Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik araçlarda vites konumu ile ilgili soru..?

fatih01

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Benim aracım 1997 Toyota Corolla GLİ otomatik vites araç. Benim aracım tam otomatik, P-R-N-D-2-L konumları bulunuyor .

Karlı ya da buzlu havalarda yokuş aşağı inerken frene basmak yerine vites konumunu 2 veya L konumuna aldığımda araç motor freni yapıyormuş gibi belirli bir viteste aracı kilitliyor ve kendiliğinden yavaşlıyor.

Şimdi sormak istediğim soru şu: yeni üretilen otomatik viteslerin çoğu yakıt tasarrufu amacıyla yarı otomatik ya da triptronik vites. Bu viteslerde manuel kullanım modu bulunuyor ve + ve - butonlarıyla vitese müdahale edilebiliyor. Fakat benim tam otomatik aracımdaki gibi buzlu ya da karlı yollarda güvenlik sağlıyor mu?

Yeni araç almak istiyorum fakat tam otomatik araç bulamıyorm. Bildiğiniz hangi markaların hangi modelleri hala tam otomatik araç çıkarıyor?

arkadaşım yarı otomatiklerde KAR modu oluyor onu kullanabilirsin o yoksa bile 2. vites ile kalkış yapabilirsin. tam otomatikler standart zaten D ye al ve git tam otomatiklerdede KAR modu yada çekiş modları oluyor.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Slm kardeşim.Bende PEUGEOT 508 ACTİVE var.3 MOD'lu vites sistemi var.1-OTOMATİK 2-TRİPTONİC 3-F1(Direksiyondan el vitesi)Gerçi bulunduğum bölgede kar ve buz olmuyor.Ama kullanım ve tassarruf olarak inanılmaz ideal bir araç.Performansı ve rahatlığı süper...Bi araştır karlı ve buzlu yollardaki güvenlik sistemi kafana yatarsa kesinlikle tavsiye ederim...

RİZİKOCU sizin araç dizel otomatik mi acaba?

Yeni nesil araçların bir çoğunda ASR, TCS, ABS, ESP, ASR, EDL gibi aracın hareketinin tekerlekler aracılığıyla daha güvenli yola aktarılmasını sağlayan sistemler mevcut. Ayrıca buzlu karlı yollarda bahsettiğiniz gibi "L" yada "2" konumuna alırsanız herzaman pek güvenli olmayabilir zira bahsettiğiniz vitesler motor gücünün tekerleklere daha yüksek tork etkisiyle aktarılmasını sağlar ve motor freni etkisiyle aracınız daha kolay kızaklayabilir yahut gaza bastığınızda daha kolay patinaja düşebilir. Yeni nesil araçların bazılarında bulunan kar pozisyonu tamda bununla ilgili olarak motor gücünün ciddi bir kısmının aktarılmasını önleyerek ve ani tork etkisinden kaçınılmasını sağlar... Klasik otomatik (tam otomatik) şanzımanlı araçların hangilerini olduğunu sormuşsunuz, aslında sorunsuzluk anlamında arayışınız yersiz değil, zira tam otomatik şanzımanlar her ne kadar güç kaybı ve fazla yakıt sarfiyatı gibi dezavantajlara sahip olsa da, nispeten daha sorunsuzlar denilebilir. Ancak yeni nesil semitronic (yarı otomatik) çift kavramalı şanzımanlara kıyasla yakıt sarfiyatında uzun dönem bir hesap yaparsanız ciddi bir yakıt farkı ödersiniz. Yine de 1.6 Litre altında özellikle dizel klasik otomatik şanzımana sahip olan araç olarak C segmentinde Hyundai i30 ve Kia Ceed modelleri olduğunu söyleyebilirim. Klasik otomatik şanzımanda benzinli alternatifleriniz dizele göre daha fazla...

Bende Opel Astra var clasic modeli,triptonik vites.
sputnik;
Dediği gibi KAR butonu var bastığında çok faydasını görürsün,tabiki kışlık lastik olması şartıyla.Benim evimin önünden ve eski iş yerime giderken ki olan yokuştan kalktıysam heryerden kalkarsın karda buzda ammaaa lakin kişinin aracı kullanmasıda çok önemli,BUTONA bastım Allah ne verdiyse gaza yüklenirsen zincirde taksan kullanamazsın o aracı.Karda buzda hiç daha ne zincir ne çivili lastik kullandım kışlık lastikle kullanırım aracımı.

Cahavrolet aveo hatcbak otamatik "hold" düğmesi var vites kolunun yanında ona basıyorum 2 konumunada alıyorum karda buzda ama dediğiniz gibi lastiklerde iyi olması lazım zorlanmadan gidebiliyorsun evin önünden arabanın teki kalktı ve az yokuşda karda çıkamadı ben hiç zorlanmadan çıktım demekki faydası oluyormuş dedim :)

Üst Alt