Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik araba kullanabiliyorken dr özel tertibatlı araç yazıp il sağlığa gönderdi!?

mehmetterdgan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
H sınıfı ehliyetim var otomatik vitesli araç yazıyor, yeni çıkan b engelli ehliyetimi almak için devlet hastanesine gittim tekrar heyete girdim, fizik tedavi dokturu açıklama kısmına özel tertibatlı araç yazıp il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk ettiler. Şimdi benim şuan ki ehliyetim de sadece otomatik vitesli araç yazıyor eğer bu yeni raporda özel tertibatlı aparat takılması kararı çıkarsa ne yapmam gerekiyor. 5 yıl önce almıştım ehliyetimi itiraz edebilir miyim?
OturanBoğa bu konu hakkın da sizden acil yardım ve bilgi edinmek istiyorum. Sizce haksızlık olmaz mı bana?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim.

Hayırlı akşamlar.

Fizik tedavi doktorunun özel tertibatlı yazması il sağlığın özel tertibat kararı vereceği anlamına gelmiyor. Tam tersi de doğru. Ama özel tertibatlı karar mercii il sağlıktaki heyet. Onlar ne derse o olur. Siz kendinizi il sağlık heyetine düzgünce anlatın. Şu anda nasıl araba kullandığınızı açıklayın. Tertibata gerek olmadığını da nazikçe ifade edin. Çok zorlamamak gerekiyor bence.

Bir de ötv indirimli araç alma isteğiniz varsa bu aralar, otomatik vitesten ziyade özel tertibatlı olmak bu indirimi almayı kolaylaştıran bir etken, başka zorluklarına rağmen.

mehmetterdgan birkan01 in dediğine katılıyorum. Sağlıklı birisi için otomatik vites bir tercihken özellikle sol ayağında rahatsızlığı olan kişiler için mecburi bir özel tertibattır. Ki komisyondan başka özel tertibat gerekirsede belirtililir ve taktırırsınız, sonuçta durumunuzu değerlendirmek ve gerekli donanıma karar vermek için oluşturulmuş bir komisyon. Niçin itiraz edeceksiniz anlamadım şahsen?

@Crimean Ben zaten otomatik vitesi tertibat taktırmadan elimle değiiştirip kullana biliyorum gerek olmayan bir aparatı neden arabama taktırayım ben bana tertibatın gerekmediğini belirtecem yok onlar illa takılacak derse itiraz hakkı mı ve durumu anlatacağım inşAllahh çıkan sonuç hayırlı olur

@birkan01 çıkan sonuç inşAllah hayırlı olur zoruma gidiyor yapabildiğm şeyi. Yapamaz gibi gördükleri için o yüzden hakkımı aramak istiyorum eğer aparat takılacak derse

@cakirlarc İlginiz için teşekkür ederim dediğiniz gibi ifade edeceğim kendimi inşAllah benim dediğim gibi bir sonuç çıkar

mehmetterdgan Komisyondaki arkadaşlar belli branşlarda uzmanlık almış, yıllardır mesleklerini yapan ve komisyonda görev yaptıkları için güncel mevzuata hakim kişiler. Sizden ve bizden daha yetkinler ve alacakları karar sizin için en hayırlısı olacaktır.

Hocam engeliniz nedir tam olarak? Benim sol ayak ampute bende de oto yazmıyor ilk şaşırmıştım ama doğrusu özel tertibat yazmasına. Ama ehliyet kurulunda kısıtlarınızda yazması gerekiyor

Hocam doğrudur kullanırsınız ama onlar yine de tertibat isteyebilir . Nasıl olduğu çok önemli değil bence en önemlisi senin sürüş güvenliğin Hocam.

araç alımına temel olan raporda "özel tertibatlı araç kullanması gerekir" yazmak zorunda zaten. Aksi halde ötv istisnasından yararlanamazsınız. Otomatik vites de olsa bu böyle

Sürücü belgesi açısındansa değerlendirmeyi il sağlık komisyonu yapar. Şuradaki tabloya göre kısıtlama kodları ekler.

by_ram Crimean Hocam Allah aşkına neyin güvenliği araba zaten otomatik vites zaten bir güvenlik var size demiyorum ki ben manuel vitesli araç kullanabiliyorum bana vermiyorlar diye, o alet aparat orda boşu boşuna duracak neyin güvenliği şaşırmayın ya. O zaman güvenlikse bundan önceki doktorlar heyet neden sadece otomatik vites yazdılar onlarda hekim uzman doktor bunlarda ezbere konuşmayın lütfen.

Kızmanıza gerek yok umarım her şey istediğiniz gibi olur beni anlayamadınız sağlık olsun. Bu arada sol ayağım olmamasına rağmen aslında biraz abansam debriyaja basabilirim ama sağ olsunlar birileri benim ,ailemin ve trafikte karşılaşabileceğim insanların güvenliğini benden daha fazla düşünüyor.Her şey gönlünüzce olsun.

@mehmetterdgan

Sayın forumdaş, size yardımcı olabilmek için saygı kapsamında cevaplar yazdım, onlara bir bakın.

Sürüş güvenliği tüm trafik kuralları, ehliyet uygulaması, araç muayenesi vb nin hedeflediği ana sonuçtur.

Komisyondakiler sizin için neyin gerekli olup olmayacağını sizden ve bizden daha iyi bilir (önceden yazmıştım)

İnşallah ehliyetinizi alıp güvenle araç sürersiniz.

Üst Alt