Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüslere nasıl biniyorsunuz, ücretsiz kartlarınız var mı?

nurse1988

Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
0
ben bir ankarada ve istanulda engelli kardeşlerimin belediye otobüslerine nasıl bindigini araştırıyorum...
izmir belediyesinde hala yasaklanmış olmasına ragmen kartta ÖZÜRLÜ JKARTI YAZMAKTA BUNA KARŞI ÇIKTIM CEVAP BU

08/01/2002 tarih ve 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” 04 Mart 2014 tarih ve 28931 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, söz konusu tarihten sonra engelli vatandaşlarımıza toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanmaları için engelli serbest seyahat kartı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilmektedir.

Ayrıca; 03/05/2013 tarih, 28636 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren 6462 Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun kapsamında İdaremiz tarafından 04 Mart 2014 tarihine kadar geçen süre zarfında “ Engelli Kartı” adı altında serbest seyahat kartları düzenlenmiştir.

Engelli Kartı

ücretsiz istanbul kartla bu linkteki haklardan ayrıca belediyenin umumi tuvaletlerinden faydalanıyorum.

Ben Ankara'dayım halk otobüslerine egonun otobüslerine ve metroya ücretsiz biniyorum :)

eMeL_eMeL paralı olan otobüslere de mı ücretsiz biniyosun Ankara'da, ben daha yeni cikaricam kartımı da ondan soruyorum?

Engelli kartını aldığın zaman özel halk otobüslerine metroya ve metronun ego otobüslerine ücretsiz binebilirsin ancak bazı engelli arkadaşlar engelliyim zaten diyerek kartını göstermiyor şoförde böyle durumlarda haliyle kızıyor o yüzden ne olursa olsun kartını okut ya da göster :)

eMeL_eMeL özel halk otobüsleri paralı sanıyodum, peki dolmuşlar? Onlarda kimlik göstersek de vermek mı gerekiyor ücreti?

Ayrıca engelli kimlik kartını rapor çıkar çıkmaz hemen veriyorlar mı? Yani nasıl alıyoruz?

Özel halk otobüsü de artık engelliye ücretsiz kimlik gösterip geçebilirsin ancak dolmuşlar bu olayın dışında onlar ücretli ben kartımı çok uzun zaman oldu alalı inan nasıl bir süreçti unuttum belki bilen birileri yazabilir olmadı netten araştırabilirsin :)

Ankara Büyükşehir Belediyesinin giriş katına 1 resim rapor fotokopisi ve 5 TL ile müracaat edin resminizi taratıp geri veriyorlar .5 dakikada hazır😐

Ucretsiz istanbulkart imi yeni cikarttim.metroda turnikedeki ekranda "kartinizi gosteriniz"yazdi ben de gorevliye gecerken uzattim. O da once ne oldugunu anlayamadi sanki sonra"hi tamam buyrun"dedi. Bi yerde hata mi yaptim acaba😕

İstanbul da İETT metro marmaray metrobüs ve metro içindeki WC belediyeye ait WC lerden ücretsiz yararlanıyorum

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gülo34

Ek olarak vapur ve tramwaylarda da yararalanabilisiniz. :)

Alman evet unutmuşum yazmayı[emoji4] tşk ederim hatırlattığın için

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba benim%45 bi raporum var bende engelli kartı alabilirmiyim ücretsiz ulaşımdan faydalanmak için nasıl çıkarılıyor bu kart

Arkadaşlar Bazı özel halk otobüsleri varki tam anlamıyla odun Kısa süre önce Kocaeli gebze çayırova hattında çalışan 41 j 4126 plakalı özel halk otobüsü ne bindim tefakatli kartımı okuttum kart bana ait ve engelli olan ben olmama rağmen yanımda refakatcim olmadığından beni yağmur yağmasına rağmen aşağı indirdi parasını vereyim dedim gine almadı

Belediyeye şikayet ettim Şöför hakkında Tutanak tutulmuş başkada birşey yok Tutanak tutulması neyi halleder bilmiyorum benim mağduriyetim ve yolcuların içerisinde rencide olmam ne olacak bunun başka şikayet merci varmıdır

Üst Alt