Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araç alımında teknik belge istendi!?

Konular
56
Reaksiyonlar
8
merhaba arkadaşlar;

Otomatik vites araç almaktayım muameleci arkadaş bugün beni aradı ve vergi dairesinde görevli arkadaş 3.derece yakınlarınında kullanabilmesi için teknik bilgi raporu istemiş.

Mühendisler ise otomatik vites araca teknik bilgi raporu yazamayız diyolar .

Not:sol bacak polio sekeli hastasıyım ve son iki aracım otomatik vites ve aparat için teknik bir belge istenmedi.

arada kaldım konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise acil yardımcı olursa sevinirim.

İyi akşamlar,
Hiç o şehirde zaman kaybetme başka bir şehirde şansını dene.
Ben nerede bir sorun ile karşılaşsam o şehirde sorun büyüyor.

ne yapayım bu saatten sonra köyüme gerimi döneyim ne iş bilmez memurlarla uğraşıyoruz yaaa :mad:

acaba istediği belgenin mantıklı ir açıklaması varmıdır ?
@oturanBoğa kardeşim bir fikrin varmı acaba :)

Arkadaşım, Araban Otomatik Vitesli İse Bayi den Arabanın Teknik Belgesini İşte Orada Arabanın 'Otomatik Vitesli' Olduğu Belirtiyor.

Teknik bilgide zaten otomatik yazıyor. Yeni genelge yayınlanmış 3.derece yakınları kullanabilir diye mühendislerin verdiği teknik bilgi raporu istiyor memur. Mühendisler ise otomatik araçta aparat yok neyin teknik bilgisini vereyim diyor Çözemedim gitti şu konuyu yaa.

Bu genelge muhabbetini başka bir konuda başka birisi daha yazmıştı. Sanırım bu genelge heryere ulaşmadı ulaşmış olsa mühendisler de fikir sahibi olacak ve onlar da yazacakları diye düşünüyorum şu an eksik bir bilgi mevcut gibime geldi. Veya başka birine o yazıyı yazma yetkisi verecekler ve o yazı bi şekilde yazılacak. Amaçları bu suistimal edilme mevusu konusunda bir takım denetlemeler getirmek sanırım.

Mehmet kardeşim zaten aracı benden başkası kullanmıyor 🙂 benim derdim bu belge olmadan onaylamayan bir vergi dairesi ve bu belgeyi yani teknik raporu yazamayan mühendisler var..

Hadiya ,bende sadece akrabaların binemez gibi birşey algıladım . ozaman çok saçma bişey olmuş otomatik vitesin ne teknik belgesi olacak?
istanbul nakil vasıtalar tel numarasını vereyim bi ara sor bakalım : 0216 613 20 00 ötv ile ilgili birimi iste bi sor bakalım zamanında bana baya yardımcı olmuşlardı.

Teknik belge dediği TSE'nin onay belgesi, bu belgeyi istemiştir muhtemelen. TSE size aracınızın teknik olarak üzerinde herhangi bir tadilat olmadığını, 3. dereceye kadar akrabaların kullanabileceğine dair bir belge veriyor, Kesinlikle bu belgeyi istiyordur. Bu ayrıca trafiğide lazım olabilir 2 nüsha olursa elinizde trafikte olası bir aksiliğe karşı tedarikli olursunuz.

@UZAKLAR

Selam;

TSE herhangi bir tadilat olmayan araca teknik bilgi veremeyiz diyor.
hadi zorladık bu belgeyi aldık 1.000 TL gibi bir rakamdan bahsediliyor.

Öyleymiş malasef, 2 imzaya o civarlarda para isteniyormuş.

Lanet gelsin diyorum ya :)

Benden başkası bu aracı kullanmasını istemiyorum zaten,neden başkası kullansın diye belge verip 1.000 TL zarar edeyim mantıgınıza tüküreyim [SIZE=5]suistimal böyle oluyor[/SIZE] zaten :)

örnek:araç almaya gücüm yok, bana bikaç kuruş para versin başkası oda gitsin istediği otomatik vitesi aracı ötv'siz alsın tepe tepe kullansın diyo devlet :mad:

2015 yılında 300 TL idi, bu kadar zamlanmış mı bu? Hay ben böyle işin içine tüküreyim. Hırsız evin içinde olunca kapıya kilit dayanmazmış misali bu soygun düzenine lanet olsun.

Beyler tam rakamı bilmiyorum, bundan 6 ay önce tertibat yapan yer söylemişti, tertibat için 1600 istemişti bunun çogu devlete gidiyor demişti.

Merhaba,

İstanbulda ikamet ediyorum aracı buradan almak istemiştim. Bir sürü problemle karşılaştım ehliyeti yenile dediler teknik belge dediler sürekli bir sorun çıktı tam pes etmiş almaktan vazgeçmiştim buradan bir arkadaşla tanıştım kendisi de Bursa da oturuyor sağ olsun evrakları ona gönderdim orada ki hyundai bayisi ile görüştü hiçbir sorun çıkmadan bütün işlemlerimi orada hallettim 2 3 hafta içinde aracı teslim aldım.

İstanbulda 2,5 yıldır uğraşıp alamadığım aracı Bursa da çok rahat bir şekilde halletim. Sizde kesinlikle şansınızı farklı bir şekilde deneyin bence diğer illerde bu kadar sorun çıkartmıyorlar. Allah işinizi rast getirsin inşallah.

Okuduğunu anlayamayan niteliksiz kişilere takılı kalmayın.Başka bir il den araç alın.

Merhaba Arkadaşlar;

İş bilmez bir memurun egosuna takılmış bizim işlem,zorda olsak hallettik.

bir önceki mesajım da silinmiş nasıl hallolduğu orda yazıyordu resim olarak :D

Üst Alt