Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bu yaz başıma gelen bir anımı paylaşmak istedim. anı diyorum çünkü yaşadıklarımız bundan ibaret...
oğlumla bursaya gitmeye karar verik. 1 hafta tatil akşamdan biletleri ayırttım .sbah erken saatte yola çıkacağız. neyse sabah oldu hazırlık vs yola çıktı.k yanımız da ayrıca bir arkadaşım daha bizimle geliyor. otogara geldik ve taksiden indiğimiz an da oğlum ağlamaya başladı. çünkü takıntılarının bir parçası da araba idi.
neyse yazahaneye girdiğimizde orda ki görevli bana yer ayırtıp ayırtmadığımızı sordu. ben de evet dedim gereken bilgiyi verdikten sonra tam ücreti ödeyecektim ki kusura bakmayın bayan dedi bu durum da oğlunuzu otobüse alamam. nasıl yani dedim. ağlıyordu o an. arabada 60 yolcu var rahatsız olur dedi. peki dedim. valizler orda kaldı. arkadaşa da oğlanı dışarı çıkar biraz dedim.
yan tarafa başka bir firmaya girdim... durumu anlattım bizim için sorun değil dedi ve bilet kesidi. otobüs hemen kalkıyor dedi. ben tekrar valizleri almak için geri döndüm ve o arkadaşa size bir şey söylemem gerek eğer söylemezsem tüm özürlü ailelere haksızlık etmiş olurum ve ayrıca oğluma dedim ben size ne yapsaydım oğlumu evemi kapatayım hiç sokağa çıkmasın mı dedim. siz bana o sizin sorununuz dediniz ben de şimdi size şunu söylüyorum: unutmayın ki siz ve sizin bu 60 yolcunuz birer özürlü adayısnız dedim ve ordan ayrıldım
seyahatimiz çok güzel geçti oğlumla mutlu bir yolculuk yaptık.
sonuç olarak biz varız ve yaşama hakkımız da her daim bunu kimsenin elimizden almasına müsade etmem kendi adıma ve oğlum adına
Allah belasını versin böyle insanların ya..bunları şikayet edecek yerlerr nereyse bir an öncee şikayet etmek lazım.. ama tabi sonuç alınırmı onuda bilemiyom.. burası türkiye.. sonuçlar kolay ve hızlı bir şekilde alınsaydı bu tip olaylar olmazdı en azından korklarlardı böyle konuşmaya..
Firmaya kesmemek lazım faturayı o an orada görevli olan insanın insiyatifindedir iş...İnsanlığıyla alakalı..
Buna benzer bir olayda ben yaşadım İstanbul'a giderken benim arka koltuğumda engelli bir çocuk vardı sürekli ağlıyor ve ayakları ile benim oturduğum koltuğa sürekli tekme atıyordu bu durumdan yüksünmedim ben hatta komiğime gitti çocuk işte dedim geçtim sevimli geldi bu hareketi bana...ya ağlayan yada sürekli yüksek sesle sorular soran şirin bir çocukdu ama çocukdu!!!
Ama bir zaman sonra muavin o ailenin yanına gelip azarlamaya başladı ve çoçuğun anneside ağlamaya...Sonra sesler yükselmeye başladı kimi "ayy yazık ilişmesinler çoçuğa hasta işte" deyip acıdı kimiside "aaaa olmaz ama özel araçla gitsinler canım ne bu böyle yol boyu bu çocuğumu dinleyeceğiz" dedi..Ve sonunda çocuğu ve ailesini en arka koltuğa geçirdiler otobüsün en arkasına ailede sesini çıkaramadı...
Ne tarafından bakarsak bakalım insanlarımız çok düşüncesiz iyilerde var aramızda ama git gide azalıyorlar..Yıllar önce tanık oldum ben buna ve biliyorum bugün yine yaşansa böyle bir durum yine aynı hak edilmemiş tepkilere dışlanmalara maruz kalacak engelli çocuklar ve aileleri..
bence fimayı teşhir edip herkesin bunu yaptığından dolayı hatasını düzeltmesini,hata elamanın ise ,firmanın ise buayıbınıntekrarının giderilmesi ve suçun bir daha tekrarlnmasını önüne geçilmelidir
Engelli, engelsiz tüm çocuklar ağlarlar,çok konuşurlar ,hatta yerlerinde duramayıp kıpır kıpır da olabililer.Unutmayalım ki biz büyüklerde birzaman çocuktuk.
Ayrıca azminiz ve mücadeleniz den dolayı sizi kutluyorum.
Çocukları sevmeyenler hiçbirşeyi sevemezler bence ve hiç kimseyide sevemezler kendilerini bile sevmiyor öylesi insanlar bana göre..
Hak aramayıda zorlaştırıyorlar insan neye uğradığını şaşıyor o anlarda ben mesela bu konudan dolayı pişmanlık duyuyorum şimdi neden bir çift laf etmedim o muavine sessiz kaldım diye kendime kızıyorum...
Sonra o özel araçla gitsin diyen zihniyetler varya onlar bir şehiriçi yolcu otobüsüne binen engelli yetişkinler içinde aynı şeyi söylüyorlar bir çok defa rastladım..
Ya ne işi var çıkmış sokağa bu haliyle deniliyor yada oturarak gidecekse özel araçla gitsin hem para verip ayaktamı gidicem yerimimi vericem deniliyor..Vs.. vs...
Herbirine kafa tutmaya kalksak kavgayla geçer sokakta ömrümüz.. Bende bilemiyorum nasıl olacak bu işler..Şaşırıp kala kalıyorum bazen..
öcelikle yorumlarınıza teşekkür ederim. genel de hepimizin başına gelen olaylar bana çocuğunu sokağa çıkarma dediklerin de kimseye cevap vermem ama bu da benim kişiliğim her arkadaşımız duyarsız kalamayabilir ben oğlumun hastalığını öğrendiğim günden bu yana kimseye soru sorması veya beni üzmesi için müsade etmedim oğlum la her ortama girebiliyorum insanların dediklerini duymamak imkansız ama yapabileceğim bir şey yok çünkü zamanım çok değerli ve bu zamanımı anlamayan insanlara anlatmakla geçirmek yerine oğluma zaman ayırmayı tercih ederim .Herşeyi düşünmeye kalkar üzülürsek yaşama sevincimiz azalır neden ben kendimi üzeyim onlar üzülsün biraz da soranlar veya bizi sorun olarak görenler düşünsün hayat kimse için düşünmeye veya üzülmeye değmeyecek kadar kısa
(Berk in annesi)
yaşadığınız olay çok üzücü...insanın sinirlerini alt üst edecek bir olay...çocuk bu yolculuk boyunca ağlarda,uyurda...bunun garantisi yokki...ama size çocuğunuzun engelinden dolayı saçma sapan sebep sunmaları (kendi akıllarınca ) daha kötü...
siz doğrusunu yapmışsınız...her zaman güçlü olun...çocuğunuzun sizin gibi güçlü annesine ihtiyacı var..sevgiyle kalın...
vala ablacım bende o tür durumlara rastlamıyoruz deyiliz mesela ben sabiha gükçen havaalnınında oturuyom burdan kadıköye gidebilmem için E10 numaralı otubüse biniyom çünkü onlar uygun bazı şüfürlere ben para uzatıyuom diyolarki olurmu senin kartın var sen öcretsiz bineceksin bazılarınada aynısıdır deyip para vermiyom adam taa ön taraftan bağırıyor kardeş öcretini verirmisin ve ben de dedim kartım var o diyor bu otübüs eksprestir diyor ve bende o zaman ortalığı dağıtıyom.
Bence aynı zamanda şikayette etmeliydiniz....Çalışan kişi kendi başına o kararı veremez..firmada öyle....şikayet etmedikçe bir başkası buna benzer olayı yaşayacaktır...
[FONT=Verdana]ben kendi adıma cevablarını verdiğimi düşünüyorum.sonrası onlara kalmış uğraşsam ne olacak sadece zaman kaybı diyelim şikayet ettim sanıyormusunuz ki tekrarlanmayacak bizim insanlarımızın tek sorunu kabullenmek neden bilinmez ki özürlüler sanki yabani yaratık muamelesi insanlar önce kendilerinin de bir gün başına gelebilir düşüncesini idrak etme meselesi dileğim çocuklarımızın karşısına yüzünde insan maskesi ama altında canavar ruhu taşıyan insanlardan çıkarmasın sevgiyle kalın [/FONT] [FONT=Verdana](Berk in annesi)[/FONT] [FONT=Arial TUR] [/FONT]
valla benım kızım dogustan sag kol ampute olarak dogdu ben oyla yabanı gıbı bakana onuda bırakın acıyarak bakana bıle cevabını verıyorum bukadar katıyım benım cocugumdan onemlı baska bırsey yok
Evet yapmamız gereken aslın da bu ama daha öncede belirttim her aile sizin ve benim gibi duygularını ve tepkisini belli edemeyebilir ben kendi adıma bu özelliğimi bana verdiği için Allaha şükrediyorum.Bu güne kadar karşıma çıkan her sorun da cevabımı verdiğime inanıyorum gerekirse yine yaparım çünkü herşeyim oğlum
(BERK İN ANNESİ)
Böylelerine insan müsvettesi derler ,insanlıltan nasibini almamış vijdanı ve manevi duygulrı sıfır olanlar hayatları hep öye sanırlar bilmezler ki kendide bu
hayata bir aday......
Malesef insan görünümlü iki ayaklı canlılar mevcut.
Tepki vermekle gayet olumlu bir davranış sergilemişsiniz,en güzeli firmaya bu durumu bir dilekçe ile bildirmeniz ve tepkinizi tam olarak göstermeniz olacaktır.