iki yönden de sakıncalıdır.

Cihaza alısamassam acaba ne gibi sorunlar yaşarım...bir türlü olmuyor yaa

Alışamadım bir türlü çok sıkıntı çekiyorum

Kilo veya şişmanlık varsa uyku apnesi yapabilir. Bende kilo vardı, mide küçültme ameliyatı olunca uyku apnesi kayboldu.

İnsanlara vermeden çalışmak istiyorsanız masa başı işi yapabilirsiniz. Mesela bir muhasebecinin yanında ön muhasebeyi tutabilirsiniz.

Ehliyeti almazlar işlah ehliyete işlenirse zararlı olabilir

Ağır derecede obstrüktif uyku apnesi veya orta derecede apne ile gündüz uyuklama hali tespit edilenler, tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacak.(alıntı)

Uykun bozuktır sizin annemde öle sakıncalı olabilir sürmen

Üst Alt