Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ibareli ehliyetim var. Kaza durumunda..?

alcatel

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetimle (raporumda otomatik vites kullanabiliri ve H sınıfı ehliyet alabilir yazıyor) ağbime ait otomatik vites araçla kaza yapsam ne olur?? %100 suçlumuyum her durumda yoksa kazadaki kusurum ne ise o kadar mı ??

Eğer ehliyetinde belirtiğin gibi bir durum varsa hayır kullanabilirsin kaza oranında normal olur yalnız abiniz aracı ötv ve mtv muafiyeti ile almışsa durum değişir çünkü o aracı abinizden başkası kullanamaz

cdisci;

ağbm,n aracaı normal araç yani ötv muafiyetsiz aldı. yani anladığım kadarıyla bi sıkıntı yok.. teşekkür ederim.

ne kadar saçma sen herkesin otomatik vitesli aracını kullan ama senin aracını kimse kullanamasın :)

merhaba, benim 2 tane sorum var. yardımcı olursanız sevinirim (sağlık raporum = %40 özür, sol ayak yok, otomatik vites kullanabilir)

1. karayolları trafik yönetmeliğinin 85'inci maddesinde diyor ki "...H Sınıfı Sürücü Belgeleri ile yalnız kendi sınıflarındaki araçlar kullanılabilir..." yazıyor. Bu durumda ben, H sınıfı ehliyetimle, eşimin üzerine olan otmatik vitesli aracı kullanabilir miyim, kaza durumunda bir sıkıntı oluyor mu?

2. karayolları trafik yönetmeliğinin 53'üncü maddesinde diyor ki "... Malul ve sakatlara ait özel tertibatlı araçların her ne sebeple olursa olsun, yönetmelikte izin verilen kişiler dışında başkaları tarafından kullanıldığının tespiti halinde; araç trafikten men edilerek bu hususta düzenlenecek bir tutanakla mer’i mevzuat çerçevesinde işlem yapılmak üzere ilgili gümrük ve maliye birimlerine intikal ettirilir." diyor.Her ne sebeple olursa olsun dediğine göre, ötv muafiyetli aracımı, ben yanındeyken, eşim veya çocuğum kullanabilir mi?? Forumda "kullanabiliyor" diye okumuştum ama yönetmelikte de her ne sebeple olursa olsun diyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

1- Sıkıntı olmaz
2- Vergi avantajı ile alınan aracı araç sahibinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

teşekkür ederim...
hay ben böyle mezuatın içine ...:)
ben yanındeyken eşim kullansa ve kaza da yapsa münasip bir tarafımıza da girer yani.
hemen çok para kazanıp bir tane daha araba alıcam, çok zengin olmam lazım çok :)

bu şartlar altında 2 seçenek var:

1. ötv muafiyetinden yararlanmadan otomatik vites bir araç alacaksın ve ailece gönül rahatlığıyla kullanacaksın,
2. ötv muafiyetli 2'inci bir araç daha alacaksın.

başka ihtimal ???

Üst Alt