Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüsle Bodrum'a gideceğim. Engelli indiriminden yararlanabilecek miyim? [Soru]

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
mrb arkadaşlar
1-ben yarın bodruma gidecem istanbuldan, bilet fiyatları 70 ytl
ben %52 özürlüyüm, kimliğim de var. yarın bilet alırken kimliğimi gösterip %50 indirimden sorun olmadan yararlanabilir miyim?
2- bu yasa yürürlüğe girdi mi?
3- bide hangi otobüs firmalarında geçiyor?
bi zahmet yazarsanız çok makbule geçeceksiniz

Evet yasa geçerli;Hangi Turizmle gideceksiniz? İndirim mutlak suretle yapıyorlar. Özürlü kimliğinizin fotokopisiyle gidin bilet almaya...

istediğiniz şirketle gidebilirsiniz , sadece yanınızda rapor veya özür derecenizi gösteren kimlik kartınızın fotokopisi olması yeterli,yanlızca her araçta 4 koltuk kısıtlaması var ama sorun olmaz bir önceki veya sonraki araçta netice olarak indirimli bilet alabilrsiniz.

sizin engelli kimliği dediğiniz bu beyaz kartlar demi iett de geçerli olanlar bende ondan varda

çok saolun gerçekten metroya felan giderim herhalde
inşallah bi sorun olmaz

metro-kamil koç-a bilet almaya gittim bizde geçmez dediler
ulusoyda geçer ama %20 indirim yapıyoruz
istanbul bodrum fiyatı 70 milyon normalde ama bana dediki 89 milyon indirimle beraber 70 milyon. uçağa binsem daha karlı çıkarım diyip çıktım

gecen yaz bodruma kamil koç'la gittim ve %50 indirimle gidip geldim.

Pamukkale Turizm ile 4 temmuzda Ankara'ya gittim ve 6 temmuz akşamı döndüm..

Hem gidişte hem dönüşte ÖZİDA'dan aldığım Özürlü Kimlik kartımı göstererek özürlü indiriminden yararlandım..

Ama diğer yandan

Baben' Alıntı:
Özürlü kimlik kartının artık "tarih oldu"ğundan haberleri yok bunların anlaşılan! :evil:

Nüfüs cüzdanına sakatlık oranını işletip, sadece onun fotokopisini çıkartıp vermen yeterli olacaktır sanırım..

Ben Özürlü Kimlik kartımla indirim yaptırdım ama bu kart olmayanlar için uygulama esasları nedir bilmiyorum..

Tam bilet 33 ytl idi, indirimli 20 ytl'ye seyahat ettim..

Eğer yasa varsa hiçbir turzim şirketi keyfi uygulama yapamaz..

Şefin verdiği linkten şikayette bulunabilirsiniz..

Sevgiler.

engel gurubunuzun ortopedik olmasıda gerekli burda durumunuzu yazmamışsınız belki bu nedenle olabilir.

arkadaşım ben işitme engelliyim ve 3 gün önceki seyahatlerimde indirimden yararlandım...

bende bendensel engelliyim üstelik kimliğimde dahi yazıyo %52 diye
ama çoğu firma bizde geçmez diyor geçenlerde ise %20 yaptı

Şikayet edeceksiniz.Yöneticimiz Oturanboğa'nın verdiği linke..Ben Çayırağası,Seç,vip ve metroda indirimden yararlandım..Gerçekten çok ilginç.Konunun üstüne gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.

suskun62' Alıntı:
sizin engelli kimliği dediğiniz bu beyaz kartlar demi iett de geçerli olanlar bende ondan varda

çok saolun gerçekten metroya felan giderim herhalde
inşallah bi sorun olmaz

büyükşehir belediyesinin vermiş olduğu "beyaz kart"lar sadece şehir içi ulaşımda geçerli...
şehirlerarası ulaşımda ya özürlüler idaresi başkanlığı'nın kimlik kartını ya da nüfus cüzdanınızı (ki orada da özürünüz yazılı ise) gösterip indirimden yararlanabilirsiniz..

siz beyaz kartı gösterirseniz tabiki "bu bizde geçmez" diyebilirler.. ;)

annemle kardeşim ankaraya bize geldiler geçen aylarda annem biletleri alırken önden olsun çocuğu indirip bindirmek zor oluyor demiş. Özürlümü diye sormuşlar evet demiş annemde özürlü kartı bile sormadan %50 indirim yapmışlar. Firma Kamil Koç. Giderken yine aynı indirimli aldılar.

cankus, anneniz ve kardeşinizin yaşadığı bir istisnadır, örnek teşkil etmez..
kamil koç'a ait bütün acentalar böyle bir uygulama yapıyor gibi bir genellemeye de varamayız..

özürlüler idaresi başkanlığı'ndan alınan özürlü kimlik kartı,
eğer özürlü kimlik kartınız yoksa üzerinde % .... özlüdür ibaresi bulunan nüfus cüzdanınız bu işi görecektir..

% 50 diye geçiyo indirim ama firmalar kafalarına göre yapıyo bu indirimi nedense.

İstanbul'a gidiş dönüşümüzde herhangi bi firma Engelli arkadaşıma sadece 5 YTL indirim yaptı..

dönüşte Nilüfer Turizmle döndü sanırım.. O firma % 50 yapmıştı

beyaz kartım vardı raporum vardı kimliğimde %52 engelli yazıyordu
bana demedilerki bu kart burda geçmez diye bana dedilerki bizde böyle şeyler geçmez

Ben her hafta ızmırden denızlıye gıdıyorum ve o kadar sacmalıklar oluyor kı. normal bılet 20 ytl. pamukkaleden ozurlu kartımla alırsam 13 ytl. Denızlı seyahattın ızmır denızlı 10 ytl, denızlı ızmır 14 ytl. kamıl koc 14 ytl. dıyorum kı fırmalara ozurlu raporum var. neden % 50 degıl. Adamlar dıyorkı ulastırma bakanlıgının verdıgı resmı yol ucret tarıfesıne gore hareket edıyoruz. bende dıyorum kı madem oyle denızlı seyahat 10 ytl ye goturuyor sız nasıl 13 e goturuyorsunuz. çıt yok. % 50 zorunlu ama otobus fırmaları ıslerıne gelmıyor. Hatta şunu savunuyorlar ozurlu raporu olan bır kışı gelıp bızden ozurlu kımlıgı ıle babasına dayısına bılet alıyor. Bızde cok magduruz. Bende dedım kı bunun kolayı var. kımlık kontrolu yapın artık otobus bıletlerınde ad soyad da yazıyor kımlıktekı ısımle bılet ısmı tutmuyorsa o zaman aradakı farkı alın. Ama işlerınegelmıyor ekonomık krız var dıyoruz ama otobusler heryere full yolcu ıle gıdıp gelıyor. 1 ytl nın bılehesabını yapıyorlar herseyde oldugu gıbı bakanlıgın denetımıde yok. Arkadaslar dıyorkı sıkayet edın. Etmek kolay ettıkten sonra adamlar bılet vermıyorlar gıttıgınde... anadolu seyhatı sıkayet ettım garajda adamlar benı tanıdı gıttımmı bılet vermıyorlar burası turkıye..

HANGİ FİRMAYLA GİDERSENİZ GİDİN YARARLANIRSIN. YAPMAMA GİBİ DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL. ONLAR BU İŞİ YAPIYORSA KURALLARA UYMAK ZORUNDALAR...

biz geçen sene alanya ya ulusoy turizimle gittik özürlü kimlik kartına %40 indirim yaptılar

Üst Alt