Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoimmün ani işitme kaybı oluştu. Ne yapabilirim?

Aslkly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 2 yıl öncesi tatildeyken ani işitme kaybı yaşadım , sinoptaki doktorum prednol tedavisiyle sağ kulaktaki işitmeyi toparladı, ist a döndüğümde yine işitme azaldı çapada aldım soluğu, kulaktan 5 doz kortizon yapıldı çok bişi farketmedi,, bu arada araya hamileliğim girdi bebeğim doğdu süt verdiğim için tedavi olamadım,,2 yıldır inişli çıkışlı işitme problemleri devam etti bebeğimin sesini hiç duymadığım zamanlar oldu inanılmaz zordu... Sütten kesince nisan 2017 de doktor tedavisine başladım 85 db olan işştmem 35 db oldu , yani süper oldu benim için...1 hafta geçmedi yine tıkandım, doktor OTOİMMÜN teşhisiyle araştırma hastanesine yönlendirdi, belki de yatarak tesavi olmalıymışım...hamilelik ve süt döneminde işitme cihazı SONIC aldım, sadece sesleri yükseltiyordu anlamıyorum diye onu kullanmayı hiç sevmedim ..ama şimdi cihazla bile duymuyorum herhalde kayıp 100 db ye ulaştı,,, ne olacak benim bu halim 2 evladım var ,,çok zor çokkk 2 yıldır çekiyorum, ama benim duymam lazım, OTOİMMÜN KAYIP kalıcı mıdır nedir, çapa ya da cerrahpaşada bu konuda uzman kim var bildiğiniz???

İşitme cihazından dediğiniz şekilde yararlanamamak sensörinöral işitme kayıplarında oluyor. Yani ses gayet güzel ama anlaşılmıyor söylenen. Benzer durumları ben de yaşadım. 12 gün bu sebeple hastanede yatmıştım. Defalarca kulaktan kortizon tedavisi aldım. Ancak benim işitme kaybının sebebi işitme siniri tümöründe ödem oluşmasıydı. Hiperbarik oksijen tedavisi önerilmişti bana. Su altı hekimliği olan yerlerde uygulanıyor. Sanırım Çapa'da var. Sizin bahsettiğiniz durumu bilemiyorum maalesef ama Çapa iyi tercih olabilir.

Bi hafta duyuyorsam (ki cihazı bike takmıyorum) 10 gün sonra yine gidiyor,, işitmede böyle dalgalanma yaşayan var mı,,, bu otoimmün problemse ilaçlarla geçer mi acaba

Siz hangi hastanede yattınız

Siz hangi hastanede yattınız şimdi işitmeniz nasıl peki

Ben Kocaeli'de acil olarak Gölcük Devlet Hastanesi'ne gitmiştim. Herhangi bir hastane seçimim olmadı yani. Kulağımda ödem vardı. Kortizon kullanınca epey düzelmişti. Sonradan kortizonun yan etkilerinden dolayı kortizonu bıraktım. İşitmem tekrar bozuldu. Şu an işitme cihazı olmadan çok çok az duyuyorum.

Ani işitme kaybı yaşayan yok mu başka yaw

Ani işitme kaybı yaşayanlar hangi tedavileri aldılar, benim gibi bi duyan bi hiç duymayan var mı böyle ????

Geçmiş olsun.
Bu sorunun cevabını uzmanından almanız gerekli. Böyle bir siteden şifa bulabilseydiniz, hastanelere ne gerek vardı.
Üstelik ya biri çıkıp, size yalan-yanlış bilgi vermeye kalkarsa daha kötü değil mi?

Ben bu konuda uzman doktor ismi aramıştım, kimse bişey yazamadı,
İşitme kaybı da ucu açık bi konu galiba, tedaviler değişik değişik okuduklarıma göre

Üst Alt