Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik-Dizel-Sedan Araç Tavsiyesi

pritt01

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
1-2 ay içerisinde ilk ÖTV muafiyeti ile aracımı almayı düşünüyorum. İndirimli fiyatı azami 50-56 Bin arası olacak.
Alacağım araçta en önemli beklentim ÖTV indirimi avantajı ile aldığım aracı 5 yıl sonra satarken de avantajı kaybetmeden satmak...
İlk tercihim Skoda Octavia Dizel Otom. 74 Bin ile 84 Bin arasında üç ayrı modeli mevcut. Araç teknik bilgiler yakıt performansı geniş iç hacim ve çok şık bir aile arabası görüntüsü var henüz test etmedim.
2. olarak şu anda 1999 modelini kullandığım Honda Civic var. Dizel değil ama LPG li olanını düşünüyorum Elegance ve Executive modelleri 73 Bin ve 78 Bin civarında. Japon klasiği ve 2. el piyasasında her zaman yeri olan bir araç. Konforlu ve estetik. Ama düz yol aracı maalesef..
Yorumlarınızı ve tavsiylerinizi belirtirseniz memnun olurum arkadaşlar...

Volkswagen grubuna bir bakmanızı tavsiye ederim. Sitesine girerek net fiyatı ÖTV'si düşmüş fiyatını istediğiniz gibi görebiliyorsunuz. 2014 yılından itibaren çıkan jettaların comfortline serisinde baya bi yeni özellikler ekledi o yüzden 5 yıllık eski jettalara bakarsanız fiyatı biraz düşük olabilir ama yine de Volkswagen araçların 2. el piyasası oldukça sağlamdır.

Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS DSG (Euro 5) Trendline = Net Fiyat 47.175,63 TL Bunun üzerine %18 KDV eklenir.
Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS DSG (Euro 5) Comfortline = Net Fiyat 51.500,58 TL Bunun üzerine %18 kdv eklenir.

Fiyatlar resmi web sitesinden aldığım fiyatlardır.

Skoda octavia kesinlikle doğru tercih derim. Ben kismetse gelecek sene 1,6 dizel otomatik combi getirtmeyi düşünüyorum Almanya'dan.14-15 bin euroya var .2 tercihim ise golf variant.Bu da aynı fiyatlara geliyor.Düşük km li bulursam nasıl olsa biniciyim .Allah kaza bela vermezse 10 yıl kullanırım artık.

Toyota corolla bir test sürüşü yap.dediğin fiyatlara gelir.

Başta belirteyim amacım plomik yapmak yada muhalefet değil kişileri doğru manada bilgilendirmektir!

Arkadaşım 55 bine golf tdı almanı öneririm bi otomotivci olarak jettada aynı paralara mal olur ama jettanın dsg si arıza yapıyor ( özel servislere sor yetkili servis aracına pislik atmaz:D )sürekli o bakımdan en mantıklısı golf tdı alman 5 senede jettaya nazaran daha az değer kaybedecektir.

Ama yurt dışından alacaksan bu 55 bine 3 yaşında passat confortline dahi alabilirsin

Hesaplanan fiyat üzerinede 1000 tl en az sigorta ruhsat vs giderleri için ekle..

sadece 650 tl sigortası ruhsat gideri 250 tl plaka 30 ile 70 rası değişir kalitesine göre vs vs.. şayet kaskoda yaptırcaksanız 2.500 tl gider

Markasını bilmediğin araca girme mercedes bmw audi volswagen opel ford sıralama budur ..Ayrıca skoda volswagen kimliği altında satışlarını sürdürmektedir.(şöyle söyliyim bir dönemin skoda favoritleri nerde :D yada opel vectraları yani istikbali yok ama bi volswagenin çıkarıpta ıskarta olmuş kasası yok yani 5 yıl sonra ALLAHIN izni ile çok az zararla araca verdiğin parayı alabilirsin) Yani bir nevi volswagen skodadan satılan araç başı avanta almakta sadece ismi altında satıldığı için satarken süper zarar edersin !toyoto önermem çabuk dökülür asfalt aracı honda accort öneririm fakat (accortunda sanırsam 1.6 sı durdu 2.0 çıkarıyor) hondada maşallah passat parasında ona o para verilmez.Passat bu saydıklarımdan segmenti kalite olan araçtır dolayısıyla paasata alabileceğin para diğer markalara vermek mantıksızlık olur.

Yoksa hepsi yeni araba tekeri dönüyor araçtan anlamayan için hepsi iyi gelir ama golfte yarı bağımsız arka amasör sistemi varken diğerlerinde düz dingil sistemi var bu demektirki (piyasadaki doblo vs araçlardan farksız ) 2 aracın viraj alaşı güvenliği aynı olmaz ALLAH muhafa viraj alırken bi çukara düşsen yüksek süratta golf o darbeyi sürplase ederken diğer araç devrilir.(mercedes bmw ) tam bağımsız amasör sistemi kullanmaktadır. yola yapışma sebepleride budur. tedbiri al takdiri ALLAHA bırak.

Bakın bu linke tıklayın izleyin aracınızın özelliklerini daha iyi anlayacaksınız..

https://www.youtube.com/watch?v=CcwKpSWP-fE

Son düzenleme:
Üst Alt