Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites ve direksiyonda topuz kullanım şartı ile ÖTV'siz araba alabilir miyim?

eerste

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ehliyetimi yeniledim ve özel tertibat olarak otomatik vites ve direksiyonda topuz kullanım şartı getirildi..

Vergi dairesine gittim ötv muafiyetinden faydalanmak için yeni bir sağlık kurulu raporu almam gerektiği ve sağlık kurulu raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olması gerektiği soylendi sadece o zaman ötv den muaf olacağım söylendi..

Elimdeki ehliyette özel tertibat kullanım kodlarının yazdığını ve bundan dolayı yeniden bu raporu almamın gereksizliğini maliye bakanlığı 189 nolu telefona ilettiğimde ise benim özel tertibatlı olsa bile ötv den muaf olamıyacağım söylendi nedeni ise sağ el baş parmak ampute olması dolayısıyla..

Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim ötv den yararlanıyor muyum yararlanmıyor muyum anlamış değilim vergi dairesi başka söyledi maliye bakanlığı 189 nolu telefondaki yetkili başka bir şey..

Yardımcı olabilecek biri varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkurler.

benim de sağ el pormakları çok zayıf fakat direksiyon kavrama var eski H tipi ehliyet ile özel tertibatlı(gaz fren elden kumandali) ikibinonbeşte otomatik toyota corolla araba yüreğir vergi dairesinin onayı ile aldım

Kardeş 2016 da yasa değişmiş ayrıca ikimizin durumu aynı değil..

Son düzenleme:
sağlık raporunuzu ne zaman almıştınız

benimde sağ el parmaklarda kısıtlık var 2016 aldığım araba 2017 ocakta frafiğe cıktı raporumda sakatlığı hakkında+ötv yazıyor il sağlıkta ehliyette 78 102 35.03 kod verdiler maliyede bir sıkıntı cıkmadı tertibatcıda direksiyonda topuz vitesin üstünede telefonluk koydu 3 yıl sonra ötv arac alırsam 2016 aldıgım hastanede raporumu gecersizmi olacak

eerste raporunuzu hangi yılında almıştınız

Kodlar tam manasıyla ayni değil ayrıca senin durumda problem yok sanırım..
bende bişe bilmiyorum cevap bekliyorum OturanBoğa dan :)

2010 yılında

Üst Alt