Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ibareli raporumla sıradan bir araç satın alabilir miyim?

sibel1083

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
benim H sınıfı hliyetim var.ehliyette "otomatik vites özürlü aracı" ifadesi var. ehliyeti alırken yalnızca özel bir hastanenin ortopedi doktorundan " otomatik vites arac kullanabilir" ifadesi olan rapor almıştım. özürlü raporum yok yani yüzdeli şekilde. şimdi ikinci el bir araba almaya karar verdim. fakat alacagım araç özürlü olmayan birine ait. sorun çıkar mı acaba? bilginiz var mı?

Otomatik araç.

Selamlar.
Tabiki alabilirsin.
Hiç bir problem çıkmaz, yanlız alacağın aracı iyi kontrol ettirmelisin ki sana ilerde problem çıkartmasın.Bir de aracı alırken vergi muafiyetinden (yıllık araç vergisinden) yararlanabiliyormusun onu iyi araştır.
İyi günler dilerim.
Cengiz Döker
www.merkezoto.com.tr

Tabii alacağınız/kullanacağınız aracın otomatik vitesli olması şart.

teşekkür ederim cevaplarınız için. bugün epey yer dolaştım bu konuyla ilgili.en sonunda "özel tertibata ihtiyacınız yoksa plakada engelli işareti bulunmaz. yalnız alacagınız araç otomatik vitesli olmalı." sonucuna ulaştım.

Yine de engelli plaka olacak diye biliyorum.

Yok yok, plakada sakat damgası olmayacak. Aksi saçma olur zaten... Öyle ya, bir yandan "otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirsin" derken diğer yandan "kullandığın araçta sakat damgalı plaka olacak" demek büyük bir çelişki olur.

yani h sınıfı ehliyeti olan plakada özürlü yazmayan araçta kullanabilirmi acaba yoksa benmi yanlış anladım.

ama geçengünkü forumda araç plakası özürlü olacak araç üzerinize olacak vede özel tertibatı olacak demiştiniz

Sürücü belgesinde (sürücü belgesi alırken beyan edilen raporda) "özel donanım" şartı bulunmuyor, sadece "otomatik vitesli araç kullanır" diyorsa, plakada sakat damgası bulunmaz.

Otomatik vitesli her aracı kullanır evet,ama kendi aracı için diyorum MTV muafiyeti için plaka şartı yok mu? Emin değilim.

Araçta/ehliyette özel donanım yoksa, MTV muafiyeti de yok, plakada damga da, kullanım kısıtlaması da.

Üst Alt