merhaba, benim 2 tane sorum var. yardımcı olursanız sevinirim (sağlık raporum = %40 özür, sol ayak yok, otomatik vites kullanabilir)
1. karayolları trafik yönetmeliğinin 85'inci maddesinde diyor ki "...H Sınıfı Sürücü Belgeleri ile yalnız kendi sınıflarındaki araçlar kullanılabilir..." yazıyor. Bu durumda ben, H sınıfı ehliyetimle, eşimin üzerine olan otmatik vitesli aracı kullanabilir miyim, kaza durumunda bir sıkıntı oluyor mu?
2. karayolları trafik yönetmeliğinin 53'üncü maddesinde diyor ki "... Malul ve sakatlara ait özel tertibatlı araçların
her ne sebeple olursa olsun, yönetmelikte izin verilen kişiler dışında başkaları tarafından kullanıldığının tespiti halinde; araç trafikten men edilerek bu hususta düzenlenecek bir tutanakla mer’i mevzuat çerçevesinde işlem yapılmak üzere ilgili gümrük ve maliye birimlerine intikal ettirilir." diyor.Her ne sebeple olursa olsun dediğine göre, ötv muafiyetli aracımı, ben yanındeyken, eşim veya çocuğum kullanabilir mi?? Forumda "kullanabiliyor" diye okumuştum ama yönetmelikte de her ne sebeple olursa olsun diyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim